wlać do balonu na wino. Dodać ryż, całą gałkę muszkatołową, tymianek oraz rodzynki i cytrynę oraz sok z cytryny. Na koniec wlać zaczyn z drożdży. Butlę zatkać korkiem z rurką fermentacyjną. Odstawić na 3 tygodnie w temp. pokojowej. Następnie zlać wino i rozlać do butelek. Odstawić do sklarowania na około miesiąc
Z miłości do słodkościprzekraczał połowy szklaki. Na wierzch lejemy zimne mleko, wlewamy je delikatnie, tak aby nie zmieszało nam warstw,które ładnie prezentują się przy podaniu. Ja przed spożyciem, włożyłam do szklanki rurkę i tak wszystko zmieszałam, że po biało czerwonych kolorach został mi różowy - też ładny :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujewspaniałą paczuszkę od Czanieckie Makarony. Jutro możecie się spodziewać pierwszego wpisu. W paczuszce otrzymałam następujące makarony:-tasiemka z mąki z pełnego przemiału-gniazdko 1-gniazdko 2-nitka-gwiazdka-rurka-kokardka-makaron a'la italiana świderek-makaron a'la italiana świder kolorowy-makaron a'la italiana pappardelleCałą ofertę Czanieckie Makarony znjdziecie tu klik
Monia miesza i gotujePost Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje