Jak zrobić masło klarowane?
Jak zrobić masło klarowane?
Bardzo prosto, choć proponuję nie wychodzić z kuchni przez godzinę :) Skutki mogą być opłakane: u mnie zalana kuchenka i zapaskudzony tłuszczem garnek. Tylko dlatego, że urządziłam sobie telefoniczną pogawędkę z mamą i na śmierć zapomniałam, że masło wstawiłam na gaz. A przecież szkoda każdego grama tak smacznego i niezastąpionego tłuszczu do smażenia! Mniej więcej od miesiąca nie używam już do smażenia ani oliwy, ani oleju, ani żadnych innych tłuszczów, gdy smażę cokolwiek. Używam tylko masła klarowanego lub ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szczęśliwa kuchnia
Autor
Katarzyna Leśniak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kokosowe, ryby, kasza, kasza gryczana, kotlety, ryba, ciasto, kotlet, słoik, ryby smażone, ryba w ciescie, ciasto kokosowe
Inne przepisy z Szczęśliwa kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję