roladki - 9750 przepisów (strona:465/650)

chałka żyrafa 191

kakaowe uformować w wałki tej samej długości co poprzednie. Na blacie podsypanym mąką ułożyć jasne ciasto, na nim ciemne a na środku wałeczek jasnego z kakao. Zawinąć je w roladkę. Tak samo utworzyć wszystkie 6 wałeczków.  Przygotować keksówkę. Wyścielić papierem do pieczenia. Jeśli jest niska to można wyłożyć papier wyżej, żeby ją trochę podwyższyć. Układać w niej wałeczki. Odstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Roladki drobiowe z salsą paprykową 194

myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową, oprószamy solą,  dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony na złocisto. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Roladki z łososia z pikantną pastą twarożkową 171

rozsmarować pastę i podzielić go na dwie części. Każdą zrolować, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na kilka godzin.  Wyjąć z lodówki, zdjąć folię i pokroić roladki w krążki

Nie tylko w kuchni
Zrazy z karkówki z żurawiną 172

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem  Piotra Murawskiego (szefa Kuchni Knorr). Przyrządzałam je niejednokrotnie i tym razem zrezygnowałam z bulionetki, która była podana w przepisie. Roladki wychodzą przepyszne. Mięso jest miękkie, soczyste i idealnie komponuje się ze smakiem żurawiny. Dodatkowo lista składników nie jest wielka, a do ich przygotowania nie potrzeba wielkich umiejętności. 500g karkówki wieprzowej

Di gotuje
Odwrócone ciasto z pomarańczami 322

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Szczerze polecam jego upieczenie. Będziecie zachwyceni efektem i zapachem, jaki rozniesie się po mieszkaniu :) ----- Podobne: Wegańskie ciasto ze śliwkami Rolada biszkoptowa Sernik z brzoskwiniami Składniki na formę o średnicy 22 cm: 150g cukru 150g mąki 150g masła 5 jaj 12 g proszku do pieczenia 6 - 8 pomarańczy(zale

Weekendy w domu i ogrodzie
Bułki drożdżowe z budyniem i rodzynkami 141

papierze do pieczenia lub macie i wałkujemy ja na prostokąt o grubości niecałego 1 cm. Rozkładamy budyń na cieście tak by brzegi pozostały nie posmarowane. Zawijamy ciasto jak roladę wzdłuż dłuższego boku i kroimy na 2 cm plastry, musimy to robić delikatnie bo pod naciskiem noża plastry mogą się zgniatać. Układamy bułki w kilku centymetrowych odstępach, posypując je z wierzchu

Co na wege obiad?
Słodkie drożdżówki z burakiem 128

prostokąt. Buraki obieramy i miksujemy z malinami i miodem. Mieszamy z twarożkiem. Na każdy kawałek ciasta nakładamy po łyżce masy i rozsmarowujemy ją. Ciasto zwijamy ( z dłuższej strony) w roladę po czym rozcinamy na pół. Skręcamy ze sobą obydwie części i sklejamy brzegi formując wieniec. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Przed

Mienta blog
Tarta z boczniakami, kozim serem i orzechami 225

lasu nie wyganiam. No chyba, że ktoś jest mocno grzybnięty bo bardzo proszę. Do tarty użyłam serów twarogowych z pasteryzowanego mleka koziego marki Merci Chef! Wykorzystałam dwa serki - roladkę twarogową z dodatkiem miodu i serek ziołowo czosnkowy do smarowania. Te sery mają wyrazisty, pełny smak. Nadają się do bezpośredniego spożycia, do kanapek, naleśników czy właśnie do zapiekanek

Smaczna Pyza
Pizzowe roladki 161

Pizzowe roladki ....dodatki wedle uznania...jak kto lubi...u mnie np..młodsza córka nie chciała ani ogórka ani papryki.... 500 g mąki pszennej  1 szkl. letniego mleka  1/3 szkl. ciepłego oleju  1 jajko 4 dkg drożdży  1 łyżeczka cukru szczypta soli kiełbasa  ser żółty papryka i ogórki konserwowe sos curry Mąkę wsypać do miski

Moje domowe kucharzenie
Karnawałowe roladki z boczkiem i daktylami 164

przekąsek, które umilą Wam czas spędzony z przyjaciółmi a jednocześnie nie chcecie przez cały wieczór stać w kuchni to dobrze trafiliście. U mnie hitem sylwestrowej domówki były te proste roladki, które przygotowałam w ciągu dnia a wieczorem tylko wstawiłam do piekarnika i zapiekłam. Przepis jest banalnie prosty a uzyskany efekt - wręcz przeciwnie

Milion Smaków
Pieczeń cebulowo – grzybowa 192

szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem. Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy. Roladę przekładamy do małej foremki i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec rozcinamy folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło

VioletoweKucharzenie
Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka 198

minut. Zdjąć pokrywkę, zwiększyć moc palnika i odparować nieco płyn z patelni. Gorące pałki podawać na surówce polane niewielką ilością glazury z patelni. ----- Podobne: Kurczak po portugalsku Roladki z kurczaka Szafranowa potrawka z kurczaka

Weekendy w domu i ogrodzie
"Przekąski sylwestrowe" - podsumowanie akcji 189

karmelizowaną cebulą Sylwestrowe menu - 8 smacznych przekąsek na imprezę Odczarowany szpinak w ciepłej przekąsce Sakiewki z omleta z warzywami - Sylwestrowe menu bez mąki Karnawałowe menu - wegański tatar na bagietce Roladki z tortilli Chrupiąca przekąska sylwestrowa ze śledzikiem Potrawy na Sylwestra Serowe kuleczki bankietowe Rolada szpinakowa Mini bułeczki z kapustą i pieczarkami Fit przekąska z łososiem 32 przepisów zebranych w akcji

Weekendy w domu i ogrodzie
Zrazy 232

kawałku chleba, boczku, 2 kawałkach ogórka i cebuli. Karkówkę zawijamy w rulonik i związujemy nitką. Rozgrzewamy brytfankę z odrobiną oleju. Obsmażamy zrazy układając je złączeniem do dołu. Wówczas rolady nie rozpadną się. Kiedy obsmażymy na złoty kolor wszystkie zrazy z każdej strony układamy je w brytfance i zalewamy ciepłym bulionem. Dorzucamy liść laurowy oraz kilka ziarenek ziela angielskiego. Czekamy

Kolizje Smaków
Makowiec z kremem wg. siostry Anastazji 255

inspiracji. Jedną z nich jest ciasto, które chcę Wam dziś zaprezentować. Dość pracochłonne ale bardzo efektownie się prezentuje i smakuje wybornie. Delikatne kruche placki, krem budyniowy a pomiędzy nim roladki makowe - poezja smaku. Na moim świątecznym stole zastąpiło ono makowiec. Smakowało wszystkim i zachwycało wyglądem. Jeśli będzie mieli trochę więcej czasu to polecam byście je koniecznie wypróbowali. Ciasto: 600g mąki

Cynamonowe szczęście