rosół - 7682 przepisów (strona:99/513)

Pieczeń z mięsa i czerwonej soczewicy 60

kładniki : 600 g mięsa gotowanego z rosołu (u mnie wołowina, drób i wieprzowina- golonka) 100 g ugotowanej soczewicy 2 gotowane jajka plus 2 surowe 1 cebula, ugotowana marchew w rosole przyprawy: pieprz czarny, papryka mielona wędzona, papryka mielona słodka,sól, kminek mielony Przygotowanie: Mięso, soczewicę, marchew i ugotowane jajka zmielić- wymieszać Do masy dodać surowe, rozmieszane jajka, przesmażoną, a wpierw(...)drobno pokrojoną cebulę Dodać przyprawy, ponownie dobrze wymieszać, jeśli masa za sucha dodać rosołu w którym gotowało się mięso, w ostateczności kilka łyżek wody Przełożyć do natłuszczonej foremki, u mnie  24 x 12 cm Piekłam ok. 40 min. w temperaturze 180 C* Jak dla mnie był to sposób na zagospodarowanie mięsa którego nie zawsze jest komu zjeść... A kanapka

Proste Potrawy
Zupa krem z ziemniaków 77

intensywnym smakiem bekonu . Ta zupa to kwintesencja prostoty i wyrafinowanego smaku. Jej przygotowanie to zaledwie kilka kroków , a efekt zachwyci Cię swoim bogactwem smakowym. Zastosowanie aromatycznego bulionu warzywnego lub rosołu sprawia, że każdy łyżka to prawdziwe doznania dla kubków smakowych. Warzywa-ziemniaki, marchewki, cebula i seler — doskonale komponują się ze sobą, tworząc harmonijną mieszankę konsystencji i smaków. Olej rzepakowy nadaje(...)świętowania smaku i aromatu. Smacznego! >> Zobacz też: Krem z białych warzyw – prosta i pyszna zupa Zupa krem z ziemniaków — przepis Składniki: 500 ml bulionu warzywnego lub rosołu 4 ziemniaki 2 marchewki 1 cebula ½ korzenia selera 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 3 plastry bekonu 1 łyżka oliwy lub dobrej jakości oleju (np. z czarnuszki

Rozdomowiona
Paszteciki pół na pół ( z farszem mięsnym i grzybowym) 85

najlepiej gotowanego, ale może być także pieczone lub duszone 1 łyżeczka masła klarowanego 1 ząbek czosnku 1 łyżka majeranku sól, pieprz mielony, słodka papryka, gałka muszkatołowa około 1/4 szklanki rosołu lub bulionu Dodatkowo: 1 żółtko + 2 łyżki mleka – do posmarowania sezam i czarnuszka lub mak do posypania     *** Przygotowujemy farsz pieczarkowy. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy(...)cebula i pieczarki przestygną, przekładamy je do malaksera i mielimy razem *** *** Gotowy farsz przyprawiamy dość intensywnie solą oraz pieprzem *** *** Następnie przygotowujemy farsz mięsny. Mięso mielimy. Do masy dodajemy rosół lub bulion, przeciśnięty czosnek oraz przyprawy do smaku, farsz powinien być dobrze przyprawiony, lekko pikantny i mieć zwartą, lepką konsystencje *** *** Jeśli jest zbyt suchy dodajemy trochę więcej rosołu lub bulionu. Całość

Blog z Apetytem
Klops z mięsa z kaczki gotowanej 56

składniki dobrze sie połączyły Piekłam w foremce  34x12 cm w temp. 180*C przez ok. 45 min. Mięso z kaczki było wpierw ugotowane z dodatkami warzywnymi w rosole. Do klopsa można dodać również warzywa z rosołu np. marchew, pietruszką i również je zmielić Jeśli mięso po połączeniu wszystkich składników będzie za suche można dodać kilka łyżek rosołu. Myślę

Proste Potrawy
Chrupiące krokiety (z mięsem z obiadu) 70

Chrupiące krokiety (z mięsem z obiadu) Pozostało Wam mięso z rosołu, z pieczeni albo z grilla? Przeróbcie je na pyszny farsz do krokietów. A w połączeniu z tą rewelacyjnie chrupiącą panierką i domowym sosem czosnkowym, to będzie obiad palce lizać! Krokiety nadają się również do mrożenia, wystarczy zawinąć je szczelnie w woreczek lub folię spożywczą i zamrozić. Głównym składnikiem farszu(...)mięsa (gotowanego, pieczonego, smażonego lub grillowanego) 1 cebula 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) 1 ząbek czosnku 1 łyżka majeranku sól, pieprz mielony, słodka papryka, gałka muszkatołowa około 1/4 szklanki rosołu lub bulionu Panierka: pozostałe ciasto naleśnikowe 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 szklanka bułki tartej Dodatkowo: olej do smażenia     *** Przygotowujemy farsz. Mięso obieramy z kości i mielimy (razem

