Można go podać również ze świeżymi owocami jabłkami lub gruszkami. Ten bardziej dojrzały z figami, orzechami laskowymi , suszonymi śliwkami. Do dań głównych jako dodatek do carpaccio z wołowiny, ryb lub z pieczeni wołowej. Zastosowań jest naprawdę wiele. My degustowaliśmy Parmigiano Reggiano 24 i 36 miesięczny Młodszy (o minimalnym okresie dojrzewania 12 miesięcy) dobrze skomponuje się z białym wytrawnym winem
królestwo garówMacabeo i Chardonnay. Za około 30 zł. otrzymujemy bardzo dobre intensywnie aromatyczne cytrusowo- gruszkowe wino. Świeże z przyjemną kwasowością dobrą gładką fakturą. Schłodzone będzie idealne do dań z ryb i na letnie ciepłe dni. Bardzo dobra relacja ceny do jakości. Care Rosado 2012 - kupaż tempranillo i cabernet sauvignon. Wino różowe ale kolor bardzo ciekawy truskawkowy. Nos to aromaty
królestwo garówwinie tym dominują aromaty i smaki świeżych owoców: cytryny, agrestu, melona oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe, żywe i bardzo smaczne. Stworzone do dań z ryb , owoców morza, sałatek z kurczakiem i delikatnie przyprawionych dań orientalnych. Z ostrygą tworzyło parę idealną. Wieczór bardzo udany, wspaniała kuchnia, miłe towarzystwo i pyszne wino... Dziękuję Restauracji L’ARC Varsovie
królestwo garówWino bardzo aromatyczne, czyste, owocowe. Dominują nuty owoców tropikalnych ananasa i grejpfruta oraz białych kwiatów, gruszki i miodu. W ustach jest aksamitne, świeże, mineralne z leciutką słodyczą. Idealne do ryb, skorupiaków i owoców morza. Burger Carlos (22 zł): wołowina, bekon, ser havarti, konfitura z czerwonej cebuli, pomidor, kiszony ogórek, sos chrzanowy, mix sałat z car city burger
królestwo garówChile. Długa linia brzegowa oraz czyste wody powodują że Chile jest potęgą w rybołówstwie, szczególnie w produkcji pstrąga i łososia. Zimny prąd Humbolta opływający wybrzeże sprzyja występowaniu wielu gatunków ryb: anchois, makrele, sardynki, ostroboki, krewetki, mątwy, kałamarnice, miętusy, jeżowce, morszczuki, małże czy słuchotki to tylko niewielka część tego z czego słynie Chile. W południowej części kraju w sprzyjającym wilgotnym klimacie
królestwo garówmiski, dodać groszek, majonez i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku musztardą. Do sałatki użyłam ziemniaków typu sałatkowego, dzięki czemu kostka pozostała kostką do końca :) Sałatkę można podać z ikrą ryb. * Typy kulinarne - A - sałatkowy - twardy, charakteryzuje się dużą wilgotnością i niską zawartością skrobi, doskonałe do gotowania w „mundurkach”, do sałatek lub na grilla - B - ogólnoużytkowy - średnio twardy, nierozsypujące się, doskonałe
królestwo garówspecjalnie wyczuwalne. Budowa raczej krucha nie podpowiada aby je łączyć z konkretnymi mięsami. Znacznie lepiej poradzi sobie z gęsią, kaczką i tłustą rybą. Wino pełne nut ziołowych i bardzo wulkaniczne. Z innej ligi są Rovitello 2010 i Serra della Contessa 2008. Wina bardzo drogie i ... bardzo dobre. Żeby je lepiej docenić trzeba jednak spędzić z nimi więcej czasu niż był
królestwo garówcytrynowym posmakiem. Proste i świeże, nie udaje wielkiego wina. W tej cenie zdecydowanie kupować i odstawić na ciepłe dni. Schodzone można pić samo lub do lekkich dań z ryb lub letnich sałat. Kolejne to wytrawny Tokaji Furmint Dry 2013 Dereszla (19,99 zł). Odświeżające z bardzo przyjemną kwasowością. Przyjemne mineralne aromaty w połączeniu z limonką, melonem, gruszką, ananasem tworzą
królestwo garówglebach z czerwonych łupków), połączone z aromatami owocowymi, z nutami brzoskwini i jabłka. Wino esencjonalne i zrównoważone. Riesling jako szczep bardzo uniwersalny warto pić do lekkich dań mięsnych i ryb, dań z grilla. Podawać lekko schłodzone, w temperaturze 10-12 stopni. poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne w restauracji roku 2013 według czytelników dodatku GW - Gazety Stołecznej, wine
królestwo garówKaczka w kremie ze szparagów... świetne połączenie, plus trufla...i to żółtko o konsystencji gęstego kremu. Pieczony filet z troci, żur, niedźwiedzi czosnek i soczewica. Świetnie ugotowana ryba – gotowana w 40 stopniach, pianka z żurku, czosnek niedźwiedzi...całość tworząca kompletne bardzo smaczne danie. Pieczona polędwica cielęca, młoda marchew, kolendra i pieprz tasmański - polędwica gotowana w niskiej temperaturze, dzięki
królestwo garówDzisiejszy obiad to moja następna odsłona na ryż- dodatkiem do obiadu zamiast kurczaka może być ryba, schabowy, paluszki rybne lub to co lubicie najbardziej :) . Za każdym razem obiad znika i pozostaje niedosyt....Uwielbiam smażony ryż w każdej postaci - tutaj znajdziecie inne fajne przepisy na ryz- Ryż po chińsku z łososiem , Ryż z warzywami i schabowym i Smażony ryż z warzywami
Smaki EdytyPasta jajeczna z tuńczykiem... Wiórki ugotowanych na twardo jaj i żółtego sera. Drobne kostki kiszonego ogórka i cebuli. W towarzystwie dostojnego tuńczyka. Doprawione majonezem i musztardą
Gospodyni MiejskaMoja propozycja na piątkowy obiad to łosoś w sezamie, z dodatkiem szparagów i frytek z batatów :) Połączenie smaków...niebo w gębie! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDzisiaj na obiad serwuję pieczoną troć z pesto bazyliowym z dodatkiem marynowanego imbiru i gruszki konferencji. Ryba wyszła obłędna, talerze wylizane hihih! Polecam! PRZEPIS TUTAJ
SMYKWKUCHNIrozpuszczone na patelni masło wrzucić ryż i wymieszać. Dodać kurkumę i ponownie wymieszać. Przyprawić solą do smaku. Zdjąć z ognia. Podawać jako dodatek do drugiego dania np. do ryby, czy drobiu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja, jako dodatek do obiadu, dla dwóch osób. Widoczna na zdjęciach miseczka ryżu została przygotowana z podwójnej ilości składników podanych
Gospodyni Miejska