ryżowej, następnie po 2 łyżki wiśni oraz po 2 gałki lodów. ponownie nałożyć po 2 łyżki masy ryżowej, trochę wiśni oraz gałkę lodów. Polać odrobiną likieru jajecznego, udekorować np. rurkami waflowymi. Shake czekoladowo - jagodowy Składniki: 2 szklanki mleka, 1/2 opakowania lodów Carte d'Or Chocolate Brownie, szklanka mrożonych jagód. Wykonanie Do blendera wlać mleko, dodać jagody oraz
Z miłości do słodkościdwóch startych ząbków czosnku. Dodałam do niego śmietanę (ja użyłam 100 ml 18% nierozcieńczonej z 50 ml mleka). Gdy śmietana ze szpinakiem zawrzała wyłączyłam gaz. Przestygniętym mięsem nadziałam rurki cannelloni. Ułożyłam je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Zalałam 200 ml ciepłego bulionu. Na wierzch wyłożyłam szpinak w śmietanie. Przykryte naczynie wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Po około
Kuchnia po mojemuspaghetti ORZECH 1 łyżka suszonej bazylii 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 4 łyżki dobrej oliwy 1do 1.5 szklanki bulionu Makaron rurki Wykonanie : Makaron ugotować all dente. W rondlu rozgrzać oliwę , dodać mięso , przeciśnięty przez praskę czosnek i bazylię , wymieszać i chwilę podsmażyć. Następnie wlać bulion i dusić
Sama słodycz i szczypta chilicukru 450 g (14 łyżek) miodu 1200 g mąki 4 łyżeczki sody oczyszczonej 2 opakowania przyprawy do piernika dodatkowo: cukier puder sok z cytryny lub przegotowana woda barwniki spożywcze rurki waflowe do wagonika cukierki do wagonika cukierki dekoracyjne landrynki Wykonanie: Przygotować ciasto: Masło, cukier i miód włożyć do garnka o grubym dnie, podgrzewać aż wszystkie składniki się rozpuszczą
Mama Gotujeziemniaków. Sekretem dobrego sosu jest długie gotowanie, ale my pokażemy wam, że nie trzeba na pyszny sos czekać 5h. Potrzebujemy: makaron – my użyliśmy nieortodoksyjnych Gramigna 53, cudownych, poskręcanych rurek mieloną wołowinę – ok. 1 kg (gotowy sos można zamrozić) dużą marchewkę ½ selera korzeniowego lub 4 gałązki naciowego 1 sporą pietruszkę 4 ząbki czosnku 2 cebule olej do smażenia – 2 łyżki
ladykitchenopcjonalnie pomarańczowy barwnik PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie tniemy na ok 2 cm paski i z każdej strony rolujemy do środka. Takim ciastem owijamy foremki do robienia rurek, jeśli takowych nie mamy układamy stożek z tektury i owijamy go folią aluminiową, a następnie natłuszczamy delikatnie stożki. Teraz smarujemy ciasto rozmąconym żółtkiem
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWstyd się przyznać, ale brownies piekłam pierwszy raz:( No cóż, tak czasem bywa ze mną, że od razu stawiam sobie wysoką poprzeczkę. Tak było i z pieczeniem:) Torty, rolady, rurki... Czasu na brownies brakowało:( Aż dziwne, bo przecież to ciasto w wykonaniu jest szybkie, a przy tym świetnie smakuje. Przepis odgapiłam z bloga Dorotki . Składniki: 160 g masła
In my kitchendaję słowo:) Do przygotowania pastitsio zainspirowała mnie Atinka która nie dość, że ciekawie gotuje to jeszcze robi piękne zdjęcia przygotowanemu jedzonku:) Polecam Wam to danie. Składniki: 500 g makaronu rurki (penne); 500 g mięsa mielonego; 200 g sera fety; 1 cebula; 3 ząbki czosnku; 2 jajka; 1,5 szklanki przetartych pomidorów; sos beszamelowy; oliwa do smażenia; sól, pieprz, oregano
In my kitchenpodgryzających trufelki migdałowe. Wyobraźcie sobie, że właśnie tego dnia przyjeżdżają do Was dawno niewidziani znajomi z różnych zakątków świata, którzy przywożą ze sobą baklavę, panna cottę waniliową, francuskie rurki z kremem i przysmaki z Saragossy. Wyobraźcie sobie, że zabieracie ich na przejażdżkę rowerową, a Wasze kieszenie pełne są słodkich florentynek i ciasteczek cynamonowych, w plecaku zaś czekają na przerwę
GRUBY WAŁEKzagotowujemy. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie oraz mąkę. Do gotującego mleka wlewamy budyń, zagotowujemy. Do ciepłego jeszcze budyniu dodajemy masło energicznie mieszamy aż masło się rozpuści. Ostudzoną masą nadziewamy rurki. Smacznego
kgwjanczewonich układamy myszki, które doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Przed każdą myszką, na liściach szpinaku dodajemy trójkąciki z sera żółtego. Żeby ser miał dziury, wystarczy je samemu zrobić za pomocą rurki do napojów. Dodajemy kapary i gotowe. Możemy podawać z tostowym chlebkiem przypominającym ser z dziurami. W kromeczkach, przed włożeniem do tostera wystarczy wyciąć otworki. Rada: ogonki można zrobić
Moniki Smakołykipracy/ szkoły/ na uczelnię. Będzie jak znalazł podczas długiego, czasem zbyt długiego dnia. Składniki na 2 porcje: 100 g makaronu kokardki kolorowego lub lepiej pełnoziarnistego (mogą być też świderki, rurki itp.) 1 sałata rzymska mini 8 pomidorków koktajlowych 8 kulek mini mozzarelli 10 czarnych oliwek 6 jabłuszek kaparowych 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżeczka
Pełny talerzSkładniki : 450 g makaronu rurki 450 g szpinaku mrożonego w całości 2 łyżki masła do szpinaku 3 ząbki czosnku 8 plasterków szynki 2 sosy serowe pomysł na roladki Winiary + 1 łyżka mąki 400 ml śmietanki 12 % 300 ml wody 5 jajek Kilka plasterków parmezanu lub goudy ( zależy od wielkości waszego naczynia żaroodpornego , serem musimy przykryć cała wierzchnią warstwę
Sama słodycz i szczypta chilijagodowej cukier puder przepis Mąkę dokładnie siekamy z margaryną ,dolewamy po trochu śmietanę i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy cienkie placki, kroimy na małe kwadraciki , nakładamy konfiturę i zawijamy rurki . Układamy spojeniem do dołu na posmarowanej tłuszczem blasze. Pieczemy na złoty kolor i obficie posypujemy cukrem pudrem
Smakowite Daniaszpinak . Wprost nie mogę się od niego opędzić i dodaję go do większości dań , które przygotowuję . Dobrze doprawiony szpinak smakuje rewelacyjnie . składniki na 4 porcje opakowanie makaronu - rurki opakowanie mrożonego szpinaku w liściach 2 serki topione 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz przepis Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Szpinak rozmrażamy , dusimy
Smakowite Dania