pomocy łyżeczki napchać do pełna wszystkie filety. Posypać pieprzem staropolskim skropić oliwą. Zawinąć w folię aluminiową . Piec w temp 200 st ok 25 min, następnie odwinąć folię i podpiec roladki bez okrycia. Wystudzić i podawać na przystawkę lub na gorąco do obiadu
Gotowanie jest łatwełyżka octu balsamicznego 2 łyżki oliwy pieprz ziołowy Uda z indyka umyć, wyjąć kości , nasmarować oliwą, posolić i posypać grubo pieprzem ziołowym. Zwinąć i przy pomocy sznureczka uformować dwie rolady. Oblać oliwą i octem, posypać pieprzem i odstawić na ok 2 godziny. W garnku przyrumienić cebulę, dodać wydrylowane i pokrojone w kostkę śliwki i przyprawy, następnie zagotować je i chwilę
Gotowanie jest łatweZapraszam czytelników "Chwili dla ciebie" do mojego domu. Przepisy na potrawy pokazane w artykule Lasagne na domowym cieście Roladki cukiniowe z mięsem mielonym na kaszy gryczanej Zupa krem z kapusty
Gotowanie jest łatweząbkiem czosnku i papryką, doprawić do smaku i odparować. Na plastry mięsa kłaść porcje nadzienia, zwinąć i obwiązać sznureczkiem. W rondelku do duszenia rozgrzać łyżkę tłuszczu, przysmażyć dookoła roladki, podlać winem. Jeśli zostało coś z nadzienia to dodać do sosu, dodać 100 g papryki i pozostawione pieczarki pokrojone na plasterki oraz 2 ząbki czosnku, podlać pół szkl wody i dusić
Gotowanie jest łatweszkl kaszy kukurydzianej 1 łyżka masła szczypta suszonej papryki 2 łyżki sera żółtego wędzonego (rolada Ustrzycka) 3 szkl wody sól 1 pierś z kurczaka 200 g grzybów leśnych mrożonych 1 cebula pół marchewki sól pieprz majeranek bazylia na sos 200 ml śmietanki 1 łyżeczka sproszkowanych grzybów suszonych sól pieprz 1/4 cebuli tłuszcz do smażenia Wodę zagotować, dodać przyprawy i masło
Gotowanie jest łatweroladę użyłam ciasta piernikowego zaparzanego z którego piekę świąteczne pierniki i pierniczki. 1,5 kg mąki 1,5 szkl cukru 1 margaryna 250 gr miodu 1/2 szkl wody 2 dkg amoniaku 1 niepełna łyżka sody przyprawa korzenna 5 jajek Mąkę wymieszać z przyprawami i sodą. Wodę miód, margarynę i cukier zagotować zdjąć z ognia i bardzo powolutku dodać amoniak. Mąkę
Gotowanie jest łatweskórką do zewnątrz. Obwiązać sznureczkiem. W rondlu do duszenia podlać odrobinę tłuszczu przysmażyć ze wszystkich stron. Następnie podlać bulionem, dodać kostkę wołową i jarzębinę. Dusić do miękkości. Na koniec roladę pokroić w plastry . Kaszę wymieszać z wodą, dodać masło i sól. Ugotować aż kasza wchłonie cały płyn. Zestawić z ognia, dodać pokrojoną mozzarellę i energicznie mieszać aż sały ser rozpuści
Gotowanie jest łatweczasie przygotować dwie formy do tarty lub inne formy do pieczenia i piekarnik. Ciasto wałkować cienko na prostokąt o szerokości 30 cm. posmarować marmoladą, zrolować wzdłuż i kroić roladki o grubości ok 2 cm. układać na posmarowanych blaszkach niezbyt ciasno ponieważ ciasto będzie rosło. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st do uzyskania złotego koloru ok 20 min. posypać cukrem
Gotowanie jest łatweJednym z ulubionych ciast mojej córki jest rolada z pianką . W końcu namówiła mnie żebym ponownie upiekła taką roladkę. Jednak tym razem zmodyfikowałam ją a raczej jej środek. Zamiast masy jogurtowej zrobiłam masę budyniową na bazie musu truskawkowego. Nie jest trudna do zrobienia a znika w mgnieniu oka :) Składniki: ciasto czerwone: 20g mąki
Amatorka kuchennasezonie grillowym :) Polecam :) Składniki - małe serki oscypki - plastry wędzonego boczku - olej Wykonanie Oscypki owijam plastrem boczku i dodatkowo spinam wykałaczką. Patelnię grillową rozgrzewam smaruje przy pomocy pędzelka odrobiną oleju. Roladki z oscypka grilluję po ok. 2-3 minuty z każdej strony aż oscypek stanie się miękki a boczek chrupiący. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródwyrabiać podsypując mąką ( ciasto nie jest ścisłe). Rozwałkować, aby uzyskać prostokąt o grubości ok. 0,7 mm i posmarować go na całej powierzchni kremem czekoladowym. Ciasto zwinąć ścisło jak roladę, pokroić na ok. 18 krążków, pionowo ułożyć na blasze wyłożonym papierem w odstępach ok. 4-5 cm. Kruszonka: Składniki połączyć ze sobą palcami do uzyskania grudek. Każdy krążek posypać
kawawszklanceBardzo pyszne drożdżówki, robię je od wielu lat. Są przepyszne. Proszek budyniowy i cukier rozmieszać w małej ilości mleka, pozostałe mleko zagotować i do gotującego się
Kuchnia Pokoleńśliwkami (na maślance) Pyszne kruche ciasto ze śliwkami Ciasto śliwkowo-budyniowe Jesienne muffinki śliwkowo-makowe Śliwki nadziewane orzechami i zapiekane w koglu- moglu Cynamonowe ciasto ucierane ze śliwkami Cynamonowa Rolada ze Śliwkami Ciasto czekoladowe ze śliwkami Nutella śliwkowa zwane czkoladowymi powidłami Ciasto ze śliwkami na Lubelski kociołek Kruche ciasto ze śliwkami Śliwki w pomarańczowo-goździkowym syropie 52 przepisów zebranych
Weekendy w domu i ogrodziejest bardzo cienkie), natomiast ciasto z kakaem rolujemy na wałek o takiej samej długości. Ciemne ciasto kładziemy na białym, ciemne zawijamy w białe i dzielimy na pół. Tak przygotowane "roladki" układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia (na spodzie trzy, później cztery i na wierzchu również trzy). Ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około 45-60 minut do wyrośnięcia
Rozpustne gotowanieRozwałkować na omączonym blacie na kwadrat o długości odpowiadającej foremce, w której będzie pieczone. Ciasto posmarować roztopionym masłem i rozkruszyć drobno posiekaną czekoladę. Lekko wcisnąć ja w ciasto. Zwinąć roladę i umieścić w foremce wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Wierzch posmarować pozostałym masłem piec w 180`C 35-40 minut. Początkowo studzić w foremce, następnie na kratce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!