ryba - 22624 przepisów (strona:957/1509)

Pizza z Łososiem i Warzywami 286

To była bardzo szybka akcja. Wpadł pomysł, czasu mało. Pizza z warzywami, czy warzywa z pizzą? Ja nazwałabym pizza na bogato. Pizza, którą naprawdę można się

Blondynka Gotuje
Sałatka z krewetkami, mozzarellą i oliwkami 214

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiejsze danie kierowane jest do miłośników lubiących owoce morza, a mianowicie krewetek. Podałam je na mieszance sałat z 

Marta Gotuje
pasta z makreli z kurkami marynowanymi... 254

Składniki: makrela wędzona 2 sztuki, kurki marynowane 1/2 szklanki, majonez 3 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, szczypiorek 1 pęczek z makreli dokładnie usunąć wszystkie ości

W Mojej Kuchni Lubię
KAPUSTA Z BOCZKIEM I GRZYBAMI + PIECZONE ZIEMNIACZKI ZIOŁOWE 223

rozsypuje się na talerzu. Nic nie zakłóca tej symfonii smaków. Odmiana nr 2, czyli panna kapusta z panem boczkiem wylegują się w pysznym wywarze i czują się tam jak ryba w wodzie. Druga, równie smaczna strona medalu też zasługuje na nasze pochwały. Trzeba przyznać, że bardzo szybko widać było dno talerza. W sumie... dno garnka też ujrzałyśmy całkiem prędko

Wypisz Wymaluj
MAKOWIEC - najlepszy z najlepszych (tradycyjny i owsiany - bezglutenowy) 255

cholery - od rana go słyszę". Czujemy jak cudowny aromat roznosi się po domu i nie tłumią go tym razem inne zapachy - a to sałatka, a to kapusta, a to ryba... Smak też jest inny. Jeszcze bardziej magiczny. Chyba głównie dlatego, że jest to czas, kiedy na makowca "mamy miejsce". :) A teraz, popijając migdałową kawę <kliknij> , (swoją drogą niesamowicie

Wypisz Wymaluj
Halibut aromatyzowany tymiankiem 161

Lekka modyfikacja przepisu ,, Halibut aromatyzowany natką , ,.Zmiana jednego składnika , a smak zupełnie inny. Prosty w przygotowaniu. Podałam z domowymi frytkami robionymi bez tłuszczu ( w zasadzie z

Buniabaje w kuchni
Przepis na dobrą chińszczyznę, i tyle w temacie… 278

togo co aktualnie mamy pod ręką i bezkarnie używać swojej wyobraźni kulinarnej. Ja jestem fanką kuchni indyjskiej, i tajskiej, reszta gawiedzi stawia na chińszczyznę. Czy to będzie mięso, ryba, czy danie... Przepis na dobrą chińszczyznę, i tyle w temacie… is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
TZATZIKI 237

Grecki dip czyli nasz sosik o wdzięcznej nazwie tzatziki stał się od pewnego czasu popularnym dodatkiem do grillowanych mięs i ryb. Oczywiście można go wykorzystywać także do maczania w nim pokrojonych w słupki warzyw, albo dodać do sałatki np. greckiej. Składniki: 1 zielony ogórek op. greckiego jogurtu (jest bardziej gęsty od zwykłego i długo zachowuje swoją konsystencję nawet, kiedy

Walijskie Pichcenie
RISOTTO Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI 259

naprawdę do risotto możemy dorzucać wszystko co mamy pod ręką, bądź co lubimy... Może być z mięskiem, z rybą, z warzywami, wędliną. Warunkiem dobrego risotto jest odpowiedni gatunek ryżu, przeznaczonego typowo do tej potrawy. Ja używam ryżu Arborio firmy Kupiec.  Bardzo dobry ryż o owalnych, bardziej zaokrąglonych ziarenkach.  W czasie gotowania wydziela dużo skrobi, przez co staje się

Walijskie Pichcenie
DOMOWE BURGERY Z MIELONEJ MORTADELI 242

wielu produktów robiłam już kotlety mielone: z jajek, ryb, warzyw ale mielona mortadela to mój debiut - przypadkowy ale bardzo trafny :)  Miał być szybki obiad czyli mortadela panierowana w bułce. I tak pomyślałam, że ciekawe co by wyszło, gdybym ją zmieliła, przyprawiła i usmażyła z niej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo :-)  I tym sposobem

Walijskie Pichcenie
SAŁATKA ŚLEDZIOWA 439

Przez długi czas sałatka śledziowa była czymś, za czyn nie przepadałam, aż do momentu kiedy trafiłam na smaczny i bardzo prosty przepis :-), którym chętnie się

Walijskie Pichcenie
RYŻOWA SAŁATKA Z PALUSZKAMI SURIMI 222

Niestandardowa ale bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka. Najwięcej czasu zajmie nad ugotowanie ryżu, a i ten można kupić (przynajmniej w UK) już ugotowany na

Walijskie Pichcenie
MATIASY LEKKO CZOSNKOWE 1647

Śledzika??? :-) Składniki: kilka sztuk matiasów 2 ząbki czosnku 2 cebule 3 ogórki konserwowe łyżka octu pieprz olej Wykonanie: Matiasy moczymy ok 1h. Cebulę kroimy w drobną

Walijskie Pichcenie
Pasta z makreli 183

makreli wedzonej 4 jajka 1 duza cebula  ketchup  pieprz  Mieso ryby oddzielamy dokladnie od osci.  W tym samym czasie gotujemy jajaka na twardo.  Cebule obiertamy i kroimy w drobniutka kostke. Ostudzone jajka scieramy na tarce, dodajemy do pozostalych skladnikow.  Doprawiamy pieprzem i wszystko razem mieszamy. Na sam koniec dodajemy ketchup (wedle uznania) i mieszamy

Klaudynkowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania