ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:104/234)

ZAPIEKANA DORADA 112

wypatroszone ryby nacieramy solą, pieprzem oraz oliwą z oliwek. Wypełniamy ich brzuchy plastrami cytryny. - Na warstwę warzyw kładziemy ryby. Na ryby kładziemy po 2 plastry pomidora. - Całość  polewamy oliwą z oliwek i winem. - Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji termoobiegu w 180*C około 50- 60 min. Życzę smacznego kochani

RITA food channel
Domowy kompot 177

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg faszerowany z piekarnika 109

cytryną i odkładamy do lodówki. Ser mieszamy widelcem z ziołami, formujemy w rękach dwa wałeczki i wkładamy je do wnętrza ryb. Zamykamy i układamy je pionowo lub leżąco w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy oliwą posypujemy ziołami (tymianek, oregano) i pieczemy ok 25-30 min w temp 200 st. Podajemy z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i surówką lub salsą

Gotowanie jest łatwe
Organizujesz Sylwestra? Pamiętaj o dobrym jedzeniu! 458

kuchennych: gotowego delikatnego ciasta filo i mrożonego ciasta francuskiego. Można błyskawicznie wyczarować z nich fantastyczne przekąski, robiąc w parę chwil pieczone pierożki, lub zawijając w nie to, co akurat ma się pod ręką w lodówce: parówki, warzywa, kawałeczki ryby czy ser.   A może catering na imprezę sylwestrową? Dlaczego nie? Badania pokazują, że nadal zdecydowana większość Polaków bawi się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg z cytryną faszerowany pieczarkami 145

natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do masła, doprawiamy pieprze i mieszamy. Wnętrze ryby smarujemy dokładnie masłem. Do każdej z ryb wkładamy po porcji pieczarek. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i na każdej z nich układamy plastry cytryny. Pieczemy je 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Życie ze smakiem
Sandacz zapiekany z masłem waniliowym i pomarańczami 160

gube plastry. Przygotować paski folii aluminiowej o długości około 60 cm. Na każdym pasku mniej więcej w połowie ułożyć porcję ryby, posmarować wierzch masłem waniliowym i ułożyć plasterki pomarańczy. Złożyć folię na pół, zwinąć brzegi tworząc zamkniętą kieszonkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-15 minut. Artykuł Sandacz zapiekany z masłem waniliowym i pomarańczami pochodzi z serwisu

Pieguskowa Kuchnia
Dorsz w cieście francuskim z pieczarkami. 248

pieczarki, na nie mozzarellę. Boki ciasta kroimy na 4 paski z każdej strony (prawie do samej ryby) następnie paskami przykrywamy rybę tak aby paski nachodziły na siebie (patrz zdjęcie). Tak przygotowane paczuszki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem każdą z paczuszek i zapiekamy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 25 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Pieczony burak/ łosoś/ kozi ser/ rukola 168

Pyszna sałatka.. A może bardziej wariacja na temat Carpaccio? Pieczony burak, wędzony łosoś, pyszny kozi ser, rukola i sos balsamiczny. Uwielbiam to połączenie, z

Mango Papaja
U nas nic się nie marnuje, czyli sos z wczorajszego chleba 137

Ten prosty sos idealnie nadaje się do gotowanych w wodzie lub na parze mięs, ryb czy kurczaka. My podaliśmy go do baby ziemniaczanej, na którą przepis

Marder&Marder Manufacture
Pieczony łosoś na brokułowym puree 204

Na piątkowy obiad idealny będzie pieczony łosoś z dodatkiem brokułowego puree. Polecam, jest to lekki i smaczny obiad :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Karp zapiekany z warzywami. 123

solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa a następnie naprzemiennie układamy rybę którą przykrywamy warzywami i tak do wyczerpania składników. Rybę układamy tak aby na siebie nachodziła. Zalewamy winem lub bulionem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C . Pieczemy około 30 min.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
TORTILLA Z WARZYWAMI I KAWAŁKAMI INDYKA 185

można kupić gotowe placki, których wypełnienie ogranicza tylko nasza wyobraźnia.  Farsz do tortilli może stanowić wszystko -  warzywa, mięso, ryby, zioła, ser, owoce morza, sosy i dipy.  Meksykanie znają przynajmniej kilkanaście zastosowań tortilli, którą zawijają, nadziewają, smażą, pieką, łamią, grillują, maczają w sosach.  Wszystko to dzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę kukurydzaną z wodą. Składniki: pierś

potrawyregionalne
Pieczony łosoś na brokułowym puree 207

Na piątkowy obiad idealny będzie pieczony łosoś z dodatkiem brokułowego puree. Polecam, jest to lekki i smaczny obiad :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Placuszki gryczane z makrelą i słonecznikiem 148

rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Makrelę pozbawić skóry i ości i podzielić na mniejsze kawałki. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, wodę i wszystko połączyć, aby powstała gładka masa. Dodać posiekane zioła, ziarna słonecznika i kawałki ryby, doprawić pieprzem i odrobiną soli (ryba jest słona, więc wystarczy naprawdę niewiele) wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć

Kulinarne Inspiracje
Zapiekanka z dorsza, bakłażana, cukinii i ziemniaków 229

ziemniaków, posypać je przyprawą do ziemniaków, na to warstwa cukinii, warstwa bakłażana, pokruszony dorsz, którego należy posypać przyprawą do ryb i na końcu cebula z porem, następnie znowu ziemniaki itd. Na samym końcu całość zalać śmietaną i piec w piekarniku nagrzanym w 170 stopniach przez około 25 minut

Jadło i czytadło
Łosoś z grilla na sałatce z rukoli 137

termoobiegu i  grilla. Łososia wyjać z marynaty i przełożyć na blaszkę, skórą do dołu.  Po wierzchu polać rybę marynatą pozostałą w naczyniu. Na każdym kawałku położyć plaster cytryny,  wstawić  na pólkę drugą od góry i  piec przez około 20 minut.  W międzyczasie umyć i osuszyć rukolę i rozłozyć na talerzu, paprykę pokroić w paseczki

Gosia gotuje
Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą. 464

małym ogniu, około 20 min., pod koniec smażenia dodajemy jogurt naturalny, mieszamy, odstawiamy, naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy rybę (wcześniej posypaną solą, pieprzem, vegetą...),  kładziemy na wierzch szpinak, przykrywamy folią aluminiową (którą nakłuwamy, aby potrawa odparowywała),  pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni, 15 min., usuwamy folię, kładziemy plastry mozzarelli, kawałki pomidorów,  posypujemy suszoną pietruszką i pieczemy

Kuchnia Beaty
Potrawy wegetariańskie 240

oparte na warzywach, owocach i zbożach z dodatkiem produktów mlecznych i jajek. Jeżeli szukacie dań z rybami, zapraszam do działu Ryby i owoce morza, a jeżeli szukacie dań wegańskich - do działu Potrawy wegańskie.Sałatka z ciecierzycyPenne z pieczonym kalafioremFarrotto z grzybamiSałatka z pszenicy farroŚlimaki z dynią i szpinakiemHtipitiMakaron z sosem a'la ratatouilleSpeghetti po genueńskuGrillowane bakłażany z tzatzikiBriami, grecka

Chilli Czosnek i Oliwa
MAZUREK NA WAFLACH DLA SPÓŹNIALSKICH. Życzenia. 248

Już wszystko gotowe? Tak, na pewno... Baranek z masła, kiełbasa, baby i serniki, żur, galareta, pasztet i pieczenie,sos do jaj, szynka w galarecie, sałatka

W kuchni Karmel-itki
Dorsz z cytryną i oliwkami 139

prosty pomysł na dorsza. Danie jest szybkie, pachnące cytryną z dodatkiem oliwek i cebuli. Ryba jest delikatna i bardzo aromatyczna. Jako dodatek polecam ryż lub kaszę kuskus. Ja dorsza podsmażyłam bardzo krótko, ale możecie też włożyć go od razu do piekarnika i wydłużyć ciut czas pieczenia. Zresztą nie ma co się rozpisywać. Sami wypróbujcie. :) Składniki dla 2 osób: 1 średnia

Pełny talerz
Tilapia na szpinaku 210

cebuli - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka serka śmietankowego lub śmietany - 2 łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżka masła - 1 łyżka oliwy z oliwek (włoskiej) - sok z cytryny  Wykonanie: Rybę osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny. Rolujemy w roladkę, spinamy wykałaczką. Tak postępujemy z każdym filetem. Układamy w naczniu żaroodpornym, wcześniej wysmarowanym masłem (niewielką ilością). Przygotowujemy szpinak. Na rozgrzaną(...)przykrywamy pokrywką lub szczelnie folią aluminiową, wstawiamy do angrznaego pieca na 15 minut. Po tymczasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne 10 minut. Smacznego! Danie jest dość nisko kaloryczne, więc polecam wszystkim tym którzy są na diecie! Polecam inne moje przepisy na ryby: 1. Owoce morza i tołpyga z mleczkiem kokosowym. przepis TU 2. Tołpyga z puree ziemniaczano- brokułowym

SMYKWKUCHNI
Menu na tydzień: Wszystko z pieca w 2 godziny 181

tania jak nasz polski barszcz. Tajemnica sukcesu tkwi w przyprawach. Piątek – Pieczony łosoś z pieczonymi warzywami i kaszą jaglaną Wystarczy pięć składników, żeby w 20 minut wyczarować pełnowartościowe, zdrowe danie. Pokochasz je nawet jeśli nie przepadasz za rybami. Jak gotowaliśmy – dania z piekarnika idealne do mrożenia Wszystkie dania z tego menu powstały w ciągu dwóch godzin(...)już wcale gotować i bardzo nam to odpowiadało :-). Przeczytajcie ten wpis, a dowiecie się jak przygotować to menu na tydzień w dwie godziny. Artykuł Menu na tydzień: Wszystko z pieca w 2 godziny pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pikantne filety z soli 140

łyżeczka musztardy cytryna pokrojona w plasterki Przygotowanie: Fileta opłukać i osuszyć. Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia. W małej misce połączyć ocet, sok z cytryny, cebulę i musztardę. Mieszanką polać fileta. Całość przykryć i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Rozgrzać grilla. Wyjąć rybę z marynaty i wyłożyć na ruszt. Dobrym pomysłem będzie tutaj grillowanie fileta w specjalnym koszu

naRuszcie
SERNIK KAJMAKOWY Z POPCORNEM (TEST PIEKARNIKA PAROWEGO) 142

tworzy się złocistą, chrupiącą skórkę. Dzięki funkcji pary ciasta nie pękają, a mięso czy ryby się nie wysuszają. termosonda - monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia czy przepieczenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik. Świetna funkcja podczas pieczenia różnego rodzaju mięs. czyszczenie katalityczne - to system samoczynnego czyszczenia, który zaczyna działać automatycznie, gdy piekarnik osiąga(...)problem. wyświetlacz LED zegara - precyzyjne ustawienia czasu na wyświetlaczu LED pozwalają monitorować proces pieczenia potraw. Dodatkowo podłączając termosondę mamy wszystko pod kontrolą na wyświetlaczu. szybkie i równomiernie pieczenie Even Cooking - wentylator zapewnia stały obieg gorącego powietrza, gwarantując równomierny rozkład temperatury. W takich warunkach potrawy mogą być pieczone w niższej nawet o 20% temperaturze w porównaniu do piekarników tradycyjnych

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK KAJMAKOWY Z POPCORNEM (TEST PIEKARNIKA PAROWEGO) 142

tworzy się złocistą, chrupiącą skórkę. Dzięki funkcji pary ciasta nie pękają, a mięso czy ryby się nie wysuszają. termosonda - monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia czy przepieczenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik. Świetna funkcja podczas pieczenia różnego rodzaju mięs. czyszczenie katalityczne - to system samoczynnego czyszczenia, który zaczyna działać automatycznie, gdy piekarnik osiąga(...)problem. wyświetlacz LED zegara - precyzyjne ustawienia czasu na wyświetlaczu LED pozwalają monitorować proces pieczenia potraw. Dodatkowo podłączając termosondę mamy wszystko pod kontrolą na wyświetlaczu. szybkie i równomiernie pieczenie Even Cooking - wentylator zapewnia stały obieg gorącego powietrza, gwarantując równomierny rozkład temperatury. W takich warunkach potrawy mogą być pieczone w niższej nawet o 20% temperaturze w porównaniu do piekarników tradycyjnych

Kuchnia MagdaLeny
Weekendowe śniadanie w 15 minut. Pasta z wędzonej makreli na grzance 151

cukierniczego lub szklanki, każdy kawałek posmarować roztopionym masłem z obydwu stron, włożyć do metalowej formy na muffiny formując koszyczek. Piec w 200 stopniach kilka minut (do zrumienienia). Serek wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny, cebulą, ogórkiem i przyprawami. Dodać mięso ryby rozdrobnione widelcem (bez ości i skóry), wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku. Słonecznik uprażyć na suchej patelni

SzczyptaSmaQ
Pieczony łosoś w glazurze musztardowo-miodowej z batatami i jarmużem 187

ryby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Naczynie żaroodporne skrapiamy oliwą. Wykładamy łososia i polewamy gotową glazurą. Bataty obieramy ze skórki, Kroimy w cienkie plasterki. Układamy obok łososia. Posypujemy je solą morską, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Dodatkowo skrapiamy oliwą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 18 minut. Gotowego łososia dekorujemy plasterkami cytryny i ewentualnie świeżymi ziołami. Podajemy z pieczonymi

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania