roladki - 9750 przepisów (strona:469/650)

Drożdżowe ślimaczki z marmoladą pigwową 113

czasie przygotować dwie formy do tarty lub inne formy do pieczenia i piekarnik. Ciasto wałkować cienko na prostokąt o szerokości 30 cm. posmarować marmoladą, zrolować wzdłuż i kroić roladki o grubości ok 2 cm. układać na posmarowanych blaszkach niezbyt ciasno ponieważ ciasto będzie rosło. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st do uzyskania złotego koloru ok 20 min. posypać cukrem

Gotowanie jest łatwe
Rolada z masą budyniowo-truskawkową 151

Jednym z ulubionych ciast mojej córki jest rolada z pianką . W końcu namówiła mnie żebym ponownie upiekła taką roladkę. Jednak tym razem zmodyfikowałam ją a raczej jej środek. Zamiast masy jogurtowej zrobiłam masę budyniową na bazie musu truskawkowego. Nie jest trudna do zrobienia a znika w mgnieniu oka :) Składniki:    ciasto czerwone:     20g mąki

Amatorka kuchenna
Oscypek grillowany z boczkiem. Roladki z oscypka w boczku. 223

sezonie grillowym :) Polecam :) Składniki - małe serki oscypki - plastry wędzonego boczku - olej Wykonanie Oscypki owijam plastrem boczku i dodatkowo spinam wykałaczką. Patelnię grillową rozgrzewam smaruje przy pomocy pędzelka odrobiną oleju. Roladki z oscypka grilluję po ok. 2-3 minuty z każdej strony aż oscypek stanie się miękki a boczek chrupiący. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Bułeczki z nutellą i kruszonką ( czekoladowe brioche ) 177

wyrabiać podsypując mąką ( ciasto nie jest ścisłe). Rozwałkować, aby uzyskać prostokąt o grubości ok. 0,7 mm i posmarować go na całej powierzchni kremem czekoladowym. Ciasto zwinąć ścisło jak roladę, pokroić na ok. 18 krążków, pionowo ułożyć na blasze wyłożonym papierem w odstępach ok. 4-5 cm. Kruszonka: Składniki połączyć ze sobą palcami do uzyskania grudek.  Każdy krążek posypać

kawawszklance
Ślimaczki drożdżowe z budyniem 282

Bardzo pyszne drożdżówki, robię je od wielu lat. Są przepyszne. Proszek budyniowy i cukier rozmieszać w małej ilości mleka, pozostałe mleko zagotować i do gotującego się

Kuchnia Pokoleń
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 251

śliwkami (na maślance) Pyszne kruche ciasto ze śliwkami Ciasto śliwkowo-budyniowe Jesienne muffinki śliwkowo-makowe Śliwki nadziewane orzechami i zapiekane w koglu- moglu Cynamonowe ciasto ucierane ze śliwkami Cynamonowa Rolada ze Śliwkami Ciasto czekoladowe ze śliwkami Nutella śliwkowa zwane czkoladowymi powidłami Ciasto ze śliwkami na Lubelski kociołek Kruche ciasto ze śliwkami Śliwki w pomarańczowo-goździkowym syropie 52 przepisów zebranych

Weekendy w domu i ogrodzie
Żyrafa- maślana chałka. 7029

jest bardzo cienkie), natomiast ciasto z kakaem rolujemy na wałek o takiej samej długości. Ciemne ciasto kładziemy na białym, ciemne zawijamy w białe i dzielimy na pół. Tak przygotowane "roladki" układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia (na spodzie trzy, później cztery i na wierzchu również trzy). Ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około 45-60 minut do wyrośnięcia

Rozpustne gotowanie
Cynamonowy chlebek dyniowy z nadzieniem czekoladowym 193

Rozwałkować na omączonym blacie na kwadrat o długości odpowiadającej foremce, w której będzie pieczone. Ciasto posmarować roztopionym masłem i rozkruszyć drobno posiekaną czekoladę. Lekko wcisnąć ja w ciasto. Zwinąć roladę i umieścić w foremce wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Wierzch posmarować pozostałym masłem piec w 180`C 35-40 minut. Początkowo studzić w foremce, następnie na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułeczki drożdżowe faszerowane 384

piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Bułeczki te smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno. Polecam też przepisy na wytrawne drożdżowe muffiny faszerowane i roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Wytrawne Bułeczki drożdżowe faszerowane mieszanką meksykańską, to takie mini pizzerinki, które są smaczne i sycące, doskonale zastąpią kanapki. Składniki: 2,5 szkl mąki pszennej + odrobina

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z indyka faszerowane marchewką i orzechami 165

łyżki musztardy sarepskiej PRZYGOTOWANIE: Oliwę wymieszać z przyprawą, orzechami i musztardą. Wysmarować sznycle z jednej strony. Pokrojoną w słupki marchewkę po równo rozłożyć na wysmarowanych sznyclach. Zawinąć ciasno w roladki. Wierzch posypać czarnuszką. Zapiekać prze 25-30 minut w temperaturze 200 stopni

ClauditteMissCooking
Jedzonko do pracy #22 200

pracy polecam zabrać bardzo smaczny, dietetyczny zestaw: Śniadanie : Sałatka z kaszy kuskus z buraczkiem i fetą. Lunch : Drobiowe "bolognese" z warzywami i ryżem. Przekąska : Roladka schabowa z farszem z duszonych warzyw. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzenie do pracy #23 224

dzisiejszym odcinku jedzonka do pracy polecam kolejne dietetyczne, ale jednocześnie bardzo smaczne dania: Śniadanie : Pasta z awokado i tuńczyka z brioszkami. Lunch : Roladki wieprzowe z farszem z duszonych warzyw z kaszą kuskus. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #39 196

zwyczajnie szkoda mi na to czasu - jem w pracy), dlatego moje zestawy składają się ze śniadania, lunchu i przekąski, którą zazwyczaj zjadam po południu, pod koniec dnia.  Śniadanie : Roladki z szynki z kremowym serkiem i suszonymi pomidorami Lunch : Stir-fry z kurczaka z papryką Przekąska : Brokuły i pomidory Smacznego

Codzienne Gotowanie
STRUCLA OWOCOWA 179

jajka utarte z cukrami, dodajemy wyrosnięte odstawione wczesniej ciasto. Wyrabiamy dokładnie, odstwiamy do podwojenia objętości. Kiedy ciasto urośnie, rozwałkowujemy je na prostokąt. Smarujemy powidłami owocowymi. Posmarowane ciasto dokładnie zwijamyw roladę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy przygotowana kruszonką ( ucieramy margaryne z cukrem i mąką, kruszymy na ciasto ). Pieczemy 45-50 minut w 170 st. Dla pewnosci sprawdzamy stan upieczenia patyczkiem do szaszłyków

Z Majeczką w kuchni