Ryba z tym sosem doskonale smakuje, słodkie ananasy przełamują kwaśny smak pomidorów, wszystkie smaki łączą się i stanowią znakomitą harmonię smaków pasujących do ryby. Warto je spożywać z uwagi na zawartość cennych składników zwłaszcza kwasów omega nam niezbędnych, zawartych zwłaszcza w rybach morskich, należy je spożywać przynajmniej dwa razy w tygodniu. Składniki: 1 kg filetów z ryby 4 cebule(...)razem ok 10 minut. Pomidory oraz sok z ananasa miksujemy razem, wlewamy do rondla. Gotujemy na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisek kładziemy rybę i polewamy sosem ananasowym, zostawimy do wystudzenia. Danie przygotowane przez Alicję Smacznego
kgwjanczewoOstatnio bardzo często mam ochotę na rybę. Jadłabym ją ciągle. Moją ulubioną jest ryba w koperkowym sosie . Mąż z kolei uwielbia rybę na słodko-kwaśno . Jako, że przepisów na rybę mam jednak mnóstwo to trzeba poszerzyć swoje kulinarne horyzonty i próbować czegoś nowego. Połączenie curry, jabłek i ryby wydawało mi się bardzo kuszące. Nie myliłam się. Ryba wyszła(...)rewelacyjna w smaku. Ze względy na rewelacyjny sos, jaki powstaje podczas duszenia ryby szczególnie polecam danie podawać z ryżem. Składniki: 50 dag filetów rybnych 1 duże kwaśno jabłko 1 cebula 2 szklanki bulionu 2 łyżeczki curry 1/2 cytryny łyżka mąki sól, pieprz 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Rybę skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Solimy z każdej strony. Cebulę kroimy
Pobite gary Barbaryrybą, że można przygotować go na naprawdę wiele sposobów. Dotychczas podawałem go z sosem chilli i z sosem z wina . Tym razem do podkreślenia smaku ryby wybrałem japoński sos teriyaki. Nazwa teriyaki pochodzi czasownika "teru", czyli "błyszczeć", a to wzięło się stąd, że sos błyszczy się dzięki wysokiej zawartości cukru. W składzie sosu teriyaki znajdziemy sos sojowy(...)przygotowania: Łososia umyć i podzielić na kawałki odpowiedniej wielkości. Do sosu teriyaki dodać miód, sok z cytryny i drobno starty imbir. Dokładnie wymieszać i zalać nim rybę włożoną do naczynia, tak, by sos dokładnie ją pokrył. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Kaszę jaglaną przesypać na sito i umyć w zimnej wodzie, po czym przelać
W SMAKRyba na cieście francuskim , w tym przypadku sola (ale możecie użyć każdą inną białą rybę, np. dorsza). Z reguły do sosu śmietankowo-koperkowego używam słodką śmietanę, tym razem jednak skorzystałam z kwaśnej, gęstej śmietany, co nadało potrawie ciekawy smak. Ryba na cieście francuskim – składniki: Sola – 2 filety Sól – do smaku Pieprz – do smaku Papryka słodka(...)posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. W 100ml wody wymieszać 1 łyżeczkę mąki, dodać do sosu, cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Zdjąć z ognia. Upieczoną rybę na cieście francuskim polać sosem śmietankowo koperkowym . Smacznego! The post Ryba na cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeRybę i frytki piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. (piekłam młode ziemniaki, na stare trzeba przeznaczyć więcej czasu) W czasie pieczenia ziemniaków i ryby przygotować sos: Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. W małą kostkę pokroić też korniszonki i pieczywo. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, a potem czosnek i imbir. Dorzucić kapary, korniszony i chleb(...)Dodać miód. Całość zalać piwem. Dusić na palniku o małej mocy. Z sosu wyjąć imbir. Całość doprawić resztką przypraw z marynaty, wymieszać z masłem. Rybę podawać z frytkami oraz ciepłym sosem. Całość skropić sokiem z limonki i - w razie potrzeby - oprószyć grubą solą. Jeśli masz ciekawy przepis z użyciem miodu lub miodu pitnego i chcesz się nim podzielić, dołącz
Weekendy w domu i ogrodzieRybę obtoczyc w mące i rozbełtanym jajku. Smażymy z obydwu stron przez 1-2 minuty.Rybe dodaj do sosu ,następnie wlej okolo 150-200ml wody . Duś rybę w sosie przez 10-12 minut, aż ryba będzie gotowa,miękka . Podawaj posypaną,,posiekana zieloną kolendrą. Jeden z moich ulubionych przepisów. Podawać z kawałkiem chleba. Smacznego
w mojej kuchnimascarpone, roztrzepane jajko, posiekaną natkę pietruszki i doprawić pieprzem i solą – wszystko wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wyłożyć ugotowany ryż. Na ryż położyć surową rybę, wszystko polać sosem pomidorowym. Na samą górę ułożyć plasterki sera mozzarella. Piec 30-40 minut w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Ugotować ryż 2. Podsmażyć cebulę(...)serkiem mascarpone i doprawić całość 4. Dodać roztrzepane jajko i posiekaną natkę pietruszki 5. Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego przełożyć ugotowany ryż i kawałki ryby 6. Następnie rozsmarować sos i ułożyć plastry mozzarelli Pobierz wersję do druku: Pobierz Zapiekanka rybna w pomidorach Artykuł Zapiekanka rybna w pomidorach pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plczasu, aby przygotować wystawny obiad. Myślisz co zrobić, aby Twoja rodzina szybko otrzymała ciepły posiłek. Mam dla Ciebie świetny pomysł ! Zaserwuj im Rybę z pieca od Frosty ! Ryba z pieca z sosem Bordelaise Składniki: Filety z mintaja 50% sos bordelaise 50% woda mąka pszenna masło 7% cebula olej słonecznikowy zioła - pietruszka, koperek sól skrobia ziemniaczana cukier(...)rozwala po "upieczeniu" i wyjęciu z opakowania. Czy bym kupiła ją ponownie? Niestety ale nie ! Samą rybkę tak, ale z tym sosem nie. Chyba, że dla męża. Ryba z pieca z sosem brokułowym Składniki: filety z mintaja 50% sos brokułowy 50% brokuły 17% śmietana ser mąka pszenna masło woda olej słonecznikowy cebula sól drożdże kwasy: mlekowy, L-winowy, cytrynowy czosnek
My World by Dagmara RekZielony sos na dobre zagościł w mojej lodówce. Kiedy tylko się kończy, szybko dorabiam kolejną porcje. Tym razem stanowił znakomity dodatek do pieczonego łososia. Łosoś upieczony
Stare Garymarynatę z 4 łyżek oleju ( biorę z pestek winogron), soku z 1/3 cytryny,1 czubatej łyżeczki brązowego cukru ( nie rafinowany),1,5 łyżki sosu chili słodko-kwaśnego ,szczypty soli . Wymieszać i zalać ułożoną w pojemniczku rybę. Zostawić na 30 minut. Wyjąć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką. Rozgrzać na patelni masło z dodatkiem 2 łyżek oleju
Buniabaje w kuchniŚwięta Bożego Narodzenia to czas, kiedy jemy więcej niż zazwyczaj ryb. Obok królewskiego karpia, to własnie pospolity śledź jest jednym z królów naszych świątecznych stołów. W każdym domu znane są śledzie w zalewie octowej czy w śmietanie, o sałatkach nie wspomnę. Jeśli udaje mi się kupić świeżego śledzia, wtedy często przygotowuję go w pomidorowej zalewie, która nadaje(...)kruchości i pięknego aromatu. Lubicie takie śledzie?Składniki sosu na około pół kg śledzi:2 średnie cebule,pół litra gęstego soku pomidorowego,1 szklanka wody,8-9 łyżek octy winnego,3 łyżki cukru,sól, pieprz, łyżka ziela angielskiego,6-7 liści laurowych,2-3 łyżki oleju.Cebulę obrać i pokroić w grubszą kostkę
Codzienna kuchnia niecodziennałososia bez skóry 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka przyprawy curry sok wyciśnięty z ½ cytryny sól, pieprz Sos: 4 łyżki majonezu kieleckiego lekkiego ¼ pęczka koperku garść liści bazylii ¼ pęczka szczypioru 1 ząbek czosnku skórka otarta z 1 cytryny Przygotowanie: Mango przekrój na wzdłuż(...)skórki, pokrój w kostkę razem z papryką. Cukinie pokrój w krążki. Łososia pokrój w kostkę takiej samej wielkości jak mango. Zamarynuj rybę w sosie sojowym, oliwie z oliwek, przyprawie curry, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Odstaw na kilkanaście minut aby mięso się zamarynowało
kuron.com.plminut. Po 20-u minutach dodać ocet, koncentrat, sól, pieprz oraz cukier. Zwiększyć ogień i mieszając od czasu do czasu odparować nadmiar sosu, który powstanie w trakcie duszenia warzyw. Powinno to zająć maksymalnie 10 minut. Usmażone płaty ryby wyłożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch ryby położyć warzywa. Rozłożyć równomiernie. Naczynie przykryć pokrywą lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego(...)fajnie prezentować. Ja z braku czasu sięgnęłam po tarkę. Użyłam świeżego suma. Mięso z niego było rewelacyjne. Lubisz dania z rybą? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ryba w sosie musztardowym . The post Ryba po grecku appeared first on MeCooks
mecookspołączenie, ale zarazem bardzo smaczne! Można powiedzieć, że takie danie dla odważnych i dla tych, którzy nie boją się ciekawych połączeń smakowych. Przygotowałam moją ulubioną, białą rybę – dorsza , którego połączyłam z fantastycznym sosem zrobionym z dwóch czekolad – białej i gorzkiej Goplana oraz sera gorgonzoli, który idealnie przełamał słodko-gorzki smak czekolad. Do tego estragon, biały pieprz , odrobina soku(...)minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy, a następnie wkładamy do nagrzanego na 160 piekarnika, by ryba „doszła”. Z marchwi i cukinii wycinamy wstążki, blanszujemy, odrobinę solimy. Tak przygotowaną polewamy sosem i podajemy z różyczkami z warzyw i odrobiną pokruszonej gorgonzoli. Smacznego
Ostra na Słodkoświeże filety-ważne,żeby nie byłe cienkie. SKŁADNIKI: 700-800 g. fileta dorsza ,bez skóry 1-2 jajka 1/2 szkli. mąki Bułka tarta Sok z cytryny Przyprawa do ryb Olej SOS: Jogurt naturalny Koperek Sól Pieprz PRZYGOTOWANIE: Ryby, doprawić, polać sokiem z cytryny, odstawić na 2-3 godziny (lub dłużej). Następnie panierować, mąka (nadmiar otrzepać), jajko, bułka tarta. Przygotować(...)sos-jogurt plus posiekany koperek-doprawić solą i pieprzem.. Ryby smażyć w głębokim oleju, po 2 minuty na każdą stronę. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.. Podawać z sosem koperkowym oraz , u mnie, sałatka z bobem. Przepis znajdziecie TUTAJ: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/07/saatka-z-bobem.html
Kopystką po garach