Sałatka ze szpinakiem i truskawkami to orzeźwiająca, lekka propozycja na szybka przekąskę. Trzeba przyznać, że w takim towarzystwie szpinak smakuje wyśmienicie i nawet osoby, które za
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Niskokaloryczna, świeża, z dodatkiem dobrych źródeł tłuszczów… przekąskowa sałatka z łososiem. #bezglutenu #niskokaloryczne #białkowo-tłuszczowe Składniki: – 75 g łososia – 50 g mixu sałat z rukolą – pomidor – łyżeczka sezamu – łyżeczka migdałów – łyżeczka oleju lnianego – kilka kropli soku z cytryny Sposób przygotowania Łososia oddziel od skóry i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do sałaty
Mrs. Endorfinapodrośnięcia. Piec na rozgrzanym kamieniu do pizzy albo na nagrzanej blaszce od piekarnika przez 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni, a ser roztopi. Gorącą pizzę udekorować plastrami szynki, rukolą i skropić octem balsamicznym. Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką By Published: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką
Pieguskowa Kuchniaburakiem i serem, bo to szybka i smaczna przekąska: – Sałatka z buraka à la caprese – SAŁATKA Z BURAKA, POMIDORA I SERA MOZZARELLA – Sałatka z buraka, rukoli i sera pleśniowego – Carpaccio z buraka Nie chciałam ich podać w postaci sałatki, więc wymyśliłam, że tym razem będą to koreczki z buraka i sera. Zdjęcie podobnych koreczków widziałam tutaj
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoczarować swoją kuchnią, to serdecznie ją polecam. Składniki 1 pierś z kurczaka 1 mozzarella 1 pieczony burak 1 pomarańcza Kilka pomidorków koktajlowych 2 garści roszponki (równie dobrze smakuje z rukolą) 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy szczypta soli i pieprzu Krok po Kroku 1 Umytego buraka w skórce zawijamy w folię aluminiową
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisytartego parmezanu 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/2 szklanki kaszy orkiszowej 1 łyżka oliwy lub masła Kilka łyżek siekanej pietruszki lub rukoli Sól Przygotowanie: Krok 1 Umyj warzywa. Marchewki obierz, z brukselek zdejm uszkodzone lub zwiędłe listki. Marchewki pokrój w plasterki, większe brukselki przekrój na połowy. Wyłóż warzywa na tackę do pieczenia
Niedzielny kucharzSkładniki : kolorowy makaron rukola cieciorka oliwki zielone mini mozzarella pomidorki koktajlowe pestki dyni awokado Sos: oliwa natka pietruszki musztarda francuska sok z cytryny sól
Między kuchnią a pokojemomlet, a więc od rana pichciliśmy w kuchni. Niedzielne śniadanie – omlet SKŁADNIKI: - 5 jajek - pół szklanki mleka - 5 pieczarek - 1 cebula - 1 papryka chili - 3 plastry dowolnego sera żółtego - rukola - 1 łyżka masła - przyprawy (sól, pieprz) Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy na drobno, a papryczkę w krążki. Wszystkie składniki wrzucamy na rozgrzaną
Związek na patelnibłotnej. Wędzone serki zainspirowały nas do eksperymentów kulinarnych i powstało, tu na miejscu kilka smacznych dań : Sałatka z buraczkiem, roszponką, olejem lnianym i serowym warkoczem , Scypek z karmelizowanym ananasem Rukola z góralskim scypkiem i gruszką Sałatka Frisee z góralskim serkiem scypkiem Pod wpływem zimowej i góralskiej atmosfery, namówiliśmy się na kulig w Dolinie Kościeliskiej. Było zimno, wesoło a cała zabawę
Tajemnice SmakuMelona przygotowanego według tego przepisu możemy spożyć jako przekąskę lub deser. Wyśmienicie smakuje się z lodami śmietankowymi lub waniliowymi. Może również stanowić dodatek do sałatki, idealnie komponuje się z rukolą. Składniki – 2 porcje 1/2 dojrzałego melona około 500 g 1 łyżeczka czerwonego pieprzu w ziarnkach 2 gałązki świeżego tymianku 40 ml białego wytrawnego wina 1 łyżka miodu Wykonanie Melona
Tajemnice SmakuSmażone figi w szynce parmeńskiej to mała przekąska, jak również świetny dodatek do sałatek. Przygotowuje się je błyskawicznie i są przepyszne. Dobrze komponują się np. wyłożone na liściach rukoli i polanych dresingiem lub gęstym octem balsamicznym. Przepis na smażone figi w szynce znalazłam w książce “Sirocco” Sabriny Ghayour , ucieszyłam się bo miałam figi i szynkę, ale… zabrakło
Tajemnice SmakuJajecznica to jajecznica powiecie, ale czemu nie wzbogacić jej smaku dodatkami? Ja tutaj dołożyłam rukolę i awokado, które idealnie podkręciły smak jajecznicy a jednocześnie śniadanie stało się bardziej odżywcze. Polecam serdecznie. Jajecznica z dodatkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielekko odcisnąć i zmiksować. Dodać do ziemniaków mąkę, szpinak i jajo oraz sól. Zagnieść. Uformować wałeczki i pociąć na kopytka. Ugotować w osolonej wodzie. Podałam z pesto, parmezanem i rukolą
AZgotuj!