ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:93/216)

PASZTET Z ŁOSOSIA 123

siekamy. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski z rybą. Dodajemy jajko, otręby, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką mieloną i gałkę muszkatołową. Masę mieszamy dokładnie za pomocą dłoni, a następnie przenosimy do małej foremki (18 cm x 8 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-50 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Łosoś z piekarnika w sosie koperkowym  232

blaszce W tym samym czasie zagrzewamy piekarnik do 180C  Filet pieczemy 20 min - 30 min  W czasie, w którym pieczemy fileta robimy sos: siekamy drobno koperek, wrzucamy do miseczki i dodajemy ze 4 łyżki jogurtu naturalnego. Mieszamy wszystko i mamy sos  Upieczonego fileta z łososia polewamy sosem. Do ryby najlepiej pasuje ryż, wtedy smaki ładnie nam się

Klaudynkowa kuchnia
Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa do pieczonych ziemniaków 218

wszystkimi dodatkami, dokładnie i delikatnie, tak żeby ryba się nie porozpadała. Przekładamy do salaterki i chłodzimy. Smakuje genialnie z ciemnym chlebem, słodko-kminkowym litewskim czy pumperniklem, do kieliszka zimnej wódki. Ale do pieczonych ziemniaków – poezja!   Jeśli nie macie kominka albo możliwości rozpalenia ogniska – TUTAJ przepis na ziemniaki z piekarnika, pieczone w jadalnym popiele, smakujące i chrupiące prawie tak samo

Karo in the Kitchen
Pstrąg z migdałami 101

„Gdy byłam wczoraj na zakupach i zobaczyłam te świeżutkie pstrągi, nie mogłam im się oprzeć. Od razu zakupiłam dla nas na obiad. Upiekłam je w piekarniku

Wiem co jem
Zapiekanka z rybą i brokułami 98

zółty sól, pieprz, oregano Różyczki brokuła i rybę najlepiej podgotować na parze. W dwóch naczyniach żaroodpornych umieścić po połowie wszystkich składników. Śmietanę wymieszać z serkiem topionym, tartym serem żółtym, oraz przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem i oregano. Takim sosem oblać składniki zapiekanki, na koniec dodatkowo posypać tartym serem. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez o 25 minut. Smacznego

MarciochaKucharzy
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą 185

 Quiche powstał z potrzeby chwili, kiedy z powodu awarii nie mogłam skorzystać z płyty grzewczej. Jest to danie, które w całości powstaje w piekarniku. Pełnoziarniste

Pyry na Gaz
Bądźmy modni, jedzmy jarmuż! 303

solą. Chrupiemy  solo. Chipsy można wypiec w piekarniku, wkładając liście spryskane oliwką. Kanapka z jarmużem. Doskonała i zdrowa jest kanapka z pomidorem, smażonym  chrupiącym jarmużem i parmezanem. Sałatki mogą być bardzo proste jak i bogate w składniki. Zależy to od naszej fantazji i smaku. Jarmuż dobrze łączy się z rybami i wędzonym mięsem. Sałatka ze smażonym jarmużem ,jabłkiem

Kulinarny karnet Christophera
SERNIK KOKOSOWY NA HERBATNIKACH. 288

Uczucia fala zalewa jej serce, policzki pieką, usta chcą więcej. Dotyk jej dłoni koi jego nerwy. Pragnie jej słuchać ciągle, bez przerwy. Idą za rękę wąskimi

W kuchni Karmel-itki
Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać 154

Zgodnie z ideą slow cookingu potrawy gotują się znacznie wolniej niż w standardowych garnkach lub piekarnikach.   Przykładowo czas przyrządzenia 2,5 kg karkówki w jednym kawałku, którą w piekarniku piekłabym około 2,5 do 3 godzin, w wolnowarze wynosi: opcja low - około 9 do 10 godzin opcja high - około 6 do 7 godzin Gotować w wolnowarach możemy niemal wszystko(...)wszelkiego typu gulasze (zarówno mięsne, jak i mięsno- warzywne lub z samych warzyw), mięsa duszone we własnym sosie, esencjonalne zupy, owoce (doskonałe są powidła śliwkowe z wolnowaru), ale też ryby i owoce morza. Crock – pot jest też niezastąpiony do przygotowania wspaniałego bigosu i żeberek, węgierskiego leczo i zupy gulaszowej, marokańskiego tajine oraz przepysznej golonki w piwie i rolady boczkowej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
KOSZYCZKI PIECZARKOWE. 151

Weekend w domu daje mi ukojenie. Zapach ulubionego płynu do prania, ukochane krzesło, wyszczerbiony stary kubek,z którego piję herbatę, widelec z pokrzywionymi ząbkami, co towarzyszy

W kuchni Karmel-itki
Warzywa zapiekane pod kruszonką 145

danie lub ciekawy dodatek do mięsa lub ryby. Składniki (na 2-3 porcje): 1 mały bakłażan 1 średnia cukinia – użyłam żółtej 15 pomidorków koktajlowych 4 cebulek dymek sól i pieprz do smaku około 3 łyżki oliwy Kruszonka: 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka mąki 50g masła 100g sera feta   Nastawiamy piekarnik na 180°. Naczynie żaroodporne skrapiamy odrobiną oliwy

Smaczna Strona
Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami - prosty, zdrowy obiad. 712

coraz częściej rezygnujemy z mięsnych obiadów na korzyść ryb, czy nabiałów, ale kiedy można zjeść mięso wiadomego pochodzenia, to zawsze staram się zrobić coś fajnego, co zachęci zwłaszcza moje dzieci do zjedzenia pełnowartościowego posiłku. I tym sposobem, dzisiaj proponuję Wam przepis na kolorowy obiad z rodzaju jednogarnkowych, bo całość zapiekamy w piekarniku w jednym naczyniu. Jest to pozycja zdrowa

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wegański pasztet z warzyw z zupy 170

przyprawami. Około 2 łyżeczki przyprawy do ryb, 1 łyżeczkę soli ziołowej, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich 1 łyżeczkę papryki słodkiej i dodatkowo parę szczypt soli i pieprzu.  6. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, jeśli używamy formy silikonowej, papier jest zbędny.  7. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Mój pomysł na
Pieczeń rzymska (klops) z mięsa i ryby 231

zmielić namoczone i odciśnięte bułki, następnie połączyć z rybą, mięsem, dodać dwa jajka, musztardę i przyprawy do smaku. Wyrobić ręką masę bardzo dokładnie. Połowę masy rybnej przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej połową boczku. Następnie położyć cztery ugotowane jajka, przykryć resztą masy a na górze ułożyć resztę boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około

Tradycyjna Kuchnia
ŁOSOŚ PIECZONY W ZIOŁACH ZE SZCZYPIORKACH 183

kilka plastrów cytryny  Sposób przyrządzenia:  Rybę dokładnie opłukać wysuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą i pieprzem z każdej strony oraz ziołami. Szczypiorek pokroić i posypać nim filet z łososia po stronie bez skóry, przykryć plastrami cytryny.  Folię posmarować oliwą i na nią położyć łososia. Zawinąć i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 20 min. Podawać

pieprzny smaczek
Roladki z pstrąga łososiowego w szynce parmeńskiej oraz kasza gryczana z dodatkami 181

solą oraz pieprzem i smażymy całość kilka minut Ryba.. Filet z pstrąga kroję na 4 części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie roladki układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 minut

Mango Papaja
Panga po cygańsku 161

solą, pieprzem i cukrem. Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.  Cebulę i czosnek obieram i siekam. Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję cebulą wymieszaną z czosnkiem, polewam sosem z ketchupu, musztardy i oliwy, przykrywam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 30 minut

Bea(u)ty kitchen
Zapiekanka ziemniaczana à la kebab 258

dipem czosnkowym. Posypać tartym żółtym serem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Wstawić zapiekankę i piec pod przykryciem przez 45 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę, aby ser mógł się ładnie zapiec i zarumienić. Jeżeli z jakiegoś powodu nie lubicie kurczaka, możesz z powodzeniem zastąpić go rybą, np. łososiem. Inspiracja: przepisy.pl linkwithin_text='Zobacz również inne

Świat Domowej Kuchni
Ryba zapiekana z pieczarkami 343

ilości oleju podsmażamy rybę, dodajemy cebulkę a kiedy się zeszkli dokładamy pieczarki.   Przez chwilę smażymy i odstawiamy do przestygnięcia.  W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy szczypiorek, ser i mąkę.Przyprawiamy do smaku.   Dodajemy zawartość patelni.   W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy pieczarki.Wypełniamy je przygotowanym farszem.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Łosoś w pesto z młodymi ziemniakami 210

rozpisywać się o właściwościach zdrowotnych ryb - bo wszyscy wiemy że ryby trzeba jeść. Do tego obiad w 30 min, czego chciec więcej ? Zapraszam : Składniki:1 filet z łososia100-150 ml pesto- przepis tutajziemniaki200-250 gr szparagów Wykonanie:Najpierw  wstawiamy ziemniaki do gotowania.Przygotowujemy pesto - przepis tutajMyjemy łososia , porcjujemy. Nagrzewamy piekarnik na 200 C.Łososia smarujemy pesto. Wkładamy do pieczenia

Smaki Edyty
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z TWAROŻKIEM. 182

ryby tak, aby z łatwością można było rybę zawinąć w ciasto. Na środku każdego kwadratu układam porcję (łyżkę lub dwie) twarożku z ziołami, na niego kładę łososia i zawijam jak kopertę. Jajko roztrzepuję. Na blasze wyścielonej papierem do pieczenia układam  kwadraty z łososiem, smaruję obficie jajkiem rozbełtanym i wkładam do piekarnika nagrzanego wcześniej do 200 stopni. Piekę pakieciki około

W kuchni Karmel-itki