ryba - 22624 przepisów (strona:949/1509)

Śledzie w musztardowym sosie z koperkiem 462

Kolejny pomysł na śledzia, tym razem przywieziony z Warszawy ze spotkania Przyjaciół Winiary „Świąteczne przetwory” – Śledzie z musztardą, gorczycą, majonezem i koperkiem. U

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Świąteczna zapiekanka z purée orzechowym i szpinakiem! 395

temat gustów i smaków się nie dyskutuje. W moim przypadku wygląda to tak: siostra nie przepada za rybami (acz miała już swoją pierwszą przygodę z łososiem!), Luby z kolei nie za bardzo lubi grzyby (acz kapusta z suszonymi podgrzybkami przypadła mu do gustu). Wymyśliłam więc pyszną zapiekankę z kurczakiem, mało świątecznym szpinakiem i gwoździem programu: purée pieczarkowo-orzechowym :) Pieczarki były

Kitchens Alphabet
Śledzie po kaszubsku 3896

Śledzie po kaszubsku – czyli aromatyczne śledzie w pomidorowym sosie z dodatkiem suszonych owoców. Przepisów i receptur na nie jest tyle, co gospodyń i gospodarzy przyrządzających

Poezja smaku
Salmon en Croute - Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym, oliwkami i ziołami w cieście. Bezglutenowy. 222

przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odwijamy folię aby odparował płyn, który się wytworzył' Ser pleśniowy kroimy w paski, oliwki w krążki Gdy szpinak i ryba ostygną, zabieramy się za rzeźbienie z ciasta :) Na papierze do pieczenia układamy dobrze schłodzone ciasto francuskie. Wykładamy na środku szpinak (rozmiar filetu z łososia), na szpinak układamy filet bez skórki, okładamy serem

Wypisz Wymaluj
Sałatka makaronowa ze szprotem 283

Sałatka makaronowa ze szprotem nie dość że pyszna to bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić. Składniki : 20 dag makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i

Mechanik w kuchni
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU Z OGÓRKAMI 198

Przepis na te śledzie stary jak świat i znany chyba w całej Polsce. U mnie już od lat gości na stole nie tylko w czasie Świąt

Ostra na Słodko
Sznycle schabowe w pieczarkowym ragout-dietetycznie 241

Ragout ( od raguter=wzmocnienie smaku) w kuchni francuskiej ,to typ potrawy z miesa,ryby lub warzyw pokrojonych na regularnej wielkosci kawalki i uduszone w wywarze ,ewentualnie zageszczone zasmazka,zwykle przyprawione ziolami i korzeniami. Gotowanie ragout pozwala puscic wodze fantazji,gdyz skladniki mozemy laczyc dowolnie,a dania moga zawierac jeden podstawowy skladnik lub stanowic kompozycje wielu. Zapraszam na dietetyczne kotlety schabowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marchewka duszona z pasternakiem 170

Przepyszna,prosta i szybka jarzynka o zniewalajacym smaku do kazdego obiadu i z ryba i miesem i wegeterianskiego w roli glownej.Juz sama marchewka jest pyszna,a towarzystwio pasternaku czyni z niej istny smakolyk.Slodkawo-anyzkowy pelny smak pasternaku doskonale wspolgra z marchewka.Pasternak to jednak nie tylko dodatek smakowy,bo trzeba wiedziec,iz to blade,niedoceniane i zapomnane warzywo ma najwyzsze wartosci

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kolorowa salatka śledziowa 244

Swieta Wielkanocne zgodnie z tradycja katolicka poprzedza obowiazkowo Wielki Post.Nie moze w tym czasie zabraknac oczywiscie sledzi.Przepisow na potrawy z ta niezwykle smaczna i zdrowa ryba jest cale multum.Ja przedstawiam kolorowa salatke ze sledziem w roli glownej.Salatka jest niezwykle smakowita ,choc sledzikowi towarzysza tak proste dodatki jak:ziemniak,burak,cebula,jablko i jajko.Jest jednak jeden warunek,trzeba dac salatce czas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kremowy pasztet z wedzonej makreli 239

Makrela,niewielka ryba o smacznym i tlustym miesie,szczegolnie wedzona cieszy sie w Polsce najwiekszym powodzeniem.Nic dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone z dorsza-super smaczne 234

dzięki dodatkowi zmielonej kolendry i kulek  ziela angielskiego zyskały nowy,ciekawy aromat i całkowicie zatraciły swój charakterystyczny"rybi" posmak.Są bardzo szybkie do wykonania,ponieważ zamiast mielić rybę ,wystarczy ją jedynie posiekać. Składniki na 5-6 kotlecików: 2 małe filety/płaty z dorsza 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia sól,pieprz kilka ziarenek ziela angielskiego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Köttbullar z dorsza 199

cytryna bio 3-4 łyżki bułki tartej sól,pieprz olej do smażenia Składniki na sos: 200-300 g pieczarek 1/2 cebuli 100-150 g śmietany kremówki   Wykonanie: rybę pozbawioną skóry pokroić ostrym nożem w drobną kostką i dodatkowo jeszcze przesiekać.Skropić sokiem z cytryny,posolić i oprószyć pieprzem.Cebulkę obrać i również pokroić w drobna kosteczkę.Kapary odsączyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolmopsy 183

Takie domowe rolmopsy super sprawdzą się na różne okazje, zwłaszcza dla Panów na zagryzkę. Ale ja lubię takie rolmopsy zjeść bez okazji. Bo ja śledzie w

Ewa w kuchni
Paprykowe faszerowane miseczki 177

Wiem, wiem dziś piątek ale jakoś nie bardzo przywiązuje do tego wagi, że w piątek ma być ryba. Tak więc dziś coś dla takich osób jak ja. A zrobiłam na obiad papryki faszerowane bo bardzo je lubimy. Udało mi się tanio kupić więc była okazja do ich przyrządzenia. Było pysznie i jeszcze trochę zostało na kolację. Swoją drogą to bardzo

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania