Inspirowany ,,Marchewkowym sosem albo-albo ( imbir albo chrzan)" . Jeśli można zrobić dietetyczny sos z ugotowanej w rosole marchewki z dodatkiem imbiru lub chrzanu - to czemu nie z pozostałych warzyw z rosołu czyli selera i pietruszki ? Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnijeszcze konserwowy zielony groszek. U mnie potrawka została podana z ryżem i posypana natką pietruszki. Składniki : * 600g mięsa z kurczaka * duża marchewka * duża cebula * pół litra rosołu * łyżka maki pszennej * łyżka jogurtu naturalnego * ulubione przyprawy Przygotowanie : Cebulę pokroić w kostkę , marchewkę w słupki. Zagotować razem z rosołem. Na patelni przysmażyć mięso z kurczaka
Magiczne Życie MartySzukałam w internecie przepisów. Nie chciałam robić z białym winem. I powiem, że wyszła pyszna. Taka jesienna. Robicie cebulową? Składniki : * kilogram cebuli pokrojonej w krążki * litr rosołu * pieprz czarny mielony * łyżka masła * łyżka oliwy * grzanki Przygotowanie : Podsmażyć na maśle i oliwie cebulę. Dolać rosół , przyprawić. Gotować aż cebula będzie miękka. Zmiksować na gładko. Podawać z grzankami
Magiczne Życie Martygęstości dodałam trochę topionego serka. Skoro mama zrobiła z nich zupę, to dlaczego ja miałam nie dodać do swojej. Składniki : * pęczek zielonych szparagów * 1,5 l wywaru warzywnego bądź rosołu * 2 ziemniaki * pół kostki serka topionego * 2 łyżki śmietanki * łyżeczka soku z cytryny * sól, pieprz, zioła do smaku Przygotowanie : Końcówki szparagów ułamać a główki odciąć. Rosół zagotować razem
Magiczne Życie MartyCześć! Od dzieciństwa nigdy nie przepadałam za zupami... jadałam rosół, czasem pomidorową, ale tylko gdy była z cienkim makaronem, zalewajkę, ale tylko z parówką i barszcz czerwony, ale tylko ze śmietaną. Więc można powiedzieć, że jestem dość wybredna. Sama robię rosół, czasem żurek, barszcz czerwony i kapuśniak ( o ile można to nazwać zupą :) ). Dzisiaj zdecydowałam się na zrobienie zupy
Pora coś zjeśćDzień dobry! W zdecydowanej większości domów w niedzielę był na obiad rosół. Domyślam się również, że nieco go zostało i coś trzeba z nim zrobić... Domowy rosół jest wspaniałą bazą do zup, więc czemu właśnie nie zrobić z niej zupy? Zupy pomidorowej? Jest początek jesieni, to właśnie teraz pomidory są najsmaczniejsze, niestety te dostępne zimą w sklepach często
Pora coś zjeśćwybornie. Przepis znajdziecie tu ---- > Chleb pszenno-żytni. Prócz tego, uraczyła mnie pysznym kremem z ogórków. Na drugie danie, już obie, przyrządziłyśmy makaron z pastą z włoszczyzny z rosołu, który wykorzystany został do zupy. MAKARON Z ATRAMENTEM KAŁAMARNICY (stąd jego czarny kolor) Z PASTĄ Z WŁOSZCZYZNY marchew, seler i pietruszka gotowana (z rosołu), jarzynka, czosnek, ugotowany
W kuchni Karmel-itkigotuję rosół chłopaki natychmiast dopytują się czy potem będą pierogi z mięsem. Bardzo je lubią i wiedzą, że takie gotowane mięso świetnie nadaje się na farsz. Kiedy w garnku wylądował korpus i skrzydła gęsi też pomyślałam o pierogach, ale bałam się, że tych kawałeczków będzie zbyt mało. Gdy rosół był gotowy obrałam kości z mięsa. Okazało się, że nazbierała się
Smaczna Pyzaczerwonej 6-8 łodyg selera 2-3 marchewki 1 puszka pomidorów sok z połówki cytryny szczypior natka pietruszki 1-2 łyżeczek kminku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi kurczaka, dodałam sól do smaku. Wyciągnełam kurczaka. Skroiłam kapustę, paprykę, marchew I seler. Popłukałam kalafior, pokroiłam szczypior. Wszystkie warzywa dodałam do rosołu. Doprawiłam kminkiem I sokiem
Smaki Edytymarchewki 1 puszka pomidorów sok z połówki cytryny 1 por natka pietruszki, kolendra 1-2 łyżeczek kminku, tymianku, rozmarynu 2 ząbki czosnku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi kurczaka, dodałam sól do smaku I zioła. Wyciągnełam kurczaka. Skroiłam kapustę, paprykę, marchew I seler. Popłukałam brokuły, pokroiłam por. Wszystkie warzywa dodałam do rosołu. Doprawiłam sokiem
Smaki Edytytheme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Mimo że jestem fanką drobiu, nie przepadam za rosołem, a wręcz nie lubię. Dlatego zawsze, gdy jest on w domu na obiad, to przyrządzam sobie smaczny sosik z mięsa kurzego. Wg mnie najlepiej pasuje do ziemniaków lub ryżu. Składniki(...)porcje: 2 pałki z kurczaka – ugotowane z rosołu Dowolne warzywa – u mnie mrożonka jarzyn wiosennych hortex (marchewka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, brukselka ), brukselki nie dodałam do dania, bo jej nie lubię. Można także wykorzystać sezonowe warzywa np. fasolka szparagowa, pieczarki, cukinia i papryka. Ząbek czosnku Pół cebuli 3 ziela angielskie Liść laurowy 05 – 0,6 l bulionu ( ewentualnie woda
Fabryka pomysłówSzybki i prosty obiad: Pałki z kurczaka pieczone w piekarniku wraz z camembertem , porem i suszonymi pomidorami . Składniki Pałki z kurczaka kilka sztuk, najlepiej ugotowanych w rosole Camembert 2 op. (ok. 200g) Suszone pomidory kilka sztuk, w zalewie Zioła włoskie w młynku Por 1 Wykonanie: Pałki z kurczaka ugotować w rosole. Odsączyć z […] The post Pałki z kurczaka zapiekane
Kulinarne Przebojejadłam takie krokiety na wakacjach, tak mi smakowały, że postanowiłam odtworzyć ten smak. Do zrobienia farszu użyłam mięso, które zostało mi z poprzedniego obiadu (może to być mięso z rosołu albo z gulaszu), zmieliłam je i dodałam pozostałe składniki. Wyszło rewelacyjnie! Składniki: ok 6 naleśników PRZEPIS TUTAJ + ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej Farsz: Mięso gotowane
Blog z ApetytemDomowy makaron Idealne dopełnienie niedzielnego rosołu. Pyszny własnoręcznie wykonany makaron nie ma sobie równych. Możemy go wykonać z zaledwie 3-4 podstawowych składniku, bez użycia specjalistycznych maszynek, wystarczy tylko deska i wałek. Polecam. Składniki: 150g mąki pszennej (niepełna szklanka) 1 jajko 2 żółtka jaj 1 łyżka oleju 1/3 łyżeczki soli *** Mąkę wysypujemy na stolnicę, robimy wgłębienie
Blog z ApetytemReceptōw1 na nudelzupa je możno tela, wiela je kuchŏrzy. Niyjedyn spōminŏ2 zupa, kero rychtowała3 ōłma4 abo jako ciotka i już niyskorzyj5 żołdnymu6 niy udało się [...] The post Nudelzupa (Rosół) appeared first on Chop w kuchni
Chop w kuchni