sześciu formujemy placki, napełniamy farszem i zlepiamy , tworząc bułeczki. Układamy w formie wyłożonej papierem. Smarujemy je rozmąconym jajkiem. Ostatnią część ciasta wałkujemy i kieliszkiem wycinamy kółka na ryjki. Rurką do napoju robimy małe dziurki. Kolejne kółeczka przecinamy na 4 części to będą uszy. Przyklejamy do bułeczki ryjek i uszy a następnie smarujemy jajkiem. Ziarenka wbijamy tworząc oczy. Wkładamy
Radość kipiąca uśmiechem.smażenia zależy od wielkości pączków). Usmażone pączki wyjąć, położyć na papierowym ręczniku, żeby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Gdy nieco przestygną, nadziać kremem za pomocą szprycy z długą końcówką-rurką. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Obiad gotowynapoju Fresz (o smaku jabłka, mango, limonki i kiwi), dorzucamy 5 większych listków świeżej mięty i całość miksujemy. Smoothie przelewamy do małych szklaneczek lub jednego większego pucharka. Podajemy z rurką i przybraniem z listów świeżej mięty. Smacznego
Słodkie okruszkidługość wydechu a przy okazji mięśnie okrężne warg. Dmuchane obrazki Z farby robimy kleks na kartce – dobrze, aby pędzel był dość mokry, wtedy farba będzie się łatwiej rozprowadzać. Bierzemy rurkę i dmuchamy przez nią kierując jej końcówkę na plamę farby. Wyścigi Z gazety robimy papierowe kulki. Zabawa polega na dmuchaniu w kulkę położoną na stole. Wygrywa ten, którego kulka pokona
Pani domowałyżkę płatków owsianych górskich. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Jeśli wolimy mniej gęste koktajle warto dodać więcej mandarynek lub sam sok z tych owoców. Podajemy np. z grubą rurką. Smacznego
Słodkie okruszkiskórki. Owoce i warzywa wkładamy na zmianę do wyciskarki. Do wersji z pomarańczami dodajemy obrane wcześniej ze skórki pomarańcze.Sok można przelać bezpośrednio do szklanek i podać np. z rurką lub przelać do małych buteleczek. Smacznego
Słodkie okruszkikostkę, przekładamy do miski. Możemy je już teraz wstępnie zblendować. Dolewamy sok marchewkowy, dodajemy chia i starty imbir. Wszystko razem miksujemy (blendujemy). Przelewamy do pucharków i podajemy z grubą rurką. Smacznie i zdrowo. Smacznego
Słodkie okruszkigarnku. U mnie jeden sokownik był gotowy po około 1 godzinie i 15 minutach, ale ja wolałam zlewać po 3 razy, żeby potem nie dźwigać całości. Mechanizmem jest rurka, ale garnek trzeba czasem podnieść i przechylić. Na koniec wyciągnęłam resztki owoców i umyłam garnek. Proces powtórzyłam drugi raz z kolejną partią owoców. Sok zlać prosto do słoików i od razu
Karola gotujeszefowej, Jak widać chęć gotowania przekracza wszelkie granice :) A ciasteczka są pyszne, pachnące zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia. Jeśli ktoś chce zawiesić je na choince wystarczy zrobić otworki np. rurką przed ich upieczeniem. Składniki na kruche ciasteczka świąteczne (3 blachy): 1/2 opakowania przyprawy do piernika jajko 1/4 kostki masła 130 g miodu 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody
Karola gotujewymieszanej z mlekiem kokosowym i dodatkiem nadającym głównego smaku. Bardzo podoba mi się grafika tych produktów, która z pewnością przykuwa grono najmłodszych. Do każdego 200 ml kartonika dołączona jest rurka. Jeżeli chodzi o smak, to więcej dowiecie się poniżej. Polskim reprezentantem marki jest Ekohurtownia :) CZEKOLADA woda źródlana * mleko kokosowe (11%) * syrop daktylowy * kakao (2%) Napój kokosowy
Zdrowie na języku :Ppestki) wkładamy do misy blendera, dodajemy gęsty jogurt naturalny, wodę, łyżkę syropu klonowego i 2 łyżeczki ksylitolu. Całość miksujemy na gładko. Przelewamy do szklanek lub pucharka. Podajemy z grubą rurką. Smacznego
Słodkie okruszkidodajemy pastę z orzechów włoskich (jeśli lubimy mocniej orzechowe smaki należy dodać jej więcej). A następnie całość miksujemy tak długo, aż uzyskamy gęsty shake. Podajemy od razu z grubą rurką. Ja swoją porcję przyozdobiłam w śnieżynki. Smacznego
Słodkie okruszkilody. Powinny być zamrożone, wyciągnięte prosto z zamrażarki. Dodajemy do miski blendera i ponownie miksujemy. Kiedy wszystkie składniki nam się połączą wszystko przelewamy do szklanek. Dekorujemy i podajemy rurką. Pyszne i ochładzająco na upały
Gotuję Testujęrozprowadzamy pożywki. Drożdże odstawiamy na ok 15 minut, w tym czasie zaczną rosnąć. Gdy podwoją objętość przelewamy je do gąsiorka z różą i wlewamy pożywki. Całość dokładnie mieszamy. Zatykamy rurką fermentacyjną i odstawiamy w ciemne ale ciepłe miejsce. Po ok miesiącu z balonu usuwamy owoce róży, a braki uzupełniamy przegotowaną i ostudzoną wodą z cukrem. Wino pozostawiamy w gąsiorku
Cynamonowe szczęścieprzez sito z dużymi oczkami. Dodajemy pieprz, pieprz ziołowy, mieloną kolendrę i wyrabiamy. Dolewamy odcedzony, zimny napar i wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy mięsnej. Do maszynki dokręcamy nakładkę z rurką, na nią naciągamy jelito i napełniamy je mięsem. Końcówki kiełbasek związujemy i w zasadzie białą kiełbasę mamy już gotową. Wystarczy ją sparzyć przez 30 minut w wodzie o temperaturze
Maminek kulinarny