roślinna - 500 przepisów (strona:21/34)

Suszone pomidory 178

Robię je po raz pierwszy w życiu:) jestem ciekawa efektu:) Przepis dostałam od koleżanki, która ciągle je robi. Składniki:pomidory,olej roślinny,zioła,czosnek,sól,Przygotowanie:Pomidory kroję na połówki i łyżką usuwam pestki z gniazdem nasiennym. Pomidory tak przygotowanie wykładam na blasze wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową. Przed włożenie do blachy posypujemy je lekko solą. Piekarnik nastawiłam

Anioły w kuchni
Chleb pszenny 142

minut.       Źródło książka " Chleb domowy wypiek" Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda

Anioły w kuchni
Masło orzechowe z kokosem, chwilka przyjemności 195

idelany krem do tego typu ciastek.Pasuje również do kanapek. Wiórki kokosowe nadają niepowtarzalny smak i aromat kokosu a także dodają delikatności masłu. Zawiera cynk, cenne kwasy tłuszczowe, białko roślinne i lecytynę.Polecane szczególnie dla dzieci. Składniki:Orzeszki arachidowe 61%, wiórki kokosowe 15%, cukier puder, emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak pieczony z dynią i pomidorkami / Roasted chicken with pumpkin and tomatoes 353

groszkiem i pomidorkami  (4-5 porcji) Składniki: 1 kg dyni, umytej i pokrojonej w grubą kostkę (o boku ok. 2 cm) sól i pieprz oliwa z oliwek lub olej roślinny 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki papryki wędzonej 1 cały kurczak 150 g groszku cukrowego (lub fasolki szparagowej) 200 g pomidorów koktajlowych garść posiekanych listków bazylii Przygotowanie: Natłuść

karmelowy
Szybki sernik 479

jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie 500 g sera na sernik (chudego) 150 g cukru 2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku 100 ml oleju roślinnego 3 jajka 125 ml mleka skórki owocowe -mix Rozgrzać piekarnik do 180 C.Mąkę zmiksować z cukrem, masłem, jajkiem i proszkiem do pieczenia, aby powstało ciasto. Rozwałkować je pomiędzy dwoma

Moje domowe kucharzenie
Smoothie gruzka-banan-pieczona dynia 197

Składniki (na dwie porcje): 100 gram puree z pieczonej dyni 1 banan 1 gruszka, obrana i pozbawiona pestek 70 ml mleka- u mnie 0,5%, świetnie sprawdzi się mleko roślinne 2-3 łyżki syropu klonowego W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy całość na mus. Przed podaniem polewamy całość syropem klonowym. Gotowe

Mango Papaja
Mocno waniliowy omlet biszkoptowy 238

sojowe - będzie troszkę lżej)3 łyżki mąki pełnoziarnistej Kilka kropli aromatu waniliowego1 łyżka domowego (okej - kupczy też przeboleje) cukru waniliowegoMały danio waniliowyOlej kokosowy (ew. jakiś inny roślinny)Przygotowanie:Białka zmiksować na sztywną pianę ze szczyptą soli. W trakcie miksowania dodawać stopniowo: żółtka, mleko, aromat i cukier waniliowy. W masę wmieszać delikatnie drewnianą łyżką lub łopatką mąkę

Czarnawisienka
Różowa jajecznica z malinami 243

Na szybko, przed szkołą, sycąca, słodka, potrzeba więcej zachęcać? Wydaje mi się, że nie :)Składniki:2 jajka2 duże garście malin/jeżyn3 łyżki jogurtu naturalnegoCynamon1 łyżeczka oleju

Czarnawisienka
Dietetyczne pancakes z kaszy jaglanej 286

nowe przepisy.. rozgrzewające i poprawiające humor podczas jesiennej chandry.Składniki na 8 małych placuszków:1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej3 łyżki mąki ryżowej6 lub 7 łyżek mleka 0,5%, roślinnego lub bez laktozy1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowegoCynamonŻurawinaPrzygotowanie:Kasze jaglaną (ok.50 g) opłukać, ugotować i odstawić do wystygnięcia.Przełożyć do miseczki i dodać wszystkie składniki (oprócz żurawiny) i zblendować

Czarnawisienka
Śniadaniowa tarta z masą jogurtowo-aroniową i jeżynami 199

Zdrowa alternatywa dla typowych kruchych tart. Słodka, chrupiąca, delikatna. Ciasto świetnie komponuje się z delikatną, piankową masą. Idealnie nadaje się na śniadanie: połączenie węglowodanów, niskiej ilości

Czarnawisienka
Przekąska z Vege pastą francuską Polsoja 253

Vege pasta francuska fantastycznie smakuje ze świeżym pieczywem. Za jej charakterystyczny smak i kremową konsystencję odpowiada musztarda, którą wykorzystano do stworzenia odpowiedniej kompozycji smakowej. Pasta jest bogata w białko roślinne i zawiera dodatek błonnika pokarmowego. Produkt został przygotowany z surowców niemodyfikowanych genetycznie. Posmarowałam pastą moja focaccię z dodatkiem ziaren tym razem, bez gruboziarnistej soli i rozmarynu. Przepis  TUTAJ Dodatkowymi

Z Kuchni Do Kuchni
It's cookie time! 285

osób żyje w przekonaniu, że to naprawdę pyszna i zdrowa przekąska. A tak nie jest. Ludzie! Czytajcie etykiety! Takie pozornie dietetyczne ciasteczka składają się przede wszystkim z cukru, tłuszczów roślinnych utwardzonych, mąki pszennej, substancji konserwujących i całej listy dodatków "E". Płatki owsiane stanowią często ok. 20% składu, co stanowi dramatycznie niski odsetek. Jeszcze ciekawiej robi się, kiedy nasze cudowne ciasteczka

peanutbuttermonster
Przepis na...Naleśniki+Ziarenkowo:) 147

słodko)/szczypta soli  Wszystkie składniki dobrze zmiksować,aby pozbyć się grudek(trzeba też sprawdzić czy ciasto nie jest zbyt gęste).Smażyć z dwóch stron; najlepiej na oleju roślinnym lub małej ilości masła.Do dekoracji,użyłam świeżych owoców i ziarenek Cynamonowy Raj,które znajdziecie na ziarenkowo. Miłego Weekendu

Chocolate Stop Tempting
Puree z dyni i pomidorów / Pumpkin and tomato puree 264

Puree z dyni i pomidorów (4 porcje) Składniki: 700 g dyni, pokrojonej w małą kostkę 3 pomidory, pokrojone w kostkę 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 3 łyżki oleju roślinnego 3 łyżki keczupu 1 łyżka mąki 2/3 szklanki śmietany 18% mała garść posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka mielona i cukier do smaku Przygotowanie: W średnim rondelku, rozgrzej na średnim

karmelowy
"Piegusek" - nic dodać nic ująć :) 144

deser idealny: sycący, słodziutki i kremowy, a najlepsze są w nim te chrupiące ziarenka maku ^^ ~ Manna z makiem i żurawiną ~ Składniki: 30g kaszy manny 10g maku 250ml mleka/wody/mleka roślinnego + owoce/dżem  Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę, słodzimy i gotujemy. Gdy zgęstnieje , dodajemy mak i mieszamy. Przelewamy do miseczki i dekorujemy owocami/ dżemem. Możemy zjeść od razu

Kuchenny Skrawek Nieba

Proponowane wyszukiwania