siły na gotowanie, a chce przyrządzić coś dobrego. Prosty makaron z pieczarkami , kurczakiem i szpinakiem, który możesz przygotować ze swoim ulubionym makaronem – w moim przypadku były to cienkie rurki. Solidny i smaczny obiad w zaledwie 15-20 minut. Składniki Ilość porcji: 2 Makaron – 150 g Pierś z kurczaka – 200 g Brązowe pieczarki – 150 g Szpinak
ale PysznieProsta, smaczna i pożywna sałatka makaronowa. U mnie w domu zawsze są chętni na taką sałatkę. Szybko się robi i szybko znika. składniki: 250 g makaronu, u mnie rurki Malma 1 duży długi świeży ogórek 1 słoiczek papryki konserwowej ( o pojemności 0,5 l) 300 g chudej wędliny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki majonez Makaron ugotować al'dente. Przelać
Monia miesza i gotujeJeden z zaległych przepisów z końcówki lata. Na upartego można jeszcze przygotować to danie używając innej odmiany pomidorów i rozmrożonych malin :) 200 g makaronu rurki łyżka zielonego pesto dobrej jakości 2 pomidory malinowe garść malin 120 g naturalnego twarożku z ziołami 2 łyżki mieszanki ziaren łyżka posiekanego szczypiorku Makaron gotujemy al dente. Gorący mieszamy z pesto. Podajemy z malinami
Mienta blogKiedy zastanawiasz się co zrobić ze wczorjszym gulaszem? Odpowiedź jest prosta:) Zapiekankę :) SKŁADNIKI: 150 g Makaronu Rurki 400 ml Gulaszu ja z tego przepisu KLIK 10 Dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję według instrukcji. Do naczynia żaroodpornego wkładam makaron wymieszany z gulaszem. Na sam wierzch posypuję serem żółtym. Zapiekam całość ok 25 min. Smacznego
Gotowanie Patkikurczaka 200 ml śmietanki 30 % 50 ml bulionu drobiowego 75 g sera z niebieską pleśnią 75 g sera cheddar olej kokosowy do smażenia sól,pieprz makaron, u mnie rurki Malma posiekana natka pietruszki do posypania Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostką. Rozgrzać odrobinę oleju kokosowego i podsmażyć kurczaka. Delikatnie doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietankę oraz bulion. Dodać pokruszony
Monia miesza i gotujemusi być nudny!Można wyczarować z niego wspaniałe dania na rodzinny obiad, lunch do pracy, kolację na ciepło a nawet dania dla maluchów! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron penne / rurki Lubella – ok. 250 g * mały bakłażan – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * cebula – 1 szt * pomidory pelati w puszce ( zalewą ) – 200 g * pomidory koktajlowe
Ostra na SłodkoDelikatną goryczkę można zamaskować dodając odrobinę miodu, stewii lub cukru, np. z kwiatu kokosa. * czarną ''Golden Dragon'' "Golden Dragon" przyciąga uwagę charakterystyczną formą liści. Są one zwinięte w rurki, które po zaparzeniu rozwijają się i uwalniają piękny aromat, a dodatek złotych tipsów dodaje szlachetnych, lekko owocowych nut. Delikatnie gorzka, o pięknej mahoniowej barwie. Idealna dla fanów klasyki. * czarną
Poranek na słodkoMakaron w sosie kasztanowo-owocowym podany z twarogiem, malinami i bananem; woda kokosowa miętowo-melonowa MAKARON Z SEREM I OWOCAMI /przepis własny/ 100 g rurek ukośnych z błonnikiem owsianym (całe opakowanie) banan garść malin garść truskawek garść czerwonej porzeczki 2 łyżki kremu z kasztanów jadalnych bio 30 ml syropu daktylowego szczypta ekologicznej czarnuszki pół kostki twarogu mielonego
Poranek na słodkodość oryginalną wersję pasztecików. Kapusta z pieczarkami w makaronie cannelloni. Muszę przyznać, że to bardzo udany eksperyment kulinarny. Przepis zgłaszam do akcji „1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 10 rurek makaronu cannelloni (użyłam Lubella nr 53) 500 g pieczarek 1 duża cebula 200 g kiszonej kapusty sól i pieprz do smaku szczypta kminku 2 jajka bułka tarta olej
Bullioproduktów, których nie zjedliśmy wcześniej i pewnie wylądowałyby w koszu. Resztkowa zapiekanka makaronowa z szynką Czas przygotowania : 45 minut Składniki: 3 szklanki ugotowanego makaronu, u mnie rurki 200 g dobrej wędzonej szynki 150 g starego żółtego sera 200 g jogurtu typu greckiego 200 g śmietany 18 % 2 jajka pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii
Kulinarne przygody Gatitywody 1 kg cukru Maliny i jeżyny umyte i osuszone wsypać do butli. Wodę z dodatkiem cukru zagotować,wystudzić i wlać do balonu. Otwór szczelnie zatkać korkiem z rurką fermentacyjną,butlę odstawić w ciepłe,słoneczne miejsce. Po 2-3 dniach wino powinno zacząć pracować. Cały proces fermentacji (obserwowałam to przez bulgotanie wody w rurce fermentacyjnej) trwał około 3 tygodnie
Kolorowa kuchnia Elkiczasu i będzie doskonałym pomysłem na obiad. Z całą pewnością danie to pokochają także Wasze małe pociechy :) Zapiekany makaron z sosem bolońskim – składniki 500 g makaronu np. rurki 300 ml passaty pomidorowej 500g mięsa mielonego 50g parmezanu szczypta oregano szczypta tymianku 2 ząbki czosnku 1 cebula Zapiekany makaron z sosem bolońskim – przepis Makaron gotujemy al dente
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pachnącym koperkiem, zanurzonym w puszystej śmietanie. Do tego dodałam wyrazisty smak wołowiny i powstało przepyszne danie. Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka :) Polecam! Składniki: -200 g makaronu rurki nr 15 LUBELLA -250 g mięsa mielonej wołowiny na tatara -200 g śmietany 30% -3 łyżki śmietany kwaśnej 18% -30 g masła -dwie cebule -pęczek szczypiorku -4 małe korniszony
Kulinarne przemysleniaPETARDA którą potrafi zrobić każdy kucharz amator w zaciszu domowym. Wspaniałe danie w 30 minut !!!! Jak to?????? No tak to, zaufaj mi ;-) Składniki: Makaron Rigati Tricolore Rurki nr.15 0.5 kg mieszanki owoców morza (krewetki, kalmary ,przegrzebki ) 100 ml białego półwytrawnego wina 3 ząbki czosnku pokrojonego nie drobno 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 2 łyżki masła
Viola cooks with passion