ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:29/234)

Dorsz pieczony w warzywach 141

masłem roztartym z przeciśniętym czosnkiem *** *** Na rybie wykładamy warzywa oraz po plasterku cytryny *** *** Całość zawijamy szczelnie w folię aluminiową i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 35 minut. Tak przygotowanego dorsza z warzywami możemy także upiec na grillu *** *** Do tak przygotowanego dania możemy podać pieczone ziemniaczki, które możemy upiec(...)piekarniku razem z rybą PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Dorsz pieczony w warzywach pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Łosoś zapiekany w porze 191

cytryny. Kawałki łososia układać na cytrynie, a na nich położyć cebulę wymieszaną z porem. Folię szczelnie zawinąć. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200°C. W czasie kiedy ryba się piecze, przygotować sos. Jogurt wymieszać z wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i tymiankiem. Upieczonego łososia wyłożyć na talerze, posypać kaparami i podawać z sosem czosnkowym

Bullio
Pieczony łosoś z pesto 177

Cudownie aromatyczny i soczysty łosoś skąpany w zielonym pesto to świetna propozycja na obiad lub kolację. Doskonale komponuje się z kuskusem, ryżem czy pieczonymi ziemniaczkami. Pycha! SKŁADNIKI (2 porcje) 400g filetu z łososia 1/2 pęczka (doniczki bazylii) 1-2 ząbki czosnku 3-4 łyżki prażonego słonecznika (lub orzeszków pinii) 3-4 cm kawałek sera grana padano lub parmezanu oliwa(...)kawałku ryby i posypujemy posiekanym koperkiem. Dookoła układamy pomidorki koktajlowe.  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 15-20 min, w zależności od grubości ryby. Ja swój kawałek piekłam 17 minut, był ciemno różowy i soczysty. Po wyjęciu z piekarnika dzielimy rybę na mniejsze kawałki. Smacznego

DefinicjaSmaku
Fiskibollur ( islandzkie kuleczki rybne) 185

Fiskibollur ( islandzkie kuleczki rybne) ryba - filety (Ysa "łupacz", dorsz lub inna), 60 dag ziemniaki ugotowane, 25 dag sol, pieprz Rybę gotujemy lub pieczemy, według uznania. Mielimy rybę i ziemniaki na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Robimy niewielkie kuleczki i delikatnie je spłaszczamy. Smażymy na zł oto. Podajemy ze wszystkim co tylko lubimy, świetnie smakują z sosem czosnkowym. Smacznego

Tradycyjna kuchnia inaczej
Dorsz pieczony w sezamie na puree z kalafiora i kolorowa sałatka z komosą ryżową 189

Przepis na danie rybne, którego gwiazdą jest polędwica z dorsza pieczona w sezamie na delikatnym puree z kalafiora. Do tego barwna sałatka na bazie kolorowych warzyw pokrojonych w kosteczkę i komosy ryżowej, inspirowana tabbouleh. To świetna alternatywa dla fileta smażonego w grubej panierze i puree z ziemniaków – rybę można przyrządzić zdrowiej, w dodatku ograniczając ilość nasyconych tłuszczów(...)Spróbować, jeśli trzeba, doprawić solą i pieprzem. Upieczona rybę wykładać na puree z kalafiora z dodatkiem sałatki na bazie kolorowych warzyw i komosy ryżowej. 1 porcja to ok. 455kcal , węglowodany: 29g, białko: 35g, tłuszcz: 22g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 2,9WW i 3,4WBT SMACZNEGO! Artykuł Dorsz pieczony w sezamie na puree z kalafiora i kolorowa

Dietolog
Ryba zapiekana z pomidorami i fetą 169

małe kostki. Dodajemy oliwę, kilka gałązek tymianku i mieszamy. Rybę w zależności od rodzaju porcjujemy na kawałki mniej więcej 10-15 cm. Doprawiamy ją solą i pieprzem. Rybę kładziemy na papierze do pieczenia(...)wierzch układamy pomidorki z fetą i całość zawijamy w papier, należy uważać, żeby pomidory i feta nie pospadały z ryby. Nie żałujemy pomidorów. Tak przygotowane paczuszki z rybą wstawiamy do pieca nagrzanego do 200’C (termoobieg 180’C) na koło 30 minut. Gotowe i pyszne. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Łatwe przepisy na dania z ryb? Dania rybne dla początkujących 156

pieprz do smaku, a następnie polej odrobiną soku ze świeżo wyciśniętej cytryny. Rybę połóż na talerzu, a na wierzchu wyłóż podsmażone pory. Tak przygotowaną rybę możesz podawać z ryżem, kaszą gryczaną, pieczonymi ziemniakami lub innymi dodatkami. Zapiekanka z tuńczykiem Chociaż czas przygotowania tego dania wynosi nawet 60 minut, jest bardzo proste w przygotowaniu. Zaskakuje swoim smakiem – jest tak samo(...)Posyp solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Wstaw do nagrzanego piekarnika (temp. 220oC) i piecz przez 3-5 minut. Z tak przyrządzoną rybą świetnie komponują się pieczone ziemniaki i sałatka z sosem vinegrette. Jeżeli uważasz, że nie jesteś gotowy na samodzielne przyrządzanie dań rybnych, zawsze możesz je zamówić – restauracje

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z pieczonego łososia po śródziemnomorsku 202

Łosoś po śródziemnomorsku to sałatka z pieczonego łososia z warzywami i ziołowym dressingiem z feta. Uwielbiam takie jedzenie na lato, uwielbiam łososia! Ziołowy dressing z feta to dressing na bazie oliwy, winnego octu i soku z cytryny wymieszany z serem feta i ziołami.Warzywa do sałatki można wybrać dowolnie. Ja uwielbiam koktajlowe pomidory, które są słodkie i świetnie pasują(...)łososia solą i przyprawami. Skrop oliwą i marynuj przez godzinę. Nastaw piekarnik na maksymalną temperaturę i funkcję grilla jeśli dysponuje taką. Ważne jest aby piekarnik był nagrzany. Wstaw rybę i piecz przez 20 minut. Wyjmij i podziel na kawałki. Ułóż sałatę i przepołowione rzodkiewki na półmisku. Z podanych składników zmiksuj dressing. Przekrój pomidory na pół, pokrój ogórka w kostkę, awokado

codojedzenia
Ryba zapiekana w śmietanie 211

maśle do czasu aż zmięknie. Dodajemy śmietanę doprawiamy solą, pieprzem, sokiem i skórką otartą z cytryny oraz gałką muszkatołową i dusimy do czasu, aż sos zgęstnieje. Sosem zalewamy rybę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15-20 minut.  Rybę zapiekaną w śmietanie podajemy z nie paloną kaszą gryczaną lub ziemniakami. Ryba zapiekana w śmietanie

Cztery Fajery
Zupa rybna 277

się chce. Ale od początku. Chwilowo miałem dosyć nieco ciężkich bądź co bądź dań mięsnych, jakie do tej pory przygotowywałem. Postanowiłem zrobić coś lekkiego i wybór padł na rybę. Po objęciu azymutu, niezwłocznie usiadłem do youtuba i wyszperałem taki o to przepis: Złocica w papilotach . Myślę sobie: zajebiście, o to mi chodziło. I do tego Gordon – nie może się(...)garści na naczynię. Na tym połóż rybę. Oblej całość oliwą z oliwek, posól i popieprz. Teraz powiem, co zje**łem. Po pierwsze, zamiast odrobiny wina, wlałem do tego konkretną ilość – tak ze 300 ml na porcję. Po drugie, użyłem naczyń żaroodpornych z przykrywką, a nie papieru do pieczenia, który przepuszcza parę wodną. Całość wrzuć do pieca

manslogblog
Leszcz zapiekany z fasolką i brukselką 151

możecie do zapiekanki wykorzystać dowolną rybę bez ości. Lubię zapiekanki z rybami. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z wykorzystaniem ryb to zapraszam tutaj . Znajdziecie tam przepisy na ryby smażone, pieczone, a także zapiekanki rybne. Składniki 700 g filetów z leszcza 400 g fasolki szparagowej 500 g brukselki 400 g śmietany (dałam 18%) 100 g żółtego startego sera(...)dwóch stron aż ryba będzie rumiana. Do naczynia do zapiekania wyłożyć ugotowaną fasolkę i brukselkę, a na środku ułożyć usmażoną rybę. Śmietanę wymieszać ze startym serem, doprawić solą i pieprzem i wlać na wierzch zapiekanki rozsmarowując na całość. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż śmietana się lekko przyrumieni. Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. leszcz

O kuchni z uczuciem
Łosoś imbirowo-bazyliowy 151

naszego \u0142ososia. Folii musi wystarczy\u0107 na przykrycie ryby. \r","W ma\u0142ej miseczce mieszamy ze sob\u0105 ocet, sok z cytryny, mi\u00f3d, sos sojowy, imbir, srirach\u0119, czosnek i bazyli\u0119. Tak powsta\u0142\u0105 marynat\u0105 dok\u0142adnie pokrywamy naszego \u0142ososia. Owijamy go szczelnie foli\u0105.\r","\u0141ososia pieczemy ok. 15 minut, nast\u0119pnie odwijamy foli\u0119(...)wykładamy folią aluminiową, a na środku umieszczamy naszego łososia. Folii musi wystarczyć na przykrycie ryby. W małej miseczce mieszamy ze sobą ocet, sok z cytryny, miód, sos sojowy, imbir, srirachę, czosnek i bazylię. Tak powstałą marynatą dokładnie pokrywamy naszego łososia. Owijamy go szczelnie folią. Łososia pieczemy ok. 15 minut, następnie odwijamy folię z góry i pieczemy kolejne 5 minut. Serwujemy

Mostek w kuchni
Jem zdrowo: Dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach 182

gałązek świeżego tymianku 0,5 średniej cytryny przyprawy sól, pieprz 1 opakowanie warzyw na patelnie (np z brokułem) 5 łyżek oliwy z oliwek listonic_name = "Jem zdrowo: dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "500 gram filetów z dorsza (u mnie atlantycki) 8 gałązek świeżego tymianku 0,5 średniej cytryny przyprawy sól, pieprz(...)godziny. Następnie filety odciskamy z marynaty, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy oliwą, na każdym kawałku kładziemy gałązkę tymianku i pieczemy z termoobiegiem około 20 minut w 180 stopniach. Warzywa wg instrukcji smażymy na patelni. Układamy na talerzu na to upieczonę rybę i gałązki tymianku. Warzywa najlepiej przyprawić solą pieprzem i również tymiankiem. function load(url, callback

CoolinarniePL
Tołpyga z zielonym curry i mlekiem kokosowym 269

Tołpyga to słodkowodna ryba z rodziny karpiowatych. Ten przepis to totalny eksperyment. Składniki i przyprawy dobierane były na bieżąco. Koncepcja czy piec czy smażyć i jakie dodatki przygotować zmieniała się co najmniej 3 razy, ale ostatecznie wyszło bardzo smacznie. SKŁADNIKI ok. 1 kg filetów z tołpygi 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 400 gram ziemniaków kilka gałązek(...)kroimy w plastry. Paprykę kroimy w paski, a cebulę w łódki. Dokładnie rozprowadzamy warzywa w marynacie. Odstawiamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C (grzanie góra-dół). W naczyniu do pieczenia układamy kawałki ryby i zalewamy je marynatą. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej: z jednej strony – warzywa, z drugiej strony – ziemniaki. Warzywa polewamy marynatą

OstryKęs
Sos chrzanowy na zimno 235

Idealnie kremowy i super smaczny.. najlepszy przepis na sos chrzanowy na zimno . Sos ten podaję do jajek gotowanych. Polewam nim sałatki, mięsa pieczone i ryby. To najlepszy sos, jaki można zrobić na Wielkanoc.  Jeśli zaś szukasz super sposobu na pieczony schab, to koniecznie sprawdź mój przepis na schab karkowy pieczony , który szykuję tylko z czterech

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję