zdrowa. Spróbuj! Sałatka z tuńczykiem, jakiem i awokado – przepis Składniki: 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżka oliwy, ulubione przyprawy jajko tuńczyk w oliwie 80g ½ opakowania miks sałat z rukolą, 3 łyżki zielonych oliwek ½ cebuli ½ awokado Sposób wykonania: Sałaty umyć, odwirować, ułożyć na półmisku. Dodać pokrojoną cebulę, awokado i oliwki. Tuńczyka lekko odsączyć i wyłożyć na warzywa. Na koniec dodać
Strefa Zdrowego Żywieniadosyć ciasno). Po wierzchu posypujemy dodatkowo suszoną bazylią. Przykrywamy folią aluminiową albo pokrywą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180C. Pieczemy około 40 - 50 min. Podałam na rukoli z pieczoną marchewką. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.zebrałam najlepsze przepisy na naleśniki, które są na blogu, mój faworyt to ostatnio krokiety z białą kapustą . Naleśniki kukurydziane Naleśniki z kaszą kuskus, szpinakiem i oliwkami Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Naleśniki z masłem orzechowym i bananami Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Krokiety z białą kapustą
Moja smaczna kuchniarzodkiewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać cytrynę, cukier, rozgniatać łyżką na gładką masę, dodać majonez, wsypać posiekany szczypiorek, wymieszać. Podawać np. z grzanką z pełnoziarnistej bułki, rukolą i świeżym ogórkiem. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniakilka dni wcześniej rozpoczęli sezon 2019 i mówią, że jeszcze nie wszystko mają, ale to co proponują to prawdziwe perełki. Na stół wjeżdżają bruschetty z suszonymi na miejscu pomidorami, rukolą z ogródka i kozim serem. Później jest jeszcze lepiej - zupa z pokrzywy. Można by powiedzieć kwintesencja diety wegetariańskiej - talerz pełen wściekle zielonej zupy o trawiastym smaku. Na pewno
Roślinożerni urlopowiczeprzygotowaniu. Składniki: 200 g makaronu kokardki (lub innego ulubionego) 2 małe piersi z kurczaka słoik suszonych pomidorów w oleju duża garść pestek słonecznika 20 zielonych oliwek opcjonalnie garść rukoli albo szczypiorku sól, pieprz, suszona papryka, zioła prowansalskie Makaron gotujemy al dente, przecedzamy i studzimy. Kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy sola, pieprzem, papryką oraz ziołami i smażymy na oleju z suszonych
Cynamonowe szczęściesobie i swojej obecnej sytuacji. Wspominałam Wam już, że aktualnie ze względów zdrowotnych nie mogę jeść glutenu i nabiału. A marzę o pizzy. Takiej tradycyjnej, prostej, z szynką parmeńską, rukolą i pomidorkami. I oliwą. Niestety na razie to tylko marzenia, dlatego próbuję sobie to jakoś wynagrodzić i zastąpić. To danie można nazwać zapiekanką kalafiorową, bardziej pewnie ta nazwa do niego
365 dni dookoła kuchnisól, pieprz, słodka papryka, lubczyk, oregano, czosnek staropolski (gotowa mieszanka przypraw, w skład wchodzą: czosnek, majeranek, kminek, szczypiorek, koperek, kolendra, Kamis ) oliwa do podania: makaron, natka, koperek, bazylia lub rukola, tarty parmezan PRZYGOTOWANIE: Warzywa myję, czosnek i cebulę obieram, siekam w drobną kostkę. Paprykę, cukinię, pomidora i pieczarki kroję w średniej wielkości kostkę. Na oliwie w głębszej patelni przesmażam cebulę
Zasmakuj Kuchnitrzymam na patelni jeszcze przez około 2 minuty mieszając aby krewetki nabrały aromatu natki pietruszki. Tak przygotowane krewetki najlepiej smakują z kawałkiem świeżej bagietki i pyszną sałatką, np. z rukoli . Jeśli wolisz krewetki na ostro, wypróbuj ten przepis . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej
Natka PietruszkiSałatka bez zbędnych kalorii. Rukola i granat to bomba witaminowa, a granat nie na darmo jest zwany owocem życia
Z Hrabiną w kuchniciasta francuskiego przygotowałam, które w roladę pozawijałam. W krążki pokroiłam, do foremek na babeczki przełożyłam, oliwki dodatkowo dodałam i w piekarniku wypiekałam. Takie babeczki idealnie same z dodatkiem np. rukoli można zjadać, z gorącym kubkiem czerwonego barszczu podawać, idealne na świąteczne biesiadowanie, lub w czasie karnawału smakowanie. Farsz to pasztet, camembert, dobrze zmiksowany, z ozłoconą dymką, pieprzem, chili i szczypiorkiem
Moniki Smakołykisposób ma on jeszcze mniej tłuszczu. Warzywa dodane do masy poprawiają smak i dodają witamin. Takiego burgera najlepiej zjeść w pełnoziarnistej bułce polanej domowym sosem jogurtowo-czosnkowym i wypełnionej rukolą i pomidorem. Stopień trudności: łatwe w przygotowaniu Liczba porcji: 3 Typ potrawy: kolacja Składniki: 300 g mielonego mięsa z piersi indyka 1 jajko 1 średnia marchewka
jakszef.plplasterkach kiwi, dodaj szynkę pokrojoną w paski i ponownie dodaj sałatki. Tak przygotowaną sałatkę podaj od razu. Rada: jeśli chcesz, aby sałatka była ostrzejsza, możesz zamiast roszponki dodać rukolę
Moniki Smakołykizdrowia i miłości, uśmiechu każdego dnia, miliona pomysłów na piękne i smaczne dania oraz samych kulinarnych sukcesów w 2020 roku! Na słono: 1. Tarta z polenty z pieczarkami i rukolą 2. Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 3. Faszerowane papryki w cieście francuskim 4. Najlepsza pizza na spodzie z kalafiora FIT 5. Pizza z tortilli z ricottą i prosciutto
Be Fit Be Strongpumperniklu Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej Koreczki Caprese Pieczarki faszerowane wołowiną Pieczarki nadziewane kaszą i serem Pomidory faszerowane fetą Przepis na ogórki faszerowane Sałatka z melonem, szynką i rukolą Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Szynka faszerowana sałątką jarzynową. wytrawne drożdżowe muffiny Szynka w galarecie Wielkanocna szynka zawijana Tapenada z czarnych oliwek kanapki z pastą z suszonych pomidorów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię