ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:21/234)

Pieczone pomidory malinowe z migdałowym pesto! FIT 182

laskowych - Pomidory możesz też piec z kawałkami oliwek (wybierz te z pestką w środku) - Danie to możesz również zaserwować z kawałkiem dobrego mięsiwa, np. polędwiczek bądź też z pieczoną rybą np. pstrągiem z cytryną  Życzę Smacznego

SMYKWKUCHNI
Medaliony z łososia w ziołach 148

piórka, czosnek kroimy w plasterki  i układamy z żaroodpornym naczyniu. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Układamy na cebuli i czosnku. Rybę pieczemy w tem. 170 st około 25 minut

Smaki Natalii
Ryba z grilla lub piekarnika nadziewana warzywami 290

rybki włożyć kilka plasterków cebuli. Rozłożyć do środka potartą marchewkę, posiekaną natkę pietruszki i koperku. Na górę położyć plasterki cytryny i malutkie kosteczki masełka. Dokładnie zawinąć i rozłożyć ryby na blaszce. piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 20 minut. Rozchylić folię i piec jeszcze 10 minut. Na koniec otworzyć jedną rybkę i sprawdzić czy jest upieczona. Na grill

Kuchnia Pokoleń
Szparagi z sosem holenderskim 158

strumieniem) i cały czas ubijamy. Ugotowane szparagi polewamy sosem, część sosu możemy umieścić w miseczce i maczać w nim szparagi. Smacznego! Ps. Do tego wszystkiego świetnie będzie pasowała pieczona ryba np łosoś lub dorsz

Szybko Tanio Smacznie
Ryba pieczona z warzywami 191

pomocą ręcznika papierowego.   Nacieramy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem lub oliwą. Przekładamy do niej rybę. Warzywa również delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie przekładamy na rybę. Pieczemy w 180C przez 30 minut. Smacznego

Passion of Cooking
Łosoś w migdałach z miodem i rozmarynem 155

Moja ulubiona ryba z dodatkiem solonych migdałów, cytryny, miodu i rozmarynu to wykwintna propozycja na Święta, która zachwyci niejednego niejadka. Rybę pieczemy w piekarniku dzięki czemu jest soczysta i smaczna. Proste i łatwe danie, które mam nadzieję zachwyci również Wasze podniebienia.   Składniki (na 2 porcje): 300 gram łososia bez skóry i ości garść solonych migdałów 1/4 cytryny 2 łyżki

Mango Papaja
Sos koperkowo śmietanowy. 251

koperkowo śmietanowy przyrządziłam specjalnie do pieczonej ryby, lecz również można go podawać do wielu innych potraw. Podpatrzyłam na innych blogach jakie on mniej więcej ma składniki i przystąpiłam do jego sporządzenia. Wyszedł bardzo smaczny. Składniki: 600ml wody, 1 i 1/2 kostki rosołowej drobiowej                     lub: 600ml domowego bulionu

W kuchni u Moniki
Ryba w koperkowym sosie 140

mące i smażymy na rumiany kolor.  Przekładamy do naczynia wysmarowanego masłem. Koperek drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek i ser mieszamy z kremówką. Zalewamy rybę. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15 minut

Pobite gary Barbary
Łosoś pieczony 160

otartą z cytryny, a następnie wyciśnięty z niej sok. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, po czym dodajemy po 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki. Następnie masłem ziołowym zalewamy rybę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 min – lub krócej

psgotujemy
Pomidorowa salsa z mango i jalapeno. 230

pomidorów malinowych i mango, cudownie słodka, jednocześnie pikantna i lekko kwaśna od octu ryżowego. Niezwykle kolora i przykuwająca uwagę na stole. Pasuje do kurczaka, steka, krewetek czy pieczonej ryby. Konieczie wypróbujcie przepis :) SKŁADNIKI 1/2 dojrzałego mango 2 pomidory malinowe 1 szalotka 1/2 papryczki jalapeno 1 ząbek czosnku 10 listków świeżej bazylii 5 gałązek natki pietruszki 2 łyżk octu ryżowego

DefinicjaSmaku
Kimchi 235

smak... Co będę pisać, jemy ją prawie do wszystkiego, a czasem wyjadamy samą prosto ze słoika. Wspaniała do zupy i jako dodatek do kanapek albo jako surówka do pieczonej ryby. I jest bardzo uzależniająca... ;) Kimchi - koreańska kiszona kapusta pekińska Składniki: 1 duża kapusta pekińska (powinna być ładna i jędrna, najsmaczniejsza wg mnie z ładnymi, zielonymi liśćmi) 60 ml soli

Kuchnia Prezydentowej
Czarniak w papilotach z fasolką i szpinakiem 206

Dlaczego więc ich nie jeść skoro są pyszne a jak jeszcze takie zdrowe to sama radość na talerzu. Obiad tak podany pasuje również do ogrodowych biesiad i pikników. Ryba pieczona w papilotach jest jędrna i soczysta, przechodzi zapachem warzyw z jakimi ją pieczemy. To fajny sposób obróbki także mięsa. Czarniak a papilotach z fasolką i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Zdrowo i dietetycznie na święta 171

Piernik z odrobiną marchewki  INNE: Makowiec <3 Keks 1 <3 Keks 2  Makiełki (kluski z makiem) <3 NA SŁONO  RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosie musztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami Biała kiełbasa Bigos SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Surówka z kiszonej kapusty 119

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ta prosta surówka najlepiej pasuje do dań ze smażoną lub pieczoną rybą w roli głównej. Dzięki kapuście surówka jest kwaskowa, … Przeczytaj cały artykuł Post Surówka z kiszonej kapusty pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler 479

solić). Z mąki i soli wyrobić ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę. Takim ciastem oblepić przygotowaną rybę. Piec w 160-180 °C przez około 20-30  minut.  Rybkę zjedliśmy ze pieczonymi świderkami ziemniaczanymi oraz brokułem w sosie śmietanowo- czosnkowym. Pycha:) Szkoda tylko, że tego ciasta nie da się zjeść

MarciochaKucharzy