Makowiec z Dobrzechowa – kuchnia podkarpacka

Makowiec z Dobrzechowa – kuchnia podkarpacka

Makowiec z Dobrzechowa – kuchnia podkarpacka

Makowiec z Dobrzechowa - kuchnia podkarpacka Makowce, makowniki, zawijańce z makiem, rolady makowe, strucle, makowe drożdżówki… w różnych regionach Polski różnie nazywa się ciasto drożdżowe zawinięte w kształt rolady, z nadzieniem z maku i bakalii. Ale wszędzie jest ono tak samo kochane przez małych i dużych, przez tych, co pieką od zawsze i przez tych, co wiedzą, gdzie kupować, przez tych, co tylko od święta i przez tych, co obowiązkowo do kawki. Drożdżowa strucla z makiem to tradycyjne polskie ciasto, którego n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, ciasto, makowce, roladki, ciasto z makiem, mielone, drożdżowe, strucla makowa, drozdzowka, lukier , drożdżówki , placki, ciasto drożdżowe, warstwowa, wielkanoc, boże narodzenie, bez