ryba smażona - 4845 przepisów (strona:127/323)

Fish and chips 160

świeżo mielony * frytki - u mnie gotowe, karbowane z Lidla  Przygotowanie :Z mąki, wody i jajek przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Rybę przyprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w cieście oraz bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Odłożyć na ręcznik papierowy. Usmażyć frytki, posolić. Całość podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Dorsz na boczniakach, z orzechami i marchewką 229

Dorsz - pyszna ryba o białym mięsie rozpadającym się na płatki. Jedna z moich ulubionych. W nadmorskich smażalniach podawana zwykle smażona w panierce co lubię, ale miałam ochotę na coś innego. Swojego dorsza usmażyłam tylko doprawionego i podałam z pysznymi dodatkami. Wyszło bardzo smakowite danie - polecam ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pulpeciki z łososia w sosie koperkowym 209

nożem. Rybę przełożyć do miski, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, ser, bułkę tartą i starty na tarce o drobnych oczkach imbir. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić (najlepiej ręką). Jeśli wydaje się za sucha, dodać łyżkę wody. Jeśli jest zbyt mokra, dosypać bułki tartej.Z masy formować małe pulpeciki i układać je na desce. Pulpety smażyć

Obiad za dychę
Pieczony łosoś z miodowej marynacie 200

Upieczenie łososia do trudnych rzeczy nie należy. Jednak, aby nadać mu wyjątkowy smak bardzo ważna jest marynata. Pieczony łosoś z miodowej marynacie jest delikatnie słodki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortilla z Chrupiącą Rybą i Sosem Tatarskim 260

cukier, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Sos tatarski powinien być dobrze doprawiony.   Rybę kroimy na nieduże kawałki. Posypujemy niewielką ilością soli oraz pieprzu. Każdy kawałek obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia - powinno to trwać nie dłużej niż

Słodka Strona
Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem kaparowym 165

cytryny – nic tak nie podkreśla smaku ryby! Składniki (na 3 porcje): 350g filetów białej ryby – użyłam mintaja 2 średnie ziemniaki 1 jajko sól i pieprz do smaku skórka otarta z połowy cytryny ząbek czosnku panko lub bułka tarta do panierowania olej do smażenia Na sos: łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny płaska

Smaczna Strona
Zapiekanka rybna 177

warzywa zmiękną. Wymieszać ze sobą śmietanę, musztardę i mąkę. Doprawić gałką muszkatołową a następnie połowę płynu wlać do warzyw. Smażyć aż sos zgęstnieje i się zredukuje. Wyciągnąć liść laurowy. Do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem włożyć warzywa, a następnie rybę. Rybę doprawić solą oraz pieprzem i dodać resztę śmietany. Na rybe rozsmarować puree ziemniaczane, które posypać startym żółtym serem. Piec

Mama Gotuje
Curry z ryby. 216

grubym dnie podsmażamy, na gorącym oleju, pokrojoną w grubą kostkę cebulę i czosnek. Dodajemy curry i smażymy często mieszając 3-4 minuty. Następnie dodajemy pomidory lub koncentrat, przykrywamy pokrywką i dusimy kilka minut. Dodajemy 1/2 szklanki wody, mieszając, zagotowujemy. Wkładamy kawałki ryby i gotujemy na małym ogniu 7-10 minut. Na koniec doprawiamy solą i sokiem z limonki lub cytryny

Rozpustne gotowanie
Steki z rekina smażone w pergaminie 251

Jakiś czas temu dostałem cynk z koperkowej kuchni, że w dyskoncie w kropeczki mają promocję na steki z rekina. Faktycznie, można je było kupić w dość

Gotuj z Misiem
Mały rekinek i koperkowe fish cakes z łososia 197

tartej bułce i smażyć na średnim ogniu aż będą rumiane z obu stron. Ja do ich smażenia używam oleju rzepakowego lub masła klarowanego. Po usmażeniu warto kotleciki ułożyć na papierowym ręczniku, aby usunąć nadmiar tłuszczu.  DOBRA RADA: W związku z tym, że ryba rybie nie równa, czasem kotleciki mogą wyjść trochę za suche w środku, dlatego proponuję usmażyć

Kulinarne Inspiracje
Dorsz w sosie cytrynowo-bazyliowym z kaparami na domowym makaronie 201

Zawsze marzyłam o maszynce do makaronu. I w końcu zamówiłam na stronie EMAKO. Sklep posiada bardzo duży asortyment akcesoriów kuchennych ale nie tylko. Kurier dostarczył

Bon Appetit Małgorzaty
Łosoś na puree z kalafiora 191

także z dodatkiem chrupiącej surówki czy pieczonych warzyw. Puree kalafiorowe jest znacznie delikatniejsze niż to tradycyjne ziemniaczane, dlatego warto przyprawić je wyrazistym parmezanem i gałką. Idealnie komponuje się z rybą. Łosoś na puree z kalafiora: 4 filety z łososia oliwa z oliwek (np. aromatyzowana truflą) skórka + sok wyciśnięty z połowy cytryny zioła prowansalskie sól morska, świeżo mielony pieprz Puree(...)silnie rozgrzewamy oliwę z oliwek (ok. 2-3 łyżki, ja użyłam oliwy z dodatkiem trufli, ale może być zwykła). Smażymy łososia (pierwsza strona pod przykryciem) przez około 3-4 minuty z każdej strony – dokładny czas zależy od grubości ryby. Podajemy z przygotowanym puree. Post Łosoś na puree z kalafiora pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ziemniaczane krokieciki z karpia 222

Dzisiaj podejmuję kolejną próbę przekonania Was, że karp to smaczna ryba i można ją podawać na wiele sposobów. Tym razem proponuję ziemniaczane krokieciki, w których poza mielonym mięsem karpia wykorzystujemy ugotowane ziemniaki, które zostały z wczorajszego obiadu ;) Składniki na około 12 krokiecików: 400 g wyfiletowanego karpia (bez ości) 300 g ugotowanych ziemniaków 1 mała cebula 1 jajko 1 sucha bułka(...)gładką masę i formujemy niewielkie krokieciki długości około 10 cm . Panierujemy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Krokieciki możemy podawać solo, albo jako część obiadu, z sosem, ziemniakami i surówką. Do takiej ryby najlepiej pasuje sos pomidorowy lub grzybowy. Mięso z karpia można zastąpić mięsem z jakiejkolwiek innej, ulubionej ryby. Zapraszam też

Trzeci talerz
Smażona miruna z warzywami 210

W Wielki Piątek zachęcam po sięgnięcie na obiad po pyszną rybę. Miruna to idealna ryba na ten posiłek. Ma chude, delikatne mięso i świetnie komponuje się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rybne Vindaloo 212

wymieszać, odstawić na 10 minut. 4 . Na czystej, dużej patelni (lub garnku o grubym dnie) rozgrzać masło ghee, włożyć pastę, smażyć aż przyprawy wyraźnie puszczą aromat, wtedy dodać czosnek, imbir, podsmażyć 3 minuty, dodać cebulę, zeszklić i wrzucić rybę, zmniejszyć gaz, przykryć patelnię i dusić pod przykryciem ok. 5 minut. 5 . Dodać pokrojone ćwiartki pomidory z zalewy, zagotować, dolać mleczko

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania