Przepis z programu Gordona Ramseya. Można użyć całego łososia, jak w oryginalnym przepisie, można i filetów wielkości pojedynczej porcji. Zapewne równie dobrze uda się z dowolnej wielkości filetami czy dzwonkami łososia, trzeba tylko dobrać proporcje przypraw. Składniki: łosoś – cała ryba, albo filety, wedle uznania cytryny trawa cytrynowa świeża bazylia świeży rozmaryn anyż gwiaździsty sól pieprz oliwa z oliwek Rybę – jeżeli w całości – po oskrobaniu ponacinać ukośnie, żeby aromaty mogły ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...