Blog z Apetytem
pyszne kotlety mielone "zero waste"... 74

Składniki: porcja warzyw z rosołu, mielona łopatka wieprzowa 70 dag, woreczek ryżu 100 gram, jajka 1 sztuka "L", cebula 1 sztuka średnia, tymianek 2 łyżeczki, papryczka ostra pokruszona 1 mała, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 2-3 łyżki, tarta bułka 4 łyżki, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba ziemniaki 1 kg, mrożony groszek z marchewką 1 opakowanie, masło 1 łyżka(...)mąka pszenna 1 łyżka, sól 1 łyżeczka Warzywa z rosołu w misce rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków ale nie za drobno. Do miski dodać zmieloną łopatkę, ugotowany woreczek ryżu, jajko, posiekaną cebulę, tartą bułkę, kucharek, pieprz mielony, tymianek suszony, papryczkę ostrą suszoną, wszystko dokładnie ręką wyrobić z 2 minuty. Zwilżonymi dłońmi formować okrągłe kotlety. Kłaść na gorący olej i lekko

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa koperkowa 76

przepis Zupa koperkowa to wyjątkowa potrawa, która w swoim prostym składzie kryje niezwykły smak i aromat świeżego kopru. Oto przepis na tę wyjątkową zupę: SKŁADNIKI : około 1,2 litra rosołu z kurczaka 2 łyżki masła duży pęczek świeżego koperku 1 marchew starta na tarce do jarzyn lub pokrojona w kostkę około 5-6 ziemniaków, obrać, umyć pokroić w niewielką kostkę(...)Krok 1. W garnku na zupę rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulkę i zeszklić. Następnie, do garnka z cebulą, wrzucić pokrojone ziemniaki i marchew, smażyć przez 1-2 minuty, wlać rosół, zagotować. Z koperku oddzielamy grubsze łodygi, łodygi związujemy bawełnianą nitką i wkładamy do gotującej się zupy. Zupę koperkową gotujemy ok. 10 minut lub do czasu, kiedy warzywa będą miękkie

Moja Książka Kucharska
Zupa pomidorowa z pomidorów 72

świeżych pomidorów, która smakuje wyjątkowo. Idealna, gdy sezon na pomidory w pełni. Doskonale sprawdzi się na niedzielny obiad. Jestem pewna, że zachwyci każdego. Pomidorówkę możesz zrobić na bazie wczorajszego rosołu. W swoim przepisie podam jednak jak od początku krok po kroku zrobić pyszną, domową zupę pomidorową ze świeżych pomidorów. Poza sezonem taką zupę możesz ugotować z pomidorów z puszki(...)wskazówki oraz zamienniki produktów. Krok 1 – gotuję wywar z mięsa i warzyw Zrobienie zupy pomidorowej ze świeżych pomidorów rozpoczynam od ugotowania esencjonalnego wywaru na mięsie drobiowym. Jeżeli masz rosół lub bulion z poprzedniego dnia to pomiń ten krok. Do garnka wlewam wodę i zagotowuję. Do gorącej wody wrzucam porcje rosołowe (mogę to też być podudzia, udka lub skrzydełka drobiowe

Ania gotuje
Botwinka jak gotować ? 76

ilości oleju. Dodaj ugotowaną soczewicę zieloną i bulion warzywny. Dopraw zupę przyprawami i gotuj do miękkości warzyw. Opcjonalnie dodaj łyżkę śmietany i delikatnie zmiksuj zupę. Soczewica zielona gotowanie- podsumowanie Rosół to niezaprzeczalny klasyk polskiej kuchni, który warto opanować, zwłaszcza gdy dopiero zaczynamy swoją kulinarną przygodę. To nie tylko wyśmienite danie, ale również wywar o cennych właściwościach zdrowotnych. Przygotowanie rosołu wymaga(...)cierpliwości i dbałości o szczegóły, ale efekt jest tego wart. Starannie dobrani składniki, odpowiednie doprawienie i długotrwałe gotowanie pozwolą uzyskać wyjątkowy bulion o głębokim smaku i aromacie. Gotowanie rosołu to także nauka odbierania przyjemności z tradycyjnych, domowych smaków. Soczewica zielona gotowanie - video /*! elementor - v3.15.0 - 09-08-2023 */ .elementor-widget-video .elementor-widget-container{overflow:hidden;transform:translateZ(0)}.elementor-widget

Podstawy Gotowania
Gotowanie gołąbków 89

francuskie pieczenie Jaka oliwa do smażenia ? Pieczenie w kąpieli wodnej Smażenie bez tłuszczu Soczewica zielona gotowanie Fasola mung gotowanie Dania do mrożenia Jak mrozić warzywa ? Jak mrozić warzywa na rosół ? Jak zamrozić rosół ? Fasolka szparagowa mrożenie Jak gotować brukselka ? Jak gotować kukurydza ? Burak jak gotować ? Jak długo piec batata w piekarniku? Jak smażyć steki? Batat jak gotować ? Jak smażyć jabłka(...)szybko Jak gotować w parowarze ? Grenadier ryba jak smażyć mrożona biała kiełbasa jak gotować Kiszka ziemniaczana jak smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły o gotowaniu! Czarna fasola gotowanie Cieciorka gotowanie Gotowanie gołąbków Poznaj podstawy gotowania i kuchni – zostań szefem kuchni w swoim

Podstawy Gotowania
Cieciorka gotowanie 84

francuskie pieczenie Jaka oliwa do smażenia ? Pieczenie w kąpieli wodnej Smażenie bez tłuszczu Soczewica zielona gotowanie Fasola mung gotowanie Dania do mrożenia Jak mrozić warzywa ? Jak mrozić warzywa na rosół ? Jak zamrozić rosół ? Fasolka szparagowa mrożenie Jak gotować brukselka ? Jak gotować kukurydza ? Burak jak gotować ? Jak długo piec batata w piekarniku? Jak smażyć steki? Batat jak gotować ? Jak smażyć jabłka(...)szybko Jak gotować w parowarze ? Grenadier ryba jak smażyć mrożona biała kiełbasa jak gotować Kiszka ziemniaczana jak smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły o gotowaniu! Czarna fasola gotowanie Cieciorka gotowanie Gotowanie gołąbków Poznaj podstawy gotowania i kuchni – zostań szefem kuchni w swoim

Podstawy Gotowania
Smażenie na papierze do pieczenia 73

francuskie pieczenie Jaka oliwa do smażenia ? Pieczenie w kąpieli wodnej Smażenie bez tłuszczu Soczewica zielona gotowanie Fasola mung gotowanie Dania do mrożenia Jak mrozić warzywa ? Jak mrozić warzywa na rosół ? Jak zamrozić rosół ? Fasolka szparagowa mrożenie Jak gotować brukselka ? Jak gotować kukurydza ? Burak jak gotować ? Jak długo piec batata w piekarniku? Jak smażyć steki? Batat jak gotować ? Jak smażyć jabłka(...)szybko Jak gotować w parowarze ? Grenadier ryba jak smażyć mrożona biała kiełbasa jak gotować Kiszka ziemniaczana jak smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły o gotowaniu! Czarna fasola gotowanie Cieciorka gotowanie Gotowanie gołąbków Poznaj podstawy gotowania i kuchni – zostań szefem kuchni w swoim

Podstawy Gotowania
Chleb pieczenie 78

francuskie pieczenie Jaka oliwa do smażenia ? Pieczenie w kąpieli wodnej Smażenie bez tłuszczu Soczewica zielona gotowanie Fasola mung gotowanie Dania do mrożenia Jak mrozić warzywa ? Jak mrozić warzywa na rosół ? Jak zamrozić rosół ? Fasolka szparagowa mrożenie Jak gotować brukselka ? Jak gotować kukurydza ? Burak jak gotować ? Jak długo piec batata w piekarniku? Jak smażyć steki? Batat jak gotować ? Jak smażyć jabłka(...)szybko Jak gotować w parowarze ? Grenadier ryba jak smażyć mrożona biała kiełbasa jak gotować Kiszka ziemniaczana jak smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły o gotowaniu! Czarna fasola gotowanie Cieciorka gotowanie Gotowanie gołąbków Poznaj podstawy gotowania i kuchni – zostań szefem kuchni w swoim

Podstawy Gotowania
Stek smażenie 80

francuskie pieczenie Jaka oliwa do smażenia ? Pieczenie w kąpieli wodnej Smażenie bez tłuszczu Soczewica zielona gotowanie Fasola mung gotowanie Dania do mrożenia Jak mrozić warzywa ? Jak mrozić warzywa na rosół ? Jak zamrozić rosół ? Fasolka szparagowa mrożenie Jak gotować brukselka ? Jak gotować kukurydza ? Burak jak gotować ? Jak długo piec batata w piekarniku? Jak smażyć steki? Batat jak gotować ? Jak smażyć jabłka(...)szybko Jak gotować w parowarze ? Grenadier ryba jak smażyć mrożona biała kiełbasa jak gotować Kiszka ziemniaczana jak smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły o gotowaniu! Czarna fasola gotowanie Cieciorka gotowanie Gotowanie gołąbków Poznaj podstawy gotowania i kuchni – zostań szefem kuchni w swoim

Podstawy Gotowania