stało. Oprawiający świnię w rowie, tuż przy ruchliwej szosie, wieśniacy poczęstowali mnie tym, co uważali za najlepsze. Z leżącej martwej świni wycieli kawałek ogolonej skóry, posolili, zwinęli w rurkę (jak tą z kremem) i przekonując, że jest to bardzo dobre, zajadali ochoczo, zachęcając mnie bym robił to samo. Wszystko odbywało się według od setek lat ustalonego porządku, w zgodzie
Jadło i czytadłoczęści. Każdą podsypać lekko mąką, rozwałkować na okrąg o grubości ok 4-5 mm i pociąć na trójkąty. 5. Na szerszym brzegu trójkąta położyć dżem, zwinąć rurkę i zawinąć lekko końce, zlepiając je tak, aby dżem nie wypłynął. Rogaliki rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Białko lekko ubić, posmarować nim każdego rogalika. 7. Piec do zrumienienia
Kto ugości moich gości?Wszystkie składniki połączyć, przykryć ściereczką i ostawić do wyrośnięcia. 9.Ciasto podzielić na części. Rozwałkować na długie paski o szerokości 10-15 cm. Na środku ułożyć farsz. Zwinąć w rurkę i pokroić na paszteciki. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i posmarować rozbełtanym jajkiem. 10.Piec w temp. 190 st. C do zrumienienia
A Ty Smakuj Mniepomidorków koktajlowych 4 suszone pomidory z zalewy łyżeczka siekanego koperku płaska łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz do smaku Przygotowanie : Makaron gotuję al'dente i każdą rurkę dzielę ukośnie na 3 na tzw. krótkie penne. Oliwki przecinam na pół, cebulę w ćwierć plastry, paprykę w kostkę, pomidorki koktajlowe na ćwiartki a suszone w kostkę. Wszystko mieszam dodając
Mechanik w kuchnicytrynowa) 150 ml białego Kubusia (banan-jabłko-brzoskwinia) 100 ml soku pomarańczowego 2-3 kostki lodu Soki mocno schłodzić, wymieszać z wódką, dodać lód. Podawać w wysokiej szklance z rurką i plasterkiem pomarańczy. Brzeg szklanki można zamoczyć w wodzie, a następnie zanurzyć w cukrze
Czerwień i błękitcukier w kawałki mandarynek, aż puszczą sok. Następnie wrzucamy kostki lodu i zalewamy wódką. Na samym końcu dodajemy kilkanaście kropel cytryny.Mały szczegół ale ważny - te drinki pijemy przez rurkę
Smaki BrazyliiJeśli myśleliście że to koniec postów o drinkach to głęboko się myliliście. Pomimo niesprzyjającej aury i raczej czasu na gorące wino grzane z przyprawami my nadal
Smaki Brazyliioraz kostki lodu. Potrząsamy.Bierzemy 2 wysokie szklanki lub kieliszki i na ich dno wlewamy syrop truskawkowy (na grubość 1 cm). Następnie wlewamy zawartość z shakera.Drinki należy pić przez rurkę, zanurzając ją na dnie w syropie i wyciągając do góry (aby zebrać również trochę alkoholu i mleka).Przepyszne
Smaki Brazyliiświeżej bazylii i posypujemy czarnym sezamem. Smacznego :)Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie :tradycyjny asortyment : krajanka makarony tłoczone: ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska , rurka ukośna makarony walcowane: łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko 1, gniazdko 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony
Moniki Smakołykizrobiłam dżem.Składniki:5 kg truskawekcukierSposób wykonania:1. Umyte i odszypułkowane truskawki przekładamy do kosza sokownika.2. Całość podgrzewamy, pamiętając, by uzupełniać wodę w dolnym pojemniku.3. Gotowy sok jest odprowadzany rurką do garnka. Pulpę owocową zachowujemy na dżem.4. Do garnka z powstałym sokiem wsypujemy cukier (u mnie 75 dag cukru). Zagotowujemy, zdejmujemy pianę i przelewamy gorący sok do przygotowanych wcześniej
Kuchnia domowa Anicukru (lub wedle smaku)Sposób przygotowania:1. Umyte porzeczki umieszczamy w koszyku od sokownika.2. Całość podgrzewamy, pamiętając, by uzupełniać wodę w dolnym pojemniku.3. Gotowy sok jest odprowadzany rurką do garnka. Pulpę owocową zachowujemy na galaretkę.4. Do garnka z powstałym sokiem wsypujemy cukier (u mnie 2 kg cukru). Zagotowujemy, zdejmujemy pianę i przelewamy gorący sok do przygotowanych wcześniej słoików
Kuchnia domowa AniuznaniaSposób wykonania:1. Umyte i oberwane z gałązek porzeczki umieszczamy w koszu sokownika.2. Całość gotujemy, pamiętając o tym, aby co jakiś czas uzupełniać wodę w dolnym pojemniku.3. Sok odprowadzamy rurką do garnka. Nie wyrzucamy owoców! Przydadzą się do zrobienia dżemu.4. Sok podgrzewamy, dosładzamy wedle uznania. Zagotowujemy, ściągamy pianę i sok przelewamy do buteleczek lub słoików. Mocno zakręcamy. Można zapasteryzować
Kuchnia domowa AniRewelacyjna propozycja dla dzieci- mleczny napój z dodatkiem lodów, wzbogacony ulubionymi przez wszystkie dzieciaczki żelkami :)Zimny, słodki, kremowy i gęsty (ale z łatwością się go 'ciągnie' przez rurkę) z małymi kawałeczkami żelków- które ciekawie wzbogacają strukturę napoju.Ja proponuję shake'a truskawkowego i, w tym wypadku, z dodatkiem czerwonych żelków- ale Wy możecie pobawić się i kolorami i smakami, bo obojętnie
Kraina Miodem Płynącasłoninę i boczek na gęstszej. Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, ziele angielskie zmiażdżyć. Cała sztuka dobrej kiełbasy polega na odpowiednim wyrobieniu farszu. Potem już tylko napełnianie jelit przez odpowiednią rurkę. Efekt końcowy na zdjęciuSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyMakaronu jeszcze nie zdarzyło mi się robić według konkretnego przepisu. Zawsze jest to totalny spontan, przez co nigdy nie wychodzi dwa razy taki sam. Tym razem
Z butelką mleczka w tle