rosół - 7627 przepisów (strona:97/509)

Pasztet z kaczki 45

jest pyszny! Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS PASZTET Z KACZKI Składniki: 800g mięsa z kaczki ugotowanego – idealnie kiedy zostanie nam z rosołu 200g boczku wędzonego 2 marchewki i 1 korzeń pietruszki ugotowane z rosołu 1 mała cebula 2 bułki kajzerki 1 szkl mleka do namoczenia kajzerek 2 łyżki suchej kaszy manny(...)podsmażenia go lekko na patelni aż straci surowość. Poem kajzerki zalewamy mlekiem. Następnie mięso z kaczki, podsmażony boczek wraz z tłuszczem, który się wytopił, marchewki i pietruszkę z rosołu, surową cebulę oraz namoczone kajzerki mielimy przez maszynkę do mięsa. Do zmielonej maszy dodajemy przyprawy, kaszę manną suchą, jajka, żurawinę. Wyrabiamy masę. Masę przekładamy do blaszki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia

Dorota Smakuje
Ramen 58

Ramen to zupa wywodząca się z kuchni japońskiej, można powiedzieć że to ich rodzimy przepis na rosół – wywar z mięsa i warzyw. Ostatnio stał się bardzo popularny w Polsce, dlatego też zachęcam was do przygotowania go w domu. Mam też dla was ciekawy cytat dotyczący rosołu w diecie z książki, która właśnie czytam „Pokonaj swoje lęki i odzyskaj(...)szumowiny. Zmniejszyć ogień, dodać przyprawy i obrane warzywa i gotować na wolnym ogniu ok dwie godziny. Doprawić do smaku. Przecedzić. Kapustę pekińską pokroić w ćwiartki i wrzucić do gorącego rosołu na 3 minuty by się sparzyła. Ramen podawać z makaronem, mięsem i warzywami, jajkiem. Ja podałam też z miksem sałat bo bardzo lubię (sałaty dodaję na talerz do zupy). Artykuł

Dorota Smakuje
Kotlety z mięsa z rosołu 46

Rosół kocham chyba jak większość z nas. Dobry rosół zazwyczaj jest gotowany na dużej ilości rożnego mięsa. I to mięso używa się najczęściej do pasztetu czy krokietów albo po prostu zjada. Tym razem postanowiłam to zmienić i przyrządziłam z niego kotlety z mięsa z rosołu. Są inne niż zwykle, bo smakują jak farsz do krokietów i naprawdę są pyszne. Minus

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierożki z mięsem mielonym w cieście francuskim. 90

mięsem mielonym w cieście francuskim. Te mięsne pierożki są absolutną ucztą i są idealnym pomysłem na smaczną przekąskę l ub szybki obiad . Ciasto francuskie wypełnione mielonym mięsem z rosołu, z dodatkiem cebuli i pieczarek , a następnie całość zapieczona na złoty kolor. Tak, ciasto francuskie może być błogosławieństwem, gdy musimy zrobić coś szybkiego i prostego, zwłaszcza gdy masz w pobliżu niespodziewanych(...)sód, cynk, potas. Zawierają także błonnik i białko. Składniki jakie będą potrzebne: – 2 arkusze ciasta francuskiego – 400 g pieczarek – 1 cebula – 300 g mięsa z rosołu – olej – sól, pieprz – jajko – czarnuszka do posypania Pieczarki zetrzyj na tarce jarzynowej. Cebulę pokrój w kostkę. Mięso z rosołu zmiel w maszynce. Na patelni rozgrzej olej

Zdrowy Styl Joanny
Rosół z kaczki 80

Rosół to tradycyjna zupa niedzielna należąca do narodowych  polskich potraw. Tak w ięc dziś zapraszam Was na pyszny, aromatyczny i  esencjonalny rosół z kaczki. Taki prawdziwy domowy, jak u mamy :) Składniki: korpus razem z piersią kaczki 2 skrzydła kaczki szyja kaczki 4 marchewki 3 pietruszki 1 średni seler kawałek pora 1 cebula 1/2 pęczka(...)dodaję marchew, pietruszkę, seler, por, cebulę, czosnek oraz lubczyk i połowę natki pietruszki. Gotuję do miękkości warzyw, przez kolejne 60-75 minut. Na koniec doprawiam do smaku solą.  Rosół przecedzam. Podaję z makaronem, pokrojonymi warzywami  i natką pietruszki. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kluski gumowe 590

Zastanawiacie się czasami co zrobić z ugotowanego mięsa z rosołu? Krokiety, pierogi…. są pyszne, ale czasem chciałoby się owo mięso wykorzystać do czegoś jeszcze innego, prawda? Wertując stare czasopisma kulinarne natknęłam się na przepis na kluski gumowe. Ugotowane ziemniaki i ugotowane, zmielone mięso z rosołu…. świetna opcja. I powiem Wam, że kluski te są bardzo dobre. Takie kluski(...)nazwie, lekko gumowe, ale w tym wypadku myślę, że działa to na ich korzyść;) 1 kg ziemniaków około 250 g gotowanego, mielonego mięsa (u mnie drobiowe, z rosołu) 160 g skrobi ziemniaczanej (w oryginale 250 g) 2 żółtka curry sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta masło Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Po przestudzeniu mielimy lub przepuszczamy przez praskę

Smaki Na Talerzu
Zupa koperkowa z ziemniakami 91

maleńki ogniu przez co najmniej 60 minut. Pod sam koniec gotowania bulionu dodaj kostkę rosołową, pozwól jej się rozpuścić. Następnie łyżką cedzakową wyłów wszystkie jarzyny i mięso pływające w rosole i przystąp do kolejnego kroku. ZUPA KOPERKOWA Ziemniaki obierz i pokrój w plastry, koperek poszatkuj. Dodaj do gorącego, przecedzonego bulionu i gotuj 20 – 30 minut do miękkości ziemniaków(...)u0142ow\u0105, pozw\u00f3l jej si\u0119 rozpu\u015bci\u0107. Nast\u0119pnie \u0142y\u017ck\u0105 cedzakow\u0105 wy\u0142\u00f3w wszystkie jarzyny i mi\u0119so p\u0142ywaj\u0105ce w rosole i przyst\u0105p do kolejnego kroku.","text":"Pod sam koniec gotowania bulionu dodaj kostk\u0119 roso\u0142ow\u0105, pozw\u00f3l jej si\u0119 rozpu\u015bci\u0107. Nast\u0119pnie \u0142y\u017ck

ProstePesto.pl
Krokiety z mięsem 91

przepisów na krokiety z różnym nadzieniem. Zarówno słodkie jak i wytrawne. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na krokiety z mięsem. Do przygotowania tych krokietów możecie użyć np. mięsa z rosołu lub mięsa ugotowanego specjalnie na krokiety. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Krokiety z mięsem Składniki Składniki na ciasto: 800 ml mleka około 2 szklanki mąki pszennej 300 g (szklanka o pojemności(...)szczypta soli olej lub masło klarowane do smażenia Farsz: 500 g mięsa z rosołu lub ugotowanego drobiu, wieprzowiny 2 łyżki masła może być klarowane pieprz 2 łyżki bułki tartej sól 1 łyżka tymianku lub rozmarynu opcjonalnie Dodatkowo: 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki bułki tartej Instrukcje Naleśniki: Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, oraz sól. Dolewamy połowę mleka i roztrzepujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Pyzy z mięsem. 93

szukałam przepisu na pyzy, który będzie prosty, a pyzy będą najsmaczniejsze. Pyzy wg tego przepisu są delikatne i nie rozpadają się. Do przygotowania farszu możecie użyć zarówno mięsa z rosołu jak i mięsa ugotowanego specjalnie na pyzy. Do przygotowania pyz najlepiej użyć ziemniaków mączystych. Z podanych składników wyszły 22 sztuki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pyzy z mięsem. Porcje(...)Składniki Składniki na nadzienie: 400 g mięsa z rosołu lub ugotowanej wieprzowiny (może być łopatka, karkówka, drób lub wołowina) 1 jajko 1 cebula 2 łyżki masła może być klarowane pieprz 2 łyżki bułki tartej sól 1 łyżeczka tymianku Składniki na ciasto: 500 g ziemniaków ugotowanych 500 g ziemniaków surowych 1 jajko 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej sól

To co lubię - gotuję i polecam
avgolemono (αβγολέμονο), czyli grecka zupa cytrynowa 159

Kolejny banalny przepis na bardzo smaczne danie. rosół z kurczaka ryż arborio 4 żółtka sok z dwóch cytryn sól pieprz Rosół zagrzać, wsypać ze dwie garście ryżu, poczekać, aż się ugotuje. W misce roztrzepać widelcem żółtka z dodatkiem soku z cytryn, soli i pieprzu. Chochlą dolewać rosołu do mieszanki jajeczno-cytrynowej, ciągle mieszając. Po czterech, pięciu chochlach można wlać całość

stajnia gołębie od kuchni
Krokiety z mięsem i pieczarkami 105

Krokiety z mięsem i pieczarkami to kolejny pomysł na wykorzystanie mięsa po rosole, które odpowiednio doprawione, z dodatkiem cebuli i podsmażonych pieczarek traci swój specyficzny smak. Gdy takie nadzienie zamkniemy w pysznych i lekkich naleśnikach, otoczymy panierką z bułki tartej i usmażymy, uzyskamy pyszne krokiety. Mnie najbardziej krokiety z mięsem i pieczarkami kojarzą się one z Nowym Rokiem – wtedy(...)pieczarkami Naleśniki: 150 g mąki pszennej 350 ml mleka 1 jajko czubek noża proszku do pieczenia czubek łyżeczki soli olej do smażenia Nadzienie: 300 g ugotowanego mięsa np. z rosołu 300 g pieczarek 1 łyżka masła do smażenia 1 ugotowana marchewka 1 ugotowana pietruszka 1 cebula szczypta ostrej papryki 2 łyżki suszonego majeranku czubek łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta zmielonej kolendry

niecodziennikpary
Wywar z pieczonych kości kaczki 87

małym ogniu pod uchyloną przykrywką przez 2 godziny. W czasie gotowania łyżką zbierać pojawiające się szumowiny. Na 30 minut przed końcem gotowania wrzucić łodygi i liście selera korzeniowego. Z rosołu wyjąć kości kaczki, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, można dodać szczyptę kardamonu, aby rosół z pieczonych kości kaczki nabrał złocistego koloru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Wywar z pieczonych kości

niecodziennikpary