roladki - 9750 przepisów (strona:39/650)

Zapiekane roladki z tortilli 65

Zapiekane roladki z tortilli to świetna propozycja na szybki obiad lub kolację. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Do jego wykonania z powodzeniem można wykorzystać składniki zalegające w lodówce z którymi nie wiemy co zrobić. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja do przygotowania tej potrawy wykorzystałam szynkę, paprykę, pora, jajka oraz ser. Składniki owinęłam w tortille pocięte na mini(...)roladki i zapiekłam w piekarniku. Błyskawiczne, pyszne i pożywne danie, które z pewnością posmakuje całej rodzinie. Zapiekane roladki z tortilli sprawdzą się również jako imprezowa przekąska. Zapraszam do zapoznania się z moim przepisem i jak zwykle zachęcam to samodzielnego przygotowania! ZAPIEKANE ROLADKI Z TORTILLI – PRZEPIS Składniki 3 tortille 150 g szynki 1/2 papryki czerwonej 1/3 pora 150 g sera

Przepiski.pl
Panierowane roladki z tortilli – szybka imprezowa przekąska 87

Panierowane roladki z tortilli – szybka imprezowa przekąska Szukacie pomysłu na szybką przekąskę na Sylwestra? Polecam Wam panierowane roladki z tortilli. Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Takie roladki śmiało możecie wzbogacić o inne ulubione dodatki (np. kiszonego ogórka lub cebulę). Niech przepis będzie dla Was inspiracją. Tu można zaszaleć i dodać, to co mamy akurat pod ręką. Panierowane roladki(...)układamy nasze parówki. Obok parówek układamy paseczki czerwonej papryki (jedna za drugą). Wszystko oprószamy delikatnie pieprzem i szczyptą granulowanego czosnku (można zamienić na inną ulubioną przyprawę). Zwijamy tortille tworząc roladkę. Każdy rulonik kroimy na pół. Przygotowujemy dwa głębokie talerze. Do jednego wbijamy jajka. Doprawiamy je solą i pieprze, mieszamy widelcem. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Nasze roladki z tortilli

Słodkie okruszki
Kurczak z Boczkiem w Sosie Śmietanowym 104

boczkiem w sosie śmietanowym jest naprawdę prosty, a samo jego przygotowanie zajmuje mało czasu. Wystarczy rozbić kawałki fileta z kurczaka na tradycyjne kotlety, przyprawić, a następnie zwinąć w roladki i owinąć plastrem boczku. Następnie podsmażyć i udusić z dodatkiem sosu. Brzmi banalnie prawda? Bo danie to jest naprawdę bardzo łatwe, a jego smaku nie da się opisać! Kurczak z boczkiem(...)sosie śmietanowym to potrawa, o której mówi się jeszcze kilka godzin po jej zjedzeniu. Roladki z kurczaka zawijane z boczkiem to bardzo smaczne danie, które śmiało można przygotować na dwa dni. W bardzo łatwy sposób można je odgrzać, dzięki czemu ze smakiem możemy je zjeść także drugiego dnia. Mięso jest bardzo aromatyczne, soczyste i delikatne. Dzięki cieniutkiemu plasterkowi

Przepiski.pl
Rolada biszkoptowa z galaretką z rabarbaru 120

która niezmiennie kojarzy mi się z wiosną i która wypełnia brak rodzimych owoców o tej porze roku. Przepisów na wykorzystanie rabarbaru podałam tu już sporo ( klik! ). Dziś zapraszam na roladę biszkoptową z domową galaretką z rabarbaru w wersji wegetariańskiej, czyli bez użycia żelatyny. Składniki : Biszkopt   5 jajek  szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki  płaska łyżeczka(...)opcją pieczenia góra/dół. Dużą piekarnikową blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Tego papieru warto dać więcej (tak, by wystawał z formy), bo potem się przyda do zawijania rolad. Oddzielić żółtka od białek.  Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno.  Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę.  Do żółtek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz

Weekendy w domu i ogrodzie
Zamiast owsianych i kokosowych kuleczek na deser… 94

gorąco! Przy takiej pogodzie po prostu nie chce mi się włączać piekarnika, dlatego rolada bez pieczenia wydała mi się dobrym pomysłem na deser. Rolada łączy w sobie dwie znane Wam słodkości owsiane kuleczki czekoladowe i owsiane kuleczki kokosowe. Przygotowanie rolady est proste, bo wystarczy obie masy rozwałkować, ułożyć jedną na drugiej i zwinąć w rulon. W ten sposób powstanie(...)biało czarna” rolada, która przed krojeniem wędruje najpierw do lodówki. U mnie w domu jest tak ciepło, że masło szybko osiąga temperaturę pokojową, mało się nie rozpuszcza. Dlatego musiałam dosyć szybko pracować aby jak najszybciej wstawić roladę do lodówki. Bazując na tym doświadczeniu polecam przed rozwałkowaniem ciasta włożyć je do lodówki przynajmniej na pół godziny… Mądry człowiek

codojedzenia
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami 108

Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami Och jak ja uwielbiam rolady bezowe! Często goszczą one w moim domu, robię je z różnymi owocami i różnymi kremami. Zawsze są pycha i zachwycają gości smakiem oraz wyglądem. Do tego taka rolada jest prosta i szybka w wykonaniu. Bardzo polecam!       Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki(...)wystudzenia *** *** Śmietanę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem (uwaga! beza jest mocno słodka, więc nie ma potrzeby dosładzać śmietanki) *** *** Śmietanę wykładamy na bezę. Jedną łyżkę śmietanki odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Truskawki myjemy i osuszamy. 2/3 owoców kroimy na kawałki i wykładamy równomiernie na śmietanie *** *** Roladę zwijamy dość luźno od krótszego boku (tego na którym nie zachowaliśmy odstępu

Blog z Apetytem
Rolada kakaowa z kremem 117

takie ciasta to jest to! Czekoladowy biszkopt otulający delikatny krem śmietanowo-serowy i słodko-kwaskową niespodziankę sprawdza się na każdą okazję. Pomyślicie, że rolada to dużo roboty, bo trzeba upiec, wystudzić, ubić krem, przełożyć, zawinąć i kto wie co jeszcze? To ja na to powiem, że tak, trzeba to wszystko zrobić, ale zajmie to maksymalnie godzinę (i to z krótkimi(...)gotowego ciasta, ale to nie wymaga naszego nakładu pracy. Ale… Takie ciacha to prawdziwy hit na każdą okazję. Zwykły biszkopt z kremem nie zrobi takiej furory jak właśnie rolada, a przecież to jedno i to samo. Dlatego właśnie zachęcam do tego (pozornego) wysiłku jak rolada. Nie jest to aż tak pracochłonne, jak Wam się wydaje. Składniki 4 jajka

Analiza Smaku
Rolada serowa z polędwiczką wieprzową 134

Rolada serowa z polędwiczką wieprzową Bardzo smaczna, ładnie prezentująca się na stole i łatwo podzielna rolada z sera żółtego, polędwiczki wieprzowej i farszu pieczarkowego. Świetnie sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach oraz w święta. Tą pyszną przekąskę można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam!     Składniki: Ciasto serowe: 3 jajka ok 300g żółtego sera ( użyłam sera(...)zrumienienia. Zaraz po wyjęciu ciasta z pieca, delikatnie odrywamy od niego papier *** *** Na ciasto wykładamy polędwiczkę, a na mięsie rozprowadzamy równomiernie farsz pieczarkowy *** *** Następnie delikatnie zwijamy całość w roladę *** *** Roladę zawijamy w papier do pieczenia (użyłam ten sam papier na którym piekłam ciasto serowe) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 35 minut *** *** Po tym czasie roladę wyjmujemy

Blog z Apetytem
Roladki schabowe z farszem grzybowym 146

Roladki schabowe z farszem grzybowym Bardzo aromatyczne i smaczne danie obiadowe. Warto skorzystać z wysypu świeżych grzybów, który akurat mamy w lasach i przygotować z nich ciekawe potrawy. Poza sezonem możemy jako farszu do roladek użyć grzybów mrożonych (wcześniej je rozmrażając) lub pieczarek.     Składniki: ok 1 kg schabu 1 łyżka masła klarowanego (lub zwykłego) 350g świeżych grzybów leśnych(...)smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odkładamy do przestudzenia *** *** Na każdym plastrze mięsa układamy porcję farszu grzybowego *** *** Całość ciasno zwijamy w roladki *** *** Roladki obtaczamy w mące *** *** Mięso smażymy na mocno rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano *** *** Następnie roladki zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy pozostałe podsmażone grzybki (jeżeli zostały nam z farszu

Blog z Apetytem
Rolada serowa z polędwiczką i pieczarkami 339

Rolada serowa z polędwiczką i pieczarkami Przepis na roladę serową to jeden z Waszych ulubionych na blogu. Poprzednio robiłam ją z kurczakiem i pieczarkami oraz z suszonymi pomidorami. Dziś padło na polędwiczkę wieprzową. No i znowu strzał w dziesiątkę. Mięsko jest mega kruche, soczyste i aromatyczne, a ciasto jak zawsze pyszotka. Polecam wypróbować!     Składniki: Ciasto serowe: 3 jajka(...)Zaraz po wyjęciu ciasta z pieca, delikatnie odrywamy od niego papier *** *** Na ciasto wykładamy równomiernie farsz pieczarkowy *** *** Na brzegu ciasta układamy przyprawioną wcześniej polędwiczkę *** *** Następnie delikatnie zwijamy całość w roladę *** *** Roladę zawijamy w papier do pieczenia (użyłam ten sam papier na którym piekłam ciasto serowe) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 45 minut *** *** Po tym czasie roladę

Blog z Apetytem
ROLADKI Z SZYNKI Z SERKIEM I ORZECHAMI (keto, LCHF, redukcja, bez glutenu) 333

Roladki z szynki z serkiem i orzechami to przepis, który poznałam dzięki mojej koleżance Kasi M. na jednej imprezce. Idealne śniadanie czy kolacja chociażby na panujące upały, ale i świetna przekąska na różnego rodzaju uroczystościach o każdej porze roku. Pyszne i ekspresowe do zrobienia a do tego jest to kolejne danie uniwersalne, które sprawdzi się zarówno na adaptacji(...)adaptacji sięgną po tłusty ser, dodadzą do niego zdrowych olejów, oliwy z oliwek, więcej orzechów. Natomiast osoby na redukcji wybiorą chudy twaróg i ograniczą tłuszcze dolewane. Składniki – roladki z szynki z serkiem i orzechami: 200g dobrej jakości szynki w plastrach (opcjonalnie inna wędlina np. drobiowa na redukcji) 200 g serka śmietankowego (opcjonalnie chudy twaróg na redukcji) 10 g pestek

Ola la LCHF
Makowiec z Dobrzechowa – kuchnia podkarpacka 207

Makowiec z Dobrzechowa - kuchnia podkarpacka Makowce, makowniki, zawijańce z makiem, rolady makowe, strucle, makowe drożdżówki… w różnych regionach Polski różnie nazywa się ciasto drożdżowe zawinięte w kształt rolady, z nadzieniem z maku i bakalii. Ale wszędzie jest ono tak samo kochane przez małych i dużych, przez tych, co pieką od zawsze i przez tych, co wiedzą, gdzie kupować, przez tych(...)proporcjach maku do ciasta, w składnikach nadzienia, czasem w kształcie ciasta. Niegdyś gospodynie piekąc zawijańce pozwalały na to, by były one nieco spłaszczone, bowiem prawa fizyki są nieubłagane i rolada drożdżowa ułożona luzem na blasze podczas pieczenia nie rośnie równomiernie, a nieco bardziej na boki. Moja babcia, mama i ciotki miały specjalne blachy, dzięki którym udawało się mniej więcej utrzymać

Trzeci talerz
Roladki drobiowe z serkiem i warzywami 1132

Roladki drobiowe z serkiem i warzywami Przepyszne roladki z kurczaka, wypełnione warzywnym farszem oraz serkiem śmietankowym i zanurzone w aromatycznym sosie to świetny pomysł na smaczny i niecodzienny obiad. Polecam!     Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka ok. 7 łyżeczek serka śmietankowego (typu Almette) pół małej, młodej cukinii pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół szklanki mąki(...)obtoczenia roladek 2 szklanki wody lub bulionu sól, pieprz, słodka papryka, 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia     *** Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, przecinamy wzdłuż na połówki i cienko rozbijamy *** *** Każdy rozbity płat mięsa smarujemy łyżeczką serka śmietankowego *** *** Cukinie kroimy w cieniutkie plasterki i na każdym

Blog z Apetytem
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 971

Faszerowane roladki z mięsa mielonego Bardzo smaczne i proste w przygotowani, zawijańce wieprzowe z mięsno-warzywnym farszem, polane aromatycznym sosem, świetnie sprawdzą się jako niedzielny obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko pół szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku pół niedużej cukinii pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 niewielka(...)cebula (użyłam czerwonej cebuli) 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła mąka do obtoczenia roladek olej do smażenia     *** Paprykę, cukinie, cebulę oraz boczek wędzony kroimy w kosteczkę *** *** Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części. Każdą część spłaszczamy dłonią

Blog z Apetytem
Roladki ze schabu, z pieczarkami 244

Jeśli lubicie mięsne roladki, proponuję zrobić je z pieczarkami. Łatwy do zrobienia schab, nadziany podsmażonymi pieczarkami z cebulą.  Składniki: 8 kotletów schabowych sól pieprz papryka słodka olej do smażenia (polecam rafinowany olej kokosowy  Skworcu ) 1 większa cebula 0,5 kg pieczarek 4 ziela angielskie 2 listki laurowe 16 wykałaczek Wykonanie: Mięso, pokrojone na kotlety, rozbijamy z obu stron(...)solimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki. Solimy je oraz pieprzymy i podsmażamy, aż przestaną puszczać wodę. Tak przygotowany farsz studzimy. Zwijamy roladki: na każdym kawałku mięsa kładziemy łyżkę farszu. Mięso zwijamy następująco: najpierw dół, potem boki, a na końcu rolujemy i spinamy wykałaczkami.  Tak przygotowane roladki podsmażamy na oleju. Najpierw roladki

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania