ryba smażona - 4845 przepisów (strona:12/323)

Pomidorowa kasza kuskus ze smażoną tołpygą 228

kaszą. Jeżeli kasza wyraźnie wystaje ponad sos, dolewamy więcej bulionu. Kaszę przykrywamy i zostawiamy na najmniejszym ogniu, lub nawet na wyłączonym, jeżeli nie ufacie swojej kuchence ;) W tym czasie smażymy rybę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, rybę kładziemy od strony skóry i smażymy aż skórka stanie się złota.  W międzyczasie można skontrolować sytuację kaszy, przemieszać, a jeżeli cały płyn(...)już się wchłonął, a naszym zdaniem kasza jest zbyt al'dente, dodać więcej bulionu i ponownie przykryć. Gdy skóra ryby nabierze złotego koloru delikatnie przewracamy ją na drugą stronę i smażymy od strony mięsa DOSŁOWNIE minutę. Kaszę przekładamy na talerze, na kaszy układamy rybę i smacznego

Cook&Love
Pyszna Ryba z Pieczarkami i Papryką w Sosie Ketchupowym 392

mintaj, morszczuk itp.) 500 g ketchupu pikantnego (dobrego) 500 g pieczarek 3 papryki czerwone (około 600 g) 3 cebule (około 200 g) sól, pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania: Ryba w sosie ketchupowym https://www.youtube.com/watch?v=_8q5MM_kbBc Przygotowanie: Najpierw pokroję wszystkie składniki: Cebulę kroję w cienkie pół plasterki. Umytą paprykę przekrawam na pół, usuwam gniazda nasienne i białe(...)mniejsze kawałki – paski o szerokości około 4 centymetrów. Pokrojoną rybę oprószam solą i pieprzem. Składniki mam już pokrojone teraz usmażę rybę i przygotuję sos: Na rozgrzanym oleju na patelni smażę rybę z obydwu stron na złoty kolor, usmażoną układam na talerzu. Teraz na patelni lub w rondlu (w zależności jak dużą mamy patelnię) podsmażam na rozgrzanym oleju cebulę przez około

Uwaga Babcia Gotuje
Paluszki rybne 149

gotowy. Uwierzcie - dzieci za nimi szaleją, nigdy nie zjedzą z większym apetytem ryby przygotowanej w inny sposób. Co prawda paluszki rybne z piekarnika przygotowuje się łatwiej, ale ja lubię smażone ryby i sobie tego nie odmówię, dlatego swoje przygotowałam na patelni.  Ile smażyć paluszki rybne? Paluszki smażymy do momentu aż się po prostu ze złocą. Tak małe kawałki ryby(...)zamrażarki nie uda się Wam pokroić. :) Paluszki rybne oprószamy solą i pieprzem. W 1 talerzu rozmącamy jajka z odrobiną wody, do drugiego talerza wsypujemy panko. Kawałki ryby obtaczamy w jajko, następnie w panko. Smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Pikantny rybny burger z puree z groszku i mięty, domowy sos tatarski 149

chilli. I obtaczamy całość w mące. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Jeśli Wasza ryba ma skórę zacznijcie smażyć ją właśnie od tej strony, by stała się chrupiąca. Rybę smażymy po ok. 3 minuty z każdej strony, a pod sam koniec posypujemy górę startym parmezanem i zostawiamy na chwilkę na patelni, by stworzył on chrupiącą skórkę. Gotowe! Przed podaniem przekrójcie(...)włóżcie je na dosłownie kilka minut do rozgrzanego piekarnika, by stały się ciepłe i chrupiące. Po wyjęciu na bułkę nałóżcie obfitą ilość pysznego puree, na górze ułóżcie chrupiącą rybę, a całość polejcie sosem. Przykryjcie i zajadajcie ze smakiem! Pysznie, zdrowo i bardzo szybko! Smacznego! 😁 I nie bójcie się ubrudzić, bo nie ma mowy, by zjeść burgera w ładny sposób

Cooking Monster
Domowe paluszki rybne 196

dowolna surówką. Składniki: 1 kilograma dorsza mrożonego 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy wikinga Roleski Sól, pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Rybę rozmrażamy, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę(...)tartą oraz musztardę, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne paluszki, panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy paluszki z ryby, smażymy na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Smażony karp. Tak po prostu. Najlepszy. 259

domów tyle tradycji świątecznych i tradycyjnych potraw. Jednak są takie, które pojawiają się w większości domów - jak właśnie karp smażony. Szczerze mówiąc ja zdecydowanie bardziej lubię ryby morskie. W końcu większość życia spędziłam nad morzem ;) Jednak karp co roku obowiązkowo pojawia się na wigilijnym stole. Co zrobić, żeby był smaczny? Tego dowiecie się poniżej. Smażony karp. Tak po prostu. Najlepszy(...)Kawałki ryby oprószyć solą, układać w zamykanym (najlepiej szklanym) pojemniku, przekładając plasterkami cebuli. Odstawić pod przykryciem do lodówki na kilka godzin. Można zostawić na noc. Około 30 minut przed smażeniem rybę wyjąć i dokładnie osuszyć. Każdy kawałek ponownie oprószyć solą oraz pieprzem, skórką cytrynową, lubczykiem i natką. Przygotować dwa talerzyki i miseczkę. Na pierwszy talerz nasypać nieco mąki, w miseczce

Pełny talerz
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 270

śmietany, łyżkę majonezu, pół pęczka posiekanego koperku lub natki pietruszki, rozgnieciony ząbek czosnku oraz nieco soli i pieprzu. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. OM NOM NOM! 8. SMAŻENIE RYBY (10-12 min): na rozgrzaną patelnię wlewamy nieco oleju (nie za dużo) i kładziemy na niej rybę odsączoną z marynaty. Smażymy na średnim ogniu z każdej strony(...)była jasno-różowa i nieco zarumieniona (nie smażcie jej za długo bo będzie zbyt sucha). Pod koniec smażenia dolewamy pozostałości marynaty, ewentualnie dodajemy łyżkę masła i jeszcze chwilę dusimy rybę, podlewając ją powstałym sosem (ok. 2 min). OM NOM NOM! 9. ZIEMNIAKI (1 min): sprawdzamy czy są już upieczone, wkładając widelec w jeden z nich – jeśli ziemniak nie stawia większego

Nerds Kitchen
Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową 186

waszą rodzinę lub znajomych. Dorsz smażony wg wskazówek samego Gordona Ramsay’a podany z pysznym sosem Velouté z trawy cytrynowej. Sos można przygotować do dwóch dni wcześniej, a smażenie ryby zajmuje nie więcej niż 5 minut. Składniki: (5 porcji) 5 filetów świeżego dorsza ze skórą (ok. 175g każdy) kilka łyżek masła olej do smażenia sól, pieprz   Składniki sosu(...)wielkości patelni – filety będziesz smażyć w dwóch turach lub na dwóch patelniach). Wlej olej i gdy będzie gorący wkładaj filety z dorsza skórą do dołu. Smaż 2-3 minuty bez ruszania ryby na patelni, a po pierwszej minucie dodaj łyżkę masła i gdy się roztopi, polewaj nim filety od góry. Gdy ryba będzie usmażona w 2/3 a skóra będzie

Moja Delicja
Zapiekanka rybna 211

odstawić na 3 godz. Jajka wybić do miski dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem. Rybę panierować w jajku, bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rybę na złoty kolor. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, udusić na tłuszczu do odparowania wody. Doprawić do smaku pieczarki wegetą. Warzywa udusić z wegetą na tłuszczu

Kuchnia Danusi
Tapas z anchois 245

mięso ryby nie cieszy się powodzeniem. Problemem jest chyba jego smak. Dlaczego? Ryba jest tłusta, a do tego mocno zasolona. W domach nad Wisłą objadamy się raczej świeżymi rybamismażonymi. Lubimy też ryby w zalewach lub wędzone. Nie doceniamy anchois. W anchois znajdziemy witaminę A , która wzmacnia nasz układ odpornościowy, poprawia widzenie oraz kondycję skóry, włosów i paznokci. Witamina(...)Tapas z anchois Przygotowanie naszej przystawki zaczynamy od rozgrzania patelni. Wrzucamy na nią jedną łyżkę masła. Gdy masło się rozpuści na patelnię kładziemy pokrojone pod kątem kromki bagietki. Smażymy je aż się lekko zarumienią, po czym ściągamy je z ognia. Teraz robimy cebulkę na słodko. Na patelnię wrzucamy kolejną łyżkę masła. Gdy się rozpuści wrzucamy tam czerwoną cebulę. Ta również

Kuchennyviral.pl
Dorsz panierowany w sezamie 177

ryżem brązowym i buraczkami, było pysznie.  Polecam :) Składniki: 1 kg dorsza 2 jajka 100 g sezamu cytryna mąka pszenna do panierowania masło klarowane do smażenia sól, pieprz  Wykonanie: Rybę opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek ryby oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem(...)cytryny. Na talerzu roztrzepać jajka, na osobny talerz wsypać mąkę i sezam. Rybę panierujemy najpierw w mące, później w jajku i na końcu w sezamie. Na patelni rozgrzać masło, smażyć rybę na złoty kolor, uważając by nie przypalić sezamu

magiczna kuchnia Kasi
Chrupiący dorsz z płatkami papryki 154

Chrupiący dorsz z płatkami papryki Smażona ryba , to najbezpieczniejszy sposób na piątkowy obiad . Propozycja chrupiącego dorsza z płatkami papryki jest naprawdę obiecująca i warto się na nią skusić . Taka ryba ma tylko dwie wady , pierwsza taka ,że szybko znika Druga taka, że niestety płatki papryki , które wystają z panierki lubią się zrobić czarne co nie wygląda zbyt ładnie . Na szczęście(...)być inna ryba ) 1,5 łyżeczki ostrych lub łagodnych , suszonych płatków papryki ( my lubimy ostre , ale łagodne też są smaczne ) 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 płaskiej łyżeczki czosnku granulowanego sól selerowa i pieprz cytrynowy do smaku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1 szklanka mocno pogniecionych, kukurydzianych , płatków śniadaniowych 1/2 szklanki mąki pszennej olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Smażone sardynki 274

SMAŻONE SARDYNKI czy inne mniejsze rybki, usmażone na chrupiąco, są... Artykuł Smażone sardynki pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ryba w cieście 217

mleko, jajka, olej i drożdże.Miksujemy.   Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i przyprawy do smaku.Mieszamy i ciasto mamy gotowe.   Na patelni z olejem smażymy na rumiano z obu stron rybę.   Ryba na patelni musi być(...)ostępach, ponieważ ciasto urośnie.Polewamy wszystkie filety częścią ciasta tak, aby spłynęło na patelnię i czekamy chwilę,aby się zapiekło.Odwracamy filety ciastem do spodu i ponownie polewamy rybę.   Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając.   Ryba jest gotowa.Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty.Smacznego

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania