ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:95/216)

Sałatka filet z dorsza na zielono 147

Sałatka z pieczoną rybą, świeżym szpinakiem, zielonymi warzywami: groszkiem, ogórkiem i bobem, do tego chrupiący prażony słonecznik i całość polana delikatnym miodowo – koperkowym orzeźwiającym dressingiem. Składniki: 450g fileta z dorsza 150g mrożonego zielonego groszku 150g mrożonego bobu 300g zielonego ogórka 100g świeżego szpinaku 4 łyżki słonecznika sok z cytryny sól pieprz Dressing 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku(...)sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta z dorsza pokroić na paski , oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem  z cytryny i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. 2. Dressing Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i wstawić do lodówki na około 30 minut. 3. Bób

Szalona Kuchnia Eweliny
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i cykorią pod beszamelem 197

gorącą wodą, solimy i gotujemy na półmiękko. Odcedzamy.   W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami połowę podgotowanych ziemniaków, na nie wykładamy połowę pokrojonej cykorii. Na cykorii następna w kolejności ląduje ryba z cebulką i czosnkiem, następnie znowu cykoria, na koniec ziemniaki. Szykujemy beszamel. Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy i chwilkę razem smażymy – chwilę, dosłownie minutę – zasmażka ma zostać biała. Wlewamy(...)zalewamy zapiekankę beszamelem tak, żeby dotarł do każdej warstwy. W tym momencie możecie sobie pomóc trzonkiem noża lub widelcem i lekko porozganiać warstwy żeby sos mógł dotrzeć wszędzie. Piekarnik ustawiamy na 180⁰C, grzanie góra-dół. Zapiekamy całość w zamkniętym naczyniu około godziny, na kolejne 20 do 30 minut zdejmujemy pokrywkę, żeby wierzch apetycznie się przyrumienił. Ta porcja wystarczyła

Karo in the Kitchen
Ciasto jogurtowe z czerwonymi pomarańczami 139

równo się rozlało. Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piecz do suchego patyczka 40-50 minut. Upieczone ciasto odstaw w formie na 10 minut, po czym zdejmij rant formy i pozostaw do ostygnięcia. 6.  Kiedy ciasto stygnie, zrób karmel. Ostrym nożem (ja używam takiego giętkiego do filetowania ryb) odkrój z pomarańczy skórkę razem z albedo

Chilli Czosnek i Oliwa
Kasza bulgur jak z innej bajki 172

bedziemy tego smażyć, ale upieczemy w piekarniku i to nie byle jak! Upieczemy ją na kamieniu- na czarnym granicie. Składniki na nasze kulki bulgurowe -kasza bulgur u mnie  Piątnica -łosoś w pomidorach -pomidor, szczypiorek, sól morska u mnie  Piątnica -jajo -pieprz -szczypiorek -ser żółty -bułka tarta Ugotuj kaszę bulgur, wystudz. Dodaj rybę w pomidorach. Włóż do miski, dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Poniedziałkowy "fit" - morszczuk na cukinii pod migdałami 208

kolorowy - młynek zioła prowansalskie tymianek oregano PRZYGOTOWANIE: Rybę dokładnie osuszamy, posypujemy ziołami prowansalskimi, tymiankiem, oregano oraz pieprzem kolorowym, pozostawiamy na około 15 minut w lodówce. następnie cukinie myjemy i kroimy w plastry, układamy na foli aluminiowej, następnie przekładamy morszczuka i całość dość obficie posypujemy płatkami migdałowymi, folię dokładnie zawijamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Fish and Chips 179

Tęsknicie za latem? Ja już nie mogę się doczekać ciepłych, słonecznych dni i imprezowych wieczorów. A w te wakacje planuję ich całkiem sporo :) Szczególnie na

Słodkie Przyjemności
Test produktów Emako. 167

stół tuż po wyjęciu z piekarnika i cieszyć się pięknym elementem dekoracyjnym.  Co do zdjęć… niestety przez złośliwość przedmiotów martwych i ciekawość mojej najmłodszej pomocnicy część z fotografii zwyczajnie zniknęła…  Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że oferowane przez sklep EMAKO.PL produkty to niezbędnik każdego, kto w kuchni czuje się jak ryba w wodzie. Jak również idealnie sprawdzą się

Malinowe Pocałunki
Woll Saphir Lite Induction – recenzja nadzwyczajnej patelni 120

piekarnika. Patelnia została wypróbowana do robienia różnych z pozoru podobnych do siebie rzeczy. W patelni dusiłam, podsmażałam, piekłam,zapiekałam,smażyłam bez tłuszczu lub na małej jego ilości, wręcz śladowej. Najpierw przyrządziłam  KASZOTTO Z WARZYWAMI , JAJEM I PARMEZANEM. To danie jednogarnkowe, które w normalnych warunkach potrzebowałoby przynajmniej dwóch osobnych naczyń i dość sporo czasu. Następnie zachciało mi się ryby(...)powstało danie z rybą – mintaj w panierce z płatków owsianych!  PRZEPIS NA TE RYBĘ ZNAJDZIECIE TUTAJ. Soczysty mintaj w chrupiącej panierce, warto tego spróbować! Następnie postawiłam na Włochy! Z pozoru trudne do wykonania risotto z kurkami, w tej patelni jest dziecinnie proste do zrealizowania. RISOTTO JEST W TYM MIEJSCU. Kremowe,po prostu pyszne! Potem sięgnęłam po typową potrawę biedoty

Z Kuchni Do Kuchni
Menu na tydzień: Domowa dieta pudełkowa 187

ulubionym, sposobem przygotowywania posiłków – szybkim i zdrowym! A do tego sezon na kalafiora powoli się zaczyna i chcieliśmy wreszcie upiec go w całości i zjeść z jakąś pastą! Piekarnik idealnie nadaje się do przygotowywania kilku dań równocześnie. My upiekliśmy w tym samym czasie kalafiora w całości, drugiego podzielonego na różyczki, dwie papryki i kalarepkę. W planowaniu potraw na cały(...)przygotowanie drobiu i ryb, oparty o najprostszą panierkę jaką można sobie wyobrazić. I last but not least – sushi bow, danie specjalnie ulubione przez Agnieszkę, domowy sposób dla leniwych na sushi, bez zawijania i całego z tym związanego kłopotu. Polecamy! Jak gotowaliśmy Wszystkie dania zrobiliśmy w niedzielę tak planując gotowanie, żeby na maksa wykorzystać czas, piekarnik i kuchenkę. Najpierw rozgrzaliśmy

Niedzielny kucharz
Niemiecki chleb żytni z ziarnami 234

ieniu jest ich bardzo du ż o na blogach pisanych cyrylicą. Czy chleb rzeczywiście jest niemiecki, tego nie wiem - może to coś jak z naszymi pierogami ruskimi alb o rybą po grecku ;) Nie mniej jednak z racji tego, iż jest bardzo łatwy do zrobienia ch leb , i bardzo smaczny zarazem, warty więc wypróbowania. A jako że wczoraj go upiekłem - teraz(...)dodatkowe 5 minut pociągnąć. Ponieważ obawiałem się, że chleb może być zbyt mokry, po wyjęciu z f o remek i umieszczeniu na kratce „dociągnąłem” go w stygnącym, wyłączonym już piekarniku, jakieś 15 minut. Po tym kwadransie chleb wyjąłem już ostatecznie z piekarnika i pozwoliłem całkowicie ostygnąć, broniąc go własną piersią przed goś ć mi i domownikami (okrutni goście dworowali

Grahamka, weka i kajzerka
Łosoś w papilotach 236

natki pietruszki lub koperku skórka otarta z połowy cytryny 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 4 plastry świeżej, najlepiej ekologicznej i niewoskowanej cytryny sól morska świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Rybę przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Do miękkiego masła trzemy żółtą skórkę z przelanej wrzątkiem cytryny i wyciskamy ząbek czosnku. Dodajemy drobno(...)trzech otwartych stron tak, aby stworzyć pakunek. Tak samo postępujemy z drugim arkuszem: cebula -> filet -> cytryna, a następnie zwijamy. Paczuszki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C (bez termoobiegu). Pieczemy ok. 12-13 minut. Upieczone paczuszki (jeszcze zapakowane) układamy na talerzu. Podajemy z ulubioną sałatą polaną winegretem. Uwaga: To jest przepis podstawowy. Do papilotek

Poezja smaku
Kotlety rybne 66

soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formowa niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron. Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut

królestwo garów
Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą 119

chrzanem. Zapiekankę pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 45 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze około 15 minut, aby całość ładnie się zarumieniła.   [caption id="attachment_7754" align="aligncenter" width="685"] Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą[/caption] Zobacz inne przepisy na zapiekanki ziemniaczane: Zapiekanka Ziemniaczana Z Rybą Zapiekanka Ziemniaczana Z Pieczarkami Zapiekanka

e-PrzepisyKulinarne
Pizzerinki na cieście francuskim z kurczakiem i cheddarem na brokułowym spodzie 199

zrobiony jak w tym przepisie do ryby:  klik - listki bazylii - sól morska Płat gotowego ciasta francuskiego dzielimy na 9 równych prostokątów. Każdy z nich smarujemy sosem brokułowym, pomijając brzegi. Na każdym prostokącie układamy kawałki kurczaka i pokrojoną w prórka cebulę. Posypujemy serem, układamy pomidorki, listki bazylii i posypujemy solą morską. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Cook&Love
Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem 213

naczyniu suchy makaron. Całość zapiekamy w piekarniku w 150 stopniach C z włączonym termoobiegiem ok. 45 minut. W razie potrzeby możemy wydłużyć czas zapiekania. *kremowa baza do jasnych sosów WINIARY jest rewelacyjna, jedna torebka daje wiele możliwości. Możemy przygotować sosy o różnych smakach: musztardowy, chrzanowy, beszamelowy. Sosy świetnie komponują się z mięsem, rybami, czy też warzywami. POLECAM.   The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię