Dorsz - pyszna ryba o białym mięsie rozpadającym się na płatki. Jedna z moich ulubionych. W nadmorskich smażalniach podawana zwykle smażona w panierce co lubię, ale miałam ochotę na coś innego. Swojego dorsza usmażyłam tylko doprawionego i podałam z pysznymi dodatkami. Wyszło bardzo smakowite danie - polecam ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Pyza! ale Twój dorsz świetnie wygląda. aż woła z tego talerza "zjedz mnie, zjedz!".bardzo lubię dorsza, ale szczerze, jeszcze nie łączyłam go z grzybami. a grzybów z orzechami.
o widzisz :) ostatnio zrobiłam dorsza z pieczarkami (to też moja ulubiona ryba) i bardzo mi smakował. chętnie wypróbuję Twoją wersję z boczniakami..... no bardzo, bardzo mi się podoba. kulinarny oliwek
orzechy z grzybami ładnie do siebie pasują a to wszystko do ryby też, przynajmniej my tak lubimy :)