jeden z nich. Dzięki połączeniu: mięsa mielonego z pieczarkami, papryką, kalafiorem, kukurydzą powstało pyszne danie. Bardzo lubię kukurydzę..mąż się śmieje, że najchętniej dodawałabym ją do wszystkiego. Składniki: - makaron rurki - 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - jeden średni kalafior - puszka kukurydzy - 500 g pieczarek - czerwona papryka - starta mozzarella - 20 g sera żółtego - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki masła
Pan i Pani Smith w kuchniZimowa wersja makaronu z malinami. Wykorzystujemy słoiczki z malinami wykonane latem. Latem do sosu wykorzystujemy świeże przetarte na sicie maliny i dekorujemy malinami oraz miętą :) dowolny makaron ( rurki, kolanka, muszelki itp. ) mały słoiczek malin garść płatków migdałowych łyżeczka masła ( klarowanego dla alergików ) Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z masłem. Maliny przecieramy przez sito, podgrzewamy
Atlas Smakówdodajemy drożdże winiarskie. Zatykamy grubym korkiem z waty na 3-4 dni i odstawiamy w ciepłe i ciemne miejsce. Po tym czasie korek z waty zastępujemy korkiem z rurką fermentacyjną, zalewamy rurkę niewielką ilością wody i pozostawiamy na 8-9 tygodni. Po tym czasie zlewamy wino i rozlewamy do butelek. Najlepiej żeby jeszcze poleżakowało kilka miesięcy:) Smacznego
na moim stole...prostą potrawę. Spróbujcie koniecznie, a zapewniam Was, ze Makaron Caprese na stałe zagości w Waszym codziennym menu :) SKŁADNIKI (na około 2 porcje): 200 g makaronu pełnoziarnistego (lub zwykłego) np. rurki 3 dojrzałe pomidory (polecam malinowe) 0,5 średniej cebuli 2 ząbki czosnku garść listków bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka masła (opcjonalnie) 0,5 łyżeczki cukru (jeśli
Słodko-Słony Świat Ilonynajwyżej deser i to w dodatku dość dziwny. A Wy lubicie, czy niekoniecznie? Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu (u mnie serduszka, ale doskonale nadają się świderki lub rurki) 350 g truskawek 2 łyżeczki cukru waniliowego lub więcej 2 łyżki ubitej śmietany lub twarożku, mascarpone - opcjonalnie do podania, my ostatnio pomijamy Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie (mniej
Pełny talerzdajemy na spód mus z porzeczek i czekolady a następnie przykrywamy go masą z nerkowca i kremówki. W masę wbijamy kawałki brzoskwini i posypujemy rozkruszonymi herbatnikami. Można wbić waflowe rurki bądź trójkąty :) SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnacukru, aby uzyskać pyszny sos jagodowy. Jeżeli macie ochotę na inne owocowe dania obiadowe to zachęcam do przygotowania makaronu z truskawkami . Składniki na 2 porcje: makaron, np. serduszka, rurki 1,5 szklanki jagód 3/4 szklanki jogurtu naturalnego cukier do smaku Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nie przelewać go zimną wodą. Jagody umyć, oczyścić
Ugotowaćwiększych deserów Składniki: 50 dag truskawek 1 szklanka śmietany kremówki szklanka mleczka kokosowego cukier puder lub miód ewentualnie ksylitol do smaku ozdoby czekoladowe do dekoracji- u mnie rurki i kwadraciki ze sklepu Słodki Świat Wykonanie: Truskawki odszypułkowujemy, myjemy. Blendujemy. Dodajemy mleczko kokosowe, dosładzamy do smaku .Przelewamy do pucharków.Kremówkę ubijamy na sztywno, dosaładzamy cukrem pudrem, wykładamy na wierzch
Z Majeczką w kuchniśmietanki kremówki 1-2 łyżeczki cukru pudru 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku (ja użyłam typu Crema) DODATKOWO użyłam: kilkanaście truskawek mikro wiórki czekoladowe mleczne mini rurki duo Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao przesiewamy do miseczki. W drugiej misce masło miksujemy na puszystą masę. Następnie wsypujemy cukier
Blondynka Gotujenawet akademickiej :). I mimo swej prostoty danie jest syte i smaczne więc spokojnie można również serwować je na codziennym stole. Składniki - 20 dag makaronu ( świderki lub rurki ) - 2 średnie cebule - 4 jajka - 10 dag dowolnej wędliny - sól, pieprz - olej - szczypiorek Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz
Świat Smakunaturalne u mnie od Skworcu -miód -spieniacz do mleka Zagotuj mleko, wsyp kawę i zamieszaj. Dosmacz miodem. Za pomocą spieniacza do mleka przygotuj pianę. Dołóż do kawy. Włóż rurki, serwuj posypane kakao. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniformaggio, delikatnego makaronu i winnej sałaty gwarantuje niezapomniane wrażenia smakowe, moim zdaniem to włoski smak w najczystszym wydaniu! Składniki (porcja na 2-3 osoby): 350 g makaronu penne (krótkie rurki) 150 g serka ricotta (ja dałam "Mój ulubiony", jest bardzo zbliżony w smaku, ale można dać każdy inny niekwaśny, tłusty serek biały) 150 g sera gorgonzola 150 g mozzarelli
Kuchnia Prezydentowejwarzywa i mięso w tym czasie przygotowujemy. Potem składniki ze sobą mieszamy i smaczne, kolorowe z chrupiącymi warzywami w kilka minut danie mamy. Składniki: 150 g makaronu rurki, 1 pierś z kurczaka, 1 biała cebula, 1 marchew, 150 g cukinii, ½ papryki czerwonej, 3 łyżki pomidorów krojonych w sosie własnym z chili, olej rzepakowy Rapso, sól do smaku, pieprz
Moniki Smakołykizrobiłam ciasto wieczorem i odstawiłam na noc do lodówki). Smażyć naleśniki. Nadzienie: ~200g mrożonych truskawek Owoce rozmrozić i zmiksować. Nadzieniem smarować naleśniki, zwinąć je w rurki, przeciąć na pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba ich przecinać, można ułożyć je dowolnie, dopasowując do kształtu naczynia) Masa sufletowa: ~75g jogurtu naturalnego ~4 tabl. stewii ~jajko ~łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie
chili & sugarmakaron przeszedł na piątkę! Zresztą tego makaronu było tyle, że do pracy jeszcze zaniosłem w ramach lanczu i poczęstowałem Igora i Karolinę. Oboje chwalili :) makaron (wstążki, świderki, rurki, co kto ma) 100 g orzechów laskowych 200 ml śmietany 18% 40 g masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku lubczyk suszony tarty parmezan sól
Marder&Marder Manufacture