Składniki: jajka na twardo surowe jajko pieczarki ser grillowy 1/2 cebuli pieprz masło mąka Po jednej części jajek, ugotowanych na twardo, pieczarek i sera, startych na grubych oczkach tarki, wymieszać w misce. Dodać cebulę, posiekaną w drobną kostkę i zeszkloną na maśle. Dodać surowe jajko i mąki, żeby wszystko dobrze się połączyło. Dokładnie wymieszać. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...