Turek.itp. albo domowym serkiem jogurtowym . Na serku wykładamy plasterki wędzonego łososia, na łososia wykładamy słupki ogórka i tartą rzodkiewkę, można też ogórka pokroić w plasterki. Można też wykorzystać liście rukoli, sałaty rzymskiej lub roszponkę. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Tak obłożona tortilla jest gotowa do zwinięcia, zwijamy ją w rulon. Zanim ja pokroję owijam w folię spożywczą i wstawiam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięupieczona bez dodatku tłuszczu 1/3 – 1/2 szklanki suchej komosy ryżowej, ugotowanej na sypko 1 awokado 1 – 2 małe buraki (białe, kolorowe lub czerwone) 2 spore garście rukwi wodnej lub rukoli (może być też młody szpinak lub np. czerwona cykoria) 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika (opcjonalnie) 1/2 – 1 łyżka naturalnego octu jabłkowego winegret: 1 łyżka oliwy extra
Even Better Foodserem camembert, suszoną żurawiną i sezamem. Całość polana sosem miodowo-musztardowym. Proste i pyszne połączenie smaków. Składniki na porcję dla 2 osób: 2 spore garście młodych listków (ewetnualnie rukoli, mixu sałat) 1 opakowanie sera camembert (około 120 g) 0,3 kg polędwiczek z kurczaka 2-3 łyżki suszonej żurawiny 3 łyżki jasnego sezamu sól, pieprz cayenne słodka i ostra
Ugotowaćczęści można przygotować np. wyśmienity deser , lub orientalne kotlety 1 awokado + sok z cytryny do skropienia 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika mała garść liści roszponki, rukoli, rukwi wodnej, szpinaku lub ulubionej sałaty 1 malutka szalotka pokrojona na cienkie plasterki lub kilka plasterków cebulki (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy lub preferowanego oleju tłoczonego na zimno + odrobina do skropienia
Even Better FoodSkładniki: 1 szklanka kaszy gryczanej 1 kulka mozzarelli light garść roszponki lub rukoli 150 g pieczarek kawałek czerownejj papryki 20 g suszonych pomidorow bez oleju 1 mała cebula 2 ząbki … Czytaj dalej Kasza z warzywami i mozzarellą
czarrna od kuchnidomowe leczo z kiełbasą. Idealne połączenie kilku smaków. Jest to danie jednogarnkowe, więc z całą pewnością nie narobicie za dużego bałaganu w kuchni. Sprawdź przepis na Grillowana kanapka z rukolą i łososiem Składniki jedna cukinia jedna czerwona papryka 200g kiełbasy 1 cebula 200g pomidorów z puszki majeranek, oregano sól pieprz olej do smażenia odrobina wędzonej papryki szczypta ostrej papryki Domowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zielone pesto jest z bazylii i z orzeszków piniowych. Znowu nie widzę przeciwwskazań żeby trochę poprzeinaczać. Bazylię zastąpiłam natką pietruszki, orzeszki piniowe – pestkami dyni. Można pokombinować również z rukolą i pestkami słonecznika. Pesto jest o tyle fajne, że można spokojnie trzymać je w lodówce około tygodnia i wykorzystywać do różnych potraw: do makaronów, sałatek, drobiu, ryb, grzanek, itp. Składniki
Kardamonovyjuż Wam wiele razy trąbiłam. Składniki: 10 pomidorków koktajlowych 4 duże kromki czerstwego chleba 1 żółta papryka pół małej czerwonej cebuli garść świeżej bazylii (ja użyłam rukoli) 3 łyżeczki oliwy extra virgin 1 łyżeczka octu winnego 1 mały ząbek czosnku sól Chleb kroimy w kostkę, którą smażymy na oliwie do zrumienienia. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki, pieczemy
KardamonovyGenialne. Połączenie pieczonego indyka z dżemem brzoskwiniowym… nie no, znowu to samo. Składniki: 6 plastrów rolady z indyka 2 ulubione bułki 2 łyżeczki dżemu brzoskwiniowego spora garść rukoli mała garść kiełków rzodkiewki parę plasterków chili (przepis na 2 porcje) Bułki faszerujemy wszystkimi składnikami, według własnych upodobań. Polecam na dolną bułkę wlać trochę sosu z pieczenia indyka. Artykuł Bułka
Kardamonovybrakowało. Przynajmniej moje kubki smakowe zostały zaspokojone. Składniki: 10 jajek przepiórczych 2 garści roszponki 1 garść kiełków rzodkiewki 1 mała czerwona cebula 1 łyżka pesto z rukoli 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz (przepis na 2-3 porcje) Jajka przepiórcze wkładamy do gotującej wody i gotujemy 3 minuty, obieramy i kroimy na pół. Roszponkę myjemy
Kardamonovymnie bomba. Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej (ja użyłam niepalonej) 250 g dyni (waga po obraniu) 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 czerwona cebula 1 łyżka pesto z rukoli (lub więcej) 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Dynię obieramy, kroimy w średnią kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju, do zrumienienia
Kardamonovyostatni weekend objadałam się soczewicami i innymi ciecierzycami. A że parmezan zaczął już trochę słabo wyglądać, postanowiłam go wchłonąć na śniadanie razem z pastą z ciecierzycy (z dodatkiem rukoli i pomidorów). Wyszło pysznie. Pasta jest najsmaczniejsza świeża, na drugi dzień była już średniakiem. Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy 2 ząbki czosnku duża garść startego parmezanu 4 łyżki oliwy extra virgin
KardamonovyKorzystania z dobrodziejstw lata ciąg dalszy. Sałatka powstała przy okazji urodzinowego grilla. Wchłonięta do końca. Raczyliśmy się jeszcze jedną – z pomidorkami i rukolą, ale zdjęcia wyszły przeokrutne, więc będę musiała ją powtórzyć. Składniki: 10 średnich młodych ziemniaków 5 ogórków małosolnych pęczek koperku pęczek szczypiorku pęczek natki 1 ząbek czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 czubata
Kardamonovy