ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:29/234)

Ryba zapiekana w śmietanie 241

maśle do czasu aż zmięknie. Dodajemy śmietanę doprawiamy solą, pieprzem, sokiem i skórką otartą z cytryny oraz gałką muszkatołową i dusimy do czasu, aż sos zgęstnieje. Sosem zalewamy rybę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15-20 minut.  Rybę zapiekaną w śmietanie podajemy z nie paloną kaszą gryczaną lub ziemniakami. Ryba zapiekana w śmietanie

Cztery Fajery
Zupa rybna 329

się chce. Ale od początku. Chwilowo miałem dosyć nieco ciężkich bądź co bądź dań mięsnych, jakie do tej pory przygotowywałem. Postanowiłem zrobić coś lekkiego i wybór padł na rybę. Po objęciu azymutu, niezwłocznie usiadłem do youtuba i wyszperałem taki o to przepis: Złocica w papilotach . Myślę sobie: zajebiście, o to mi chodziło. I do tego Gordon – nie może się(...)garści na naczynię. Na tym połóż rybę. Oblej całość oliwą z oliwek, posól i popieprz. Teraz powiem, co zje**łem. Po pierwsze, zamiast odrobiny wina, wlałem do tego konkretną ilość – tak ze 300 ml na porcję. Po drugie, użyłem naczyń żaroodpornych z przykrywką, a nie papieru do pieczenia, który przepuszcza parę wodną. Całość wrzuć do pieca

manslogblog
Leszcz zapiekany z fasolką i brukselką 177

możecie do zapiekanki wykorzystać dowolną rybę bez ości. Lubię zapiekanki z rybami. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z wykorzystaniem ryb to zapraszam tutaj . Znajdziecie tam przepisy na ryby smażone, pieczone, a także zapiekanki rybne. Składniki 700 g filetów z leszcza 400 g fasolki szparagowej 500 g brukselki 400 g śmietany (dałam 18%) 100 g żółtego startego sera(...)dwóch stron aż ryba będzie rumiana. Do naczynia do zapiekania wyłożyć ugotowaną fasolkę i brukselkę, a na środku ułożyć usmażoną rybę. Śmietanę wymieszać ze startym serem, doprawić solą i pieprzem i wlać na wierzch zapiekanki rozsmarowując na całość. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż śmietana się lekko przyrumieni. Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. leszcz

O kuchni z uczuciem
Łosoś imbirowo-bazyliowy 176

naszego \u0142ososia. Folii musi wystarczy\u0107 na przykrycie ryby. \r","W ma\u0142ej miseczce mieszamy ze sob\u0105 ocet, sok z cytryny, mi\u00f3d, sos sojowy, imbir, srirach\u0119, czosnek i bazyli\u0119. Tak powsta\u0142\u0105 marynat\u0105 dok\u0142adnie pokrywamy naszego \u0142ososia. Owijamy go szczelnie foli\u0105.\r","\u0141ososia pieczemy ok. 15 minut, nast\u0119pnie odwijamy foli\u0119(...)wykładamy folią aluminiową, a na środku umieszczamy naszego łososia. Folii musi wystarczyć na przykrycie ryby. W małej miseczce mieszamy ze sobą ocet, sok z cytryny, miód, sos sojowy, imbir, srirachę, czosnek i bazylię. Tak powstałą marynatą dokładnie pokrywamy naszego łososia. Owijamy go szczelnie folią. Łososia pieczemy ok. 15 minut, następnie odwijamy folię z góry i pieczemy kolejne 5 minut. Serwujemy

Mostek w kuchni
Jem zdrowo: Dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach 203

gałązek świeżego tymianku 0,5 średniej cytryny przyprawy sól, pieprz 1 opakowanie warzyw na patelnie (np z brokułem) 5 łyżek oliwy z oliwek listonic_name = "Jem zdrowo: dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "500 gram filetów z dorsza (u mnie atlantycki) 8 gałązek świeżego tymianku 0,5 średniej cytryny przyprawy sól, pieprz(...)godziny. Następnie filety odciskamy z marynaty, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy oliwą, na każdym kawałku kładziemy gałązkę tymianku i pieczemy z termoobiegiem około 20 minut w 180 stopniach. Warzywa wg instrukcji smażymy na patelni. Układamy na talerzu na to upieczonę rybę i gałązki tymianku. Warzywa najlepiej przyprawić solą pieprzem i również tymiankiem. function load(url, callback

CoolinarniePL
Tołpyga z zielonym curry i mlekiem kokosowym 293

Tołpyga to słodkowodna ryba z rodziny karpiowatych. Ten przepis to totalny eksperyment. Składniki i przyprawy dobierane były na bieżąco. Koncepcja czy piec czy smażyć i jakie dodatki przygotować zmieniała się co najmniej 3 razy, ale ostatecznie wyszło bardzo smacznie. SKŁADNIKI ok. 1 kg filetów z tołpygi 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 400 gram ziemniaków kilka gałązek(...)kroimy w plastry. Paprykę kroimy w paski, a cebulę w łódki. Dokładnie rozprowadzamy warzywa w marynacie. Odstawiamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C (grzanie góra-dół). W naczyniu do pieczenia układamy kawałki ryby i zalewamy je marynatą. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej: z jednej strony – warzywa, z drugiej strony – ziemniaki. Warzywa polewamy marynatą

OstryKęs
Sos chrzanowy na zimno 265

Idealnie kremowy i super smaczny.. najlepszy przepis na sos chrzanowy na zimno . Sos ten podaję do jajek gotowanych. Polewam nim sałatki, mięsa pieczone i ryby. To najlepszy sos, jaki można zrobić na Wielkanoc.  Jeśli zaś szukasz super sposobu na pieczony schab, to koniecznie sprawdź mój przepis na schab karkowy pieczony , który szykuję tylko z czterech

AniaGotuje.pl
Ryba po ukraińsku 201

cheddar . Wkładamy do nagrzanego do 180 C piekarnika , bez termoobiegu i zapiekamy około 10-15 minut , lub na oko do momentu aż filet się zetnie . Pamiętajcie , że każda ryba różnie się piecze . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami . Smacznego !   Artykuł Ryba po ukraińsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pstrąg pieczony z porem i pomidorami 156

Dzisiaj prezentuję pieczonego pstrąga. Dostępny w większości sklepów sieciowych w Polsce. Bardzo smaczna ryba a i ości nie ma zbyt wiele. Piekłam go na folii aluminiowej, dzięki czemu nie przyklejał się do blachy i łatwo można było go podać. Składniki: Dowolna ilość pstrągów Przyprawa do ryb Por Pomidory dowolna ilość Sól Oliwa Folia aluminiowa Wykonanie: Pstrąga oczyszczamy, myjemy, osuszamy(...)brzegi aby z foli nic nie wypłynęło na blaszkę. Folię układamy na blaszce i kładziemy rybę. Do ryby dokładamy jeszcze pokrojonego pomidora. Rybę polewamy łyżką oliwy. Pozostawiamy na około 15 – 20 minut do zamarynowania. Pieczemy w piekarniku ( termoobieg ) 180 o C przez około 30 lub dłużej ( zależnie od wielkości  ) minut. Po upieczeniu wyjmujemy na talerz razem z folia

Smaki Ewy
Czy można jeść w ciąży … 3616

jeść w ciąży sushi? W ciąży nie można jest surowego mięsa, również ryb ze względu na ryzyko zatruć pokarmowych. Dlatego jeśli masz ochotę na sushi niech będzie z pieczoną, smażoną rybą lub w wersji wege. Czy można jeść w ciąży wędzonego łososia, wędzoną makrelę, wędzone ryby? Nie można ryb surowych i wędzonych na zimno, można ryby wędzone na gorąco

Dorota Smakuje
ryba nototenia z piekarnika na pyszny lekki obiad... 212

cytryny 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki nototenia ma białe mięso, jest smaczne i mięsiste, ma mało ości, można piec, smażyć, zalać zalewą octową czy sosem pomidorowym... olej wlać do miseczki, wsypać przyprawę do ryb, kucharka, pieprz, sok z cytryny i dobrze wszystko wymieszać rybkę odmrozić w lodówce, ze skóry rybek usunąć łuski, dobrze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym(...)porcje nototeni pędzelkiem nałożyć całą marynatę na porcje ryby, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 15 minut, następnie na termoobiegu 160 C piec z 10 minut, rybę taką lubimy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, smakuje również na zimno do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka rybna 170

Smażyć aż sos zgęstnieje i się zredukuje. Wyciągnąć liść laurowy. Do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem włożyć warzywa, a następnie rybę. Rybę doprawić solą oraz pieprzem i dodać resztę śmietany. Na rybe rozsmarować puree ziemniaczane, które posypać startym żółtym serem. Piec w  temperaturze 180 o C przez 45 -55 minut aż ser się zarumieni

Mama Gotuje
Tatar z łososia na pieczonych buraczkach, podawany z sosem jogurtowo-malinowym 200

Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb. Jest lubiana u mnie w domu, więc często pojawia się na stole. Propozycja tatara to przede wszystkim pomysł na imprezową przekąskę, która jest bardzo podzielna, smaczna i jednocześnie sycąca. Spróbujcie :) Składniki: 150 g wędzonego łososia duży burak duża czerwona cebula oliwa pieprz 200ml jogurtu naturalnego łyżka mrożonych malin cukier do smaku(...)Kroimy w cienkie plastry. Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Wykładamy na nią buraki, skrapiamy oliwą i pieczemy w 175 stopniach przez ok 20-25 minut (buraczki powinny być miękkie). W tym czasie obieramy cebulę i siekamy ją drobno razem z łososiem. Doprawiamy do smaku pieprzem. Na półmisek wykładamy rukolę, pieczone buraczki. Z ryby formujemy łyżką kulki i układamy

ChilliJemy
Polędwica z dorsza na szpinaku w sosie z sera pleśniowego 224

sera pleśniowego jest przepisem podpatrzonym na stronie Akademii smaku , uwielbiam szpinak, uwielbiam sery pleśniowe, więc postanowiłam wypróbować przepis. Leciutko go zmodyfikowałam dodając pod koniec pieczenia do ryby posiekane solone orzeszki. Wyszło pysznie i nawet ryba podana z moich rąk smakowała wszystkim Składniki: – 5 kawałków po 120 gram polędwicy z dorsza atlantyckiego Marynata: – 100 ml oleju; – 1 łyżka(...)godzinę do lodówki. Tak przygotowaną rybę włożyć na 20 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, 7 minut przed końcem posypać posiekanymi orzechami. Sos: W rondelku lub na głębokiej patelni zeszklić cebulę i czosnek, dodać ser, wino, mleko i śmietanę. Gotować, aż ser się rozpuści, dodać pomidory, szpinak i doprawić do smaku. Pieczone polędwice podawać na szpinaku. Polecam function

dom-agi.pl
Pstrąg tęczowy i duszone buraczki z jabłkiem i rozmarynem. 158

Dietetyczny obiadek! Pieczony pstrąg tęczowy z dodatkiem oliwy z oliwek i soku z pomarańczy, podany z duszonymi buraczkami z jabłkami i rozmarynem. Wszystkie smaki, które lubię, wszystkie aromaty idealnie połączone w całość. Jak dla mnie pycha! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 6 średnich buraczków - 1 jabłko - świeży rozmaryn - oliwa z oliwek Buraczki obierz ze skórki i podziel na ósemki. W rondelku dodaj(...)odrobiną soli, polej oliwą i około 2 łyżkami soku z pomarańczy. Całość wstawiamy na 10 minut (w zależności od wielkości ryby- robimy krótką obróbkę cieplną w wysokiej temp. pieczenia, tak aby ryba była soczysta a nie sucha!) do temp. 210 stopni C, piekarnik już ma być nagrzany. Podajemy razem gorące;-)))) Buziaki! Smacznego

SMYKWKUCHNI