oczyszczona z chloru, bakterii, metali czy chloroformu. Ozonowanie warzyw : warzywa umieścić albo w torebce foliowej, albo w naczyniu z wodą (ja wybrałam tę opcję). Umieścić w wodzie rurkę z dyfuzorem ozonatora. Włączyć ozonator na 10 minut, po zakończeniu ozonowania pozostawić je w wodzie na następne 10 minut, po czym wodę odlać, a warzywa używać do jedzenia lub gotowania
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieRicotta to włoski ser, który produkowany jest z pozostałej serwatki po serach podpuszczkowych. Najczęściej wykorzystywany do dań słodkich, najpopularniejszy włoski deser z ricottą to cannolo, czy sycylijska rurka nadziewana kremem z serem ricotta. Lubię ten ser w słodkich i słonych połączeniach, na grzankach z pieczonymi pomidorami, ziołami i czosnkiem smakuje wybornie! W połączeniu w owocami też jest smaczny. Ricotta
Moja smaczna kuchniaściereczką (musi mieć dostęp powietrza i oddychać), obwiązujemy i odstawiamy w miejsce ciepłe - najlepiej minimum 24 stopnie, a im cieplej tym lepiej, ale bez przeciągów (ja postawiłam przy rurce od grzejnika, z dala od drzwi). Następnego dnia i w dni kolejne (zawsze o tej samej porze) czynność powtarzamy i dokładnie mieszamy zawartość słoika z nową porcją mąki i wody. Już
Kolorowy Przepisownikjeden za drugim na środku ciasta, następnie obwijamy je ciastem. Najlepiej zrobić to posługując się papierem do pieczenia, nie przykleja się on do ciasta i ułatwia formowanie rolady. Naszą "rurkę zalepiamy z każdej strony ciastem i okdładamy do lodówki na ok 2 godzinki
healthy dreamssobie czajnik z wodą ok. 80*C i kilka ściereczek. Ścierki układam na ostatniej półce lodówki, odrobinę wody wlewam w otwór i wkładam do niego giętki gruby patyczek (rurka do napojów lub połączonych kilka miękkich drucików - polecam druciki). No i jedziemy... porządne czyszczenie zajmuje ok. 30 minut - a jak macie zapchany otwór to i dłużej. Wlewamy wodę, wkładamy drucik
Gotowanie i blogowanieśrednicy ok. 8 cm) wycinarka do ciastek (w kształcie kwiatka, o średnicy ok. 7 cm) 1 małe sitko (z drobnej, metalowej siatki) okrągła wydrążarka (drylownica) do jabłek (lub metalowa rurka o ostrych brzegach i średnicy ok. 1-1.5 cm) 1 pipeta kulinarna o wąskim otworze lub pałeczka do ryżu (patyczek) Blachę z brownie dobrze schłodzić w lodówce (min. 60 minut
Jem więc Jestemsłodki, za to odczuwalnie ostry i piekący, chwilami aż cierpki. Kolor rdzawy, ciemny, podbiegający czerwienią. Samodzielne mielenie jego kory jest ciężkie – to cholernie twarda kora. Zawija się w pojedynczą rurkę, jak cygaro. Nie poleca się spożywania tego cynamonu częściej niż raz w tygodniu i w ilości nie większej niż 3 gramy (jedna płaska łyżeczka). Wiadomo który wybrać, prawda? Zawsze
Karo in the Kitchenjeżeli chcemy aby rożki były mniejsze to dzielimy na 8 części. Każdą część rolujemy na cienkie (ok. 70 cm długie) wałeczki. Owijamy ciasno każdy na stożku* lub natłuszczonej metalowej rurce. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawiamy na ok 15-20 min. do podrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy każdy rozkłóconym jajkiem i posypujemy nasionkami. Pieczemy
Domowy Smak Jedzeniasię zagęścić, ma być dość rzadki. Makaron cannelloni gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Gotowy makaron delikatnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Każdą rurkę cannelloni kroimy na trzy kawałki i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym dziurką ku górze. Danie najlepiej jest przygotować w kilku małych naczyniach żaroodpornych, w których podamy je na stół i z których będziemy
Smak mojego domuuszka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (robimy niewielkie odstępy) i pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ja do każdej "dziurki" uszka włożyłam szklaną rurkę po aromatach do ciast - po to, aby podczas pieczenia ciasto nie opadło i nie straciło kształtu uszka. Przepis zgłaszam do konkursu organizowanego na Durszlaku przez firmę Amica: https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4
Kolorowy Przepisownikdzielę na dwie części i każde osobno wałkuję w prostokąt na wielkość foremki ( keksówka). Na rozwałkowany prostokąt daję mak z puszki i rozprowadzam na cieście, i zwijam ciasno w rurkę. Formę można wysmarować tłuszczem a ja piekę w papierze do pieczenia. Zwinięte ciasto wkładam do formy w papierze i zostawiam do wyrośnięcia jeszcze raz. Gdy ciasta w foremce przybędzie drugi
Tanio smacznie i prostobardzo efektowne, a jednocześnie proste do przygotowania. Takich ciastek nie trzeba nawet dekorować dodatkowo. Kolorowa i słodka szybka w środku nadaje prostemu ciastku niesamowitego uroku. Wystarczy przed upieczeniem najzwyklejszą rurką do napojów wyciąć otwór na wstążeczkę i ozdoba na choinkę gotowa. Składniki: 300 g mąki (użyłam typ 750) 250 g miękkiego masła lub dobrej margaryny do pieczenia 1/3 szklanki
Codzienna kuchnia niecodziennamiski i zagnieść-ja robię w robocie elektrycznym, wszystko wrzucam mieszam i gotowe,masa jest świetna do rozwałkowania,(dobra rada -zróbcie dziurkę na sznureczek jeszcze przed pieczeniem,ja robię rurką ),piekę w 180 stopniach,od 10-15 min,w zależności od wielkości pierniczków. na lukier białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i dosypujemy partiami cukier puder,na końcu dodajemy
Swojskie jedzonkojajko 3-4 łyżki suszonej włoszczyzny od Skworcu 0,5 szklanki śmietany 30% 2-3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia 1 opakowanie makaronu żytniego rurka od Fabijańscy Sposób przygotowania: Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jako, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Formujemy małe pulpeciki, obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany
Bajeczna Kuchniaziemniaki można przygotować dzień wcześniej ) 2. Ziemniaki zmielić, wbić jajko i dodać mąkę. (masa nie może być klejąca ) 3.Przygotowane ziemniaki podzielić na kilka części. Z każdej z nich zrobić rurkę i pokroić. 4. Ugotować
A Ty Smakuj Mnie