się , że wcale nie musi to być wygotowane w zupie białe coś -może być rumiana pieczona , puree z pietruszki , musy z natki i wiele jeszcze innych . Dziś na piątkowy obiadek robię mirunę na parze, a główną atrakcją będzie pietruszka, która podkreśli smak ryby. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnisłodkości. Tuńczyk jest popularną rybą. Kupując go i jedząc nie zdajemy sobie sprawy z jego rozmiarów. Większe ryby tego gatunku osiągają wagę do 700 kg. Jedną z najcenniejszych ryb na świecie jest tuńczyk błękitnopłetwy, ale… zejdźmy na ziemię. Tuńczyk w papirusie, w marynacie grejpfrutowej. Składniki: - 800 g tuńczykaMarynata:- sok z 1 grejpfruta czerwonego- sok z ½ cytryny- olej sezamowy(...)odkładamy na kilka minut, aby wchłonęły soki. Tuńczyka w papirusie, w marynacie grejpfrutowej podałam z pieczonymi ziemniakami z dymką oraz brokułem, ugotowanym na parze i zapieczonym z migdałami. Mięso było bardzo aromatyczne, soczyste, z delikatną nutą grejpfruta. Do walorów smakowych i zdrowotnych ryb, nie trzeba nikogo przekonywać. Jedzmy więc ryby… ale nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Tuńczyk
mojewypiekiinietylkoCzas Przygotowania : 4 h Czas Smażenia : 40 min Gotowe w : 4:40 h Liczba porcji : 4 osoby Każda ryba jest smaczna pod warunkiem, że odpowiednio
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyCiekawe połaczenie smaku ryby, cytryny i niezwykle aromatycznego rozmarynu. Smak przeszedł moje oczekiwania, a zapach ...nieziemskiSkładniki: 1 większy lin- u mnie 38 cm4 plastry cytryny4
Z Majeczką w kuchnihipster upewniwszy się, że będzie wyglądała drogo i modnie, wziął kawałek i poszedł knuć do działu nabiałowego. Ja już nie miałam siły uczestniczyć w dramacie szopingowym. Polazłam na ryby. Konkretnie wędzone. Dziś sałatka z wędzonego pstrąga i warzyw. W sumie powinnam jakieś wypasione nazwy trzaskać, żeby moje gotowanie wyglądało profesjonalnie, modnie oraz nosiło znamiona cholernie skomplikowanego i wymagającego lat doświadczeń(...)potrawą będzie aromatyczna wieprzowina, podana na chmurce z warzyw okopowych, w towarzystwie emulsji z długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta, ale robiąca wrażenie. Potrzebujemy wędzonego pstrąga – lub dowolną wędzoną rybę, byleby poszarpaną na ładne kawałki ugotowane w mundurkach ziemniaki cebulę czerwoną kilka kiszonych ogórków kilka
ladykitchenTen i kolejne przepisy to trochę taka podróż po Europie. Ponownie zainspirowana moim ulubionym programem kulinarnym i faworytką w tych zawodach postanowiłam ugotować jej danie
Mango PapajaRyby w naszym domu pojawiają się ostatnio zdecydowanie zbyt rzadko. Jeżeli jesteście w podobnej sytuacji a dodatkowo nie macie pomysłu jak podać łososia to polecam Wam ten oto przepis. Już nigdy nie będziecie w kropce ; ) Do przygotowania potrzebujemy (2 porcje): filet z łososia (ok 200 g na osobę) szpinak (liściasty lub zmielony) czosnek wg uznania sól, pieprz 1 kulkę(...)cała woda odparuje. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni (termoobieg). Na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia układamy kawałki łososia. Przykrywamy je sporą ilością szpinaku a na wierzchu układamy plastry mozarelli (u mnie były to dwa plastry, tak aby pokryły prawie całą powierzchnię ryby). Całość zapiekałam ok 15-20 minut. Zjadamy gorące. Pyszności
Szybko Tanio Smaczniewkrótce. Wykonanie: Pieczenie bakłażana: nagrzać mocno piekarnik (ok.200*C) Bakłażana nakłuć w 3 lub 4 miejscach widelcem i wstawić (na mniejszej blaszce) do gorącego piekarnika.Nastawić czasownik na godzinę pieczenia przekręcając bakłażana w połowie czasu na drugą stronę.Po upieczeniu przeciąć wzdłuż i wystudzić. Wyskrobać ze skórki łyżką miąższ do miseczki i rozgnieść widelcem na papkę. W ten sposób bakłażana(...)doprawić solą i pieprzem do smaku. Na takim beszamelowym puree z bakłażana podawać można ryby i owoce morza.Pyszny na ciepło i na zimno.Na zimno staje się bardziej gęsty oczywiście i jest tedy doskonałym dipem. W Grecji jest tamtejszą specjalnością i podaje się na nim pieczoną na grillu ośmiornicę,pieczoną faszerowaną lub nie faszerowaną mątwę (sepia) lub kalmary. Palce
Sztuka gotowania w/g SamiryCiasto jogurtowe z truskawkami Thermomix Składniki na blaszkę 30x2o: 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 2 łyżki cukru z wanilią
Themo przepisyZapach świeżo upieczonych w nocy bułek rozchodzi się po całym domu, budzi domowników i zaprasza na śniadanie. Śniadanie od serca,bo któż normalny piecze w środku
W kuchni Karmel-itkiwysoka!) zależy od późniejszej obróbki i sosów, z jakimi zostaną podane. Ja wiem, jak wszyscy lubią pieczone ziemniaki. Nie muszą być jednak smażone na ooogroooomnej ilości niedobrego tłuszczu. Zapraszam Was na całkiem dietetyczne pyrki 2 przyprawach, które są idealne do wszelkich sałatek, ryb czy mięs. Składniki: 0,5kg ziemniaków 1 łyżka oliwy z oliwek przyprawy: sól, pieprz, papryka(...)sprawiedliwie i zapiekamy w temp. 200'C przez 20 min. 7. Wyjmujemy i podajemy.** *kroimy w talarki, frytki, ćwiartki... jak Wasz żołądek sobie życzy ;) ** na 5 min. przed końcem pieczenia można posypać je serem. Pyszne, zdrowe i nie trzeba się nimi zbyt długo zajmować :) a jeśli jego smak Wam nie wystarczy, możecie śmiało użyć ketchupy, majonezu, musztardy... ;) Przepraszam za brudną
Kitchens Alphabetwiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi. Koszt: 26zł, przepyszne! Jeśli odwiedzicie to miejsce to musicie spróbować: BOCZEK WOLNO PIECZONY z sosem z wędzonej śliwki węgierki i tamaryndowca Niesamowity smak, delikatności, rozpływa się w ustach! Cena: 24zł Wiecie, że jestem fanem ryb i je jadam najczęściej, zamawiam wobec tego FISCH CAKE (zdj. powyżej), kuleczki mięsne smażone w głębokim tłuszczu podane
SMYKWKUCHNIsmaku skórką otartą z cytryny, sokiem z cytryny, gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Dusić aż sos zgęstnieje. Rybę podsmażyć, tylko rumieniąc. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na wierzchu ułożyć sos cebulowo śmietanowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec kilka minut. Podaliśmy z białą kaszą gryczaną. Przed podaniem posypać natką pietruszki
królestwo garówNiektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cienko:) Dodajemy do sosu i zagotowujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 C Rybę rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Większe filety proponuję przeciąć na pól. Następnie wlewamy sos i pokrywamy nim całość, wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30min, w połowie czasu przykrywamy folią aluminiową. Podajemy z kaszą, u mnie kuskus
Mamuśka wraca do formy