Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową

Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową

Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową

Przepis na : obiad

Kolejna propozycja na niedzielny obiad dla najbliższych. Danie w stylu restauracyjnym zaskoczy waszą rodzinę lub znajomych. Dorsz smażony wg wskazówek samego Gordona Ramsay’a podany z pysznym sosem Velouté z trawy cytrynowej. Sos można przygotować do dwóch dni wcześniej, a smażenie ryby zajmuje nie więcej niż 5 minut. Składniki: (5 porcji) 5 filetów świeżego dorsza ze skórą (ok. 175g każdy) kilka łyżek masła olej do smażenia sól, pieprz   Składniki sosu: 1 źdźbło trawy cytrynowej drobno posiekanej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

mojadelicjamojadelicja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cytryna, ryby, sosy, ryba, dorsz, zapiekanki, zapiekanka, przepisy na święta, ryby smażone, polewa, ciastka kremówki, drobiowe, ogórki, ciasta z kremami, sałatka, obiad, sałatki, dania obiadowe, boże narodzenie, ryby na święta, lekkie sałatki, dania na gorąco, drugie danie, pyszna sałatka, sałatka do obiadu, sałatka na boże narodzenie

Inne przepisy z Moja Delicja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.