roladki - 9750 przepisów (strona:482/650)

Bułki "ślimaki" 250

będą już ostudzone, dodać drobno pokrojoną paprykę konserwową oraz ser żółty. Wymieszać. Gdy ciasto wyrośnie, podzielić je na pół.  Rozwałkować na prostokąt. Położyć część farszu.  Zawinąć jak roladę.  Kroić niezbyt szerokie, ale też nie za wąskie paski. Układać bułeczki na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku (200stopni) od 25-30minut

W kuchni u Moniki
Roladki schabowe w sosie pieczarkowo koperkowym. 287

paski. Plastry schabu rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć i posmarować musztardą. Następnie na mięso położyć cebulę, boczek i paprykę. Zawinąć i zabezpieczyć przed rozpadnięciem się wykałaczkami lub specjalnymi nićmi. Każdą roladkę obtoczyć w mące i podsmażyć z każdej strony do dość mocnego zarumienienia. Zalać bulionem i na małym ogniu dusić pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie.  Gdy mięso

W kuchni u Moniki
Propozycje na sylwestra. 225

Sałatka gyros  Kliknij po przepis. 3. Czosnkowa sałatka z serem żółtym i ananasem  Kliknij po przepis. 4. Sałatka grecka z grzankami  Kliknij po przepis. 5. Roladki z tortilli  Kliknij po przepis. 6. Frykasy Kliknij po przepis 7. Ślimaczki szynkowe  Kliknij po przepis. 8. Caprese  Kliknij po przepis. 9. Pomidory na przystawkę  Kliknij

W kuchni u Moniki
Drożdżowy zawijas 147

cukier, a następnie orzechy. Tak przygotowaną masą smarujemy przygotowane drożdżowe podkłady, uważając by masa nie przekraczała ok 1.5-2 cm do brzegów. Posypujemy rodzynkami i zwijamy do środka. Końcem rolady do spodu wkładamy do przygotowanych wcześniej keksówek wyłożonych papierem do pieczenia, pamiętając by dobrze zlepić boki. Najlepiej zawinąć je również pod spód. Smarujemy odrobiną mleka wierzch i posypujemy delikatnie cukrem

Kuchnia w czekoladzie
Nadziane francuskie koperty 172

przekąskę :) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego (użyłam zakupionego w Lidlu) 8 małych pieczarek 1 pierś z kurczaka oprószona solą i pieprzem, pokrojona w kostkę 8x 0.5cm plasterków sera rolada ustrzycka 2 łyżki cebulki zapiekanej 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 małe jajko łyżka sezamu sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Płat ciasta dzielimy na 8 kawałków. Każdy smarujemy w połowie

Kuchnia w czekoladzie
Pistacjowy deser z bananami 213

Leki i delikatny, rozpływa się w ustach niczym rolada lodowa. Zapraszam na deser, którego dodatkowym składnikiem są lody pistacjowo- marcepanowe. Nikt mu się nie oprze! Składniki: Na foremkę keksową, półokrągłą o wym. 35x10x5cm 250ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 1/2 szklanki cukru pudru 350ml lodów pistacjowo- marcepanowych KORAL 1 galaretka agrestowa 2 banany 1 opakowanie ciasteczek orito (kupione

Kuchnia w czekoladzie
Jagodzianki drożdżowe z mrożonych owoców 208

Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt o wymiarach ok 18x30cm. Jagody, borówki, cukier trzcinowy oraz mąkę ziemniaczaną łączymy ze sobą i wykładamy na przygotowane ciasto, które zwijamy w roladę wzdłuż szerszego boku. Dzielimy na 12 części i układamy leżąco na wyłożonej papierem blaszce robiąc ok 2cm odstępy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 min. Bułeczki wstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z udek z kurczaka z kapusta w mleczku kokosowym 160

wykorzystujecie udka z kurczaka? Do niedawna tradycyjnie je piekłam w całości, ale od ostatnio zrobiłam z nich roladki w młodej kapuście i mleczku kokosowym z rokpolem. Do przygotowania dania wykorzystałam udka firmy NASZ KURCZAK . Produkty te charakteryzują się specjalnym system jakości WIPASZ, czyli jest to optymalny program karmienia kurcząt, nadzorowane hodowle, nowoczesny system dzielenia i pakowania, hermetyczne opakowanie zapewniające bezpieczeństwo

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Nad morzem miło jest. I drożdżówki z owocami 153

kostkę. Wymieszać z poziomkami i mąką. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości 0,5 cm i długości 40 cm. Wyłożyć owoce, na wierzch zetrzeć marcepan. Zwinąć ciasno, jak roladę, wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na 12 plastrów. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć płasko bułeczki, jedną obok drugiej. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie wierzch posmarować mlekiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolady serowo-kawowe bez pieczenia 151

rolady do lodówki na noc. Podawać krojone po skosie np. do kawy :) Po kilku godzinach tężenia w lodówce masa nadal jest puszysta. Wafle są wilgotne. Uwaga!  Jedzenie tych roladek niesamowicie wciąga! -------------- Podobne: Rolada biszkoptowa z jabłkami lub galaretką Bananowce bez pieczenia

Weekendy w domu i ogrodzie
PIKANTNY GULASZ Z UDEK KURCZAKA 1374

wyluzowanymi udkami z kurczaka.  To bardzo wdzięczne maleństwa, pyszne w smaku i ... tanie w zakupie. Czasami wykorzystuję je do   galarety drobiowej , robię z nich  pyszne roladki faszerowane  albo po prostu gulasz.  Taki gulasz ma niepowtarzalny smak i podany z kaszą  wszystkim nam bardzo smakuje. Składniki: wyluzo wane udka z kurczaka (ilość zależy od tego

Walijskie Pichcenie
Roladki z kurkami 140

skusiłam się na kurki. Plan był prosty quiche z kurkami i kurczakiem. Niestety nie zyskał aprobaty osoby decyzyjnej. Ale ponieważ kurki już były kupione to wymyśliłam sobie danie zastępcze - roladki. Musze powiedzieć, ze pomysł był przedni. Wyszły bardzo smaczne i co więcej przez przeważająca ilość czasu dusiły się właściwie bez mojej pomocy. Duszone mięsa mają jedną

Pyry na Gaz
Drożdżowe ze śliwkami pod waniliowym lukrem 172

wałkujemy na duży prostokąt.  2. Roztopionym masłem z cukrem smarujemy całą powierzchnię ciasta, a następnie wysypujemy równomiernie wypestkowane połówki śliwek. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku jak na roladę, kroimy na ok. 2 - 3 cm plastry i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach.  Formę zostawiamy na około 30 minut by ciasto urosło, a następnie wkładamy

Apetyczna babeczka
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 379

zaczęły się tworzyć grudki, do pieczenia biszkoptu otwórzcie kolejne opakowanie. Przygotowanie formy Biszkopt do przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie.   Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Ja formy do swoich ciast

Karo in the Kitchen