ryba - 22624 przepisów (strona:953/1509)

Blondynka i Ostrza 223

programach z lokowaniem przypraw :) Świetnie się nim usuwa jelitka krewetek tygrysich, z jego pomocą szybko i sprawnie oczyścimy wątróbki drobiowe. Idę na całość, przyznam się do wszystkiego, filetowałam rybę i nawet wycinałam nim piersi kurczakowi. Od razu zaznaczam nie jestem lekarzem, nie macie szans wpaść mi pod nóż :) Tak więc nóż do warzyw, ja osobiście nazwałabym podręczny i pomocny nóż

Blondynka Gotuje
Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) 294

Surimi jest produktem otrzymywanym z mielonego mięsa białych ryb, popularne szczególnie we wschodniej Azji.  Może występować w różnej formie, natomiast w Polsce najbardziej znane są paluszki krabowe (mimo, iż można spekulować ile w nich jest kraba). Paluszki jedzone "solo" średnio przypadają mi do gustu, jednak w połączeniu z sosem pomidorowym i makaronem smakują doskonale. Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi

Słodka Strona
Zapiekanka z Tuńczykiem i Oliwkami 226

Zapiekanka z tuńczykiem, oliwkami i warzywami to pożywny, zdrowy, a także smaczny i kolorowy obiad. Połączenie oliwek z tuńczykiem to idealna kombinacja, a reszta warzyw wraz

Słodka Strona
Makaron z Łososiem w Sosie Śmietanowym 378

Makaron z łososiem w sosie śmietanowym to szybkie, a zarazem eleganckie danie. Delikatność łososia w lekkim sosie śmietanowym to idealne połączenie smaków i ciekawy pomysł na

Słodka Strona
Sushi - Temaki 287

jest bardzo wiele. Poniżej znajduje się przepis na Temaki, czyli rodzaj sushi podawany w postaci zwiniętych w rożek wodorostów nori z ryżem do sushi oraz dodatkami w postaci warzyw, ryb, owoców morza itp. ( sushi - warto przeczytać ). Sushi - Temaki -  Składniki: 300 g ryżu do sushi ok. 8 arkuszy wodorostów nori Zaprawa do ryżu: 4 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru

Słodka Strona
Słodkie pizze z dżemem i kruszonką 206

dużo. Szybciej było by wymienić co lobię (tak przynajmniej mówi mi rodzinka :)) 8.Jakie jest Twoje najlepsze wspomnienie kulinarne z podróży? - Póki co mogę się pochwalić, że jadłam pyszną smażoną rybę nad morzem.  9.Czy jest smak, którego nie znosiłeś/aś w dzieciństwie, a teraz się do niego przekonałeś/aś? -Chyba jogurtów, większości, a szczególnie naturalnych. 10.Czy w mieście

Moje pyszne gotowanie
Pstrąg łososiowy duszony na maśle z surówką z cykorii i frytkami 240

Niedzielny obiad statystycznemu Polakowi kojarzy się zapewne z rosołem i schabowymi z ziemniakami. Schab został chyba wyparty przez piersi z kurczaka i czasem słyszę określenie "schabowy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Śledzie na ostro - marynowane w oleju z cytryną i chili 266

Święta coraz bliżej, więc pora rozpocząć przygotowania. Jedną z pierwszych potraw, za które wzięłam się w tym roku są śledziki marynowane w cytrynie i chili

Codzienna kuchnia niecodzienna
Łososiowa przekąska 201

Od kilku dni bieganie po sklepach, ostatnie porządki i kucharzenie. No i przyszedł wieczór i zachciało mi się "coś" :))))) Zerknęłam do lodówki co mogłabym tu uszczknąć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krewetki po tajsku ze słodkim sosem chili 179

Pyszne krewetki po tajsku, lekko ostre i aromatyczne, smażone na klarowanym maśle i podawane z pysznym słodko-ostro-kwaśnym sosem chili. Czego chcieć więcej? Idealne na

Food Square
Śledziki Beatki 180

Dziękujemy za pomysł. Pozdrawiamy serdecznie. Śledzik jest na jutro. Musi się przegryźć. Kupujemy 0,5 kg filetów śledziowych Matjas, 0,5 kg cebuli, koncentrat pomidorowy 150

Maminek kulinarny
Śledzik z cebulką 224

   Śledzik do obiadu, ale również na wigilijny stół. Kilka marynowanych płatów śledziowych obieramy ze skórki i dzielimy na kawałki. Cebulę kroimy w kostkę.  

Maminek kulinarny
Sałatka z łososiem 209

   Kolejna propozycja na prostą sałatkę. Tym razem z wędzonym łososiem ( może być też wędzona makrela ).    Składniki: -3 wędzone brzuszki z łososia -10

Maminek kulinarny
Łosoś ze szpinakiem 177

czosnek marchewka sól pieprz oliwa Szpinak dusimy na łyżce oliwy na patelni, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Łososia układamy na kawałku folii aluminiowej i przyprawiamy solą i pieprzem. Na rybę kładziemy przygotowany szpinak i pokrojoną w plasterki marchewkę. Zawijamy danie w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 20 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta kanapkowa z tuńczyka 198

gęstego jogurtu łyżeczka ketchupu sól, pieprz do smaku Tuńczyka trzeba starannie odsączyć z wody (sosu). Jajko drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i wymieszać widelcem z rybą. Dodać czosnek, cebulę, majonez, ketchup i mieszać, aż wszystkie składniki połączą się i powstanie jednolita pasta. Na koniec przyprawić solą i pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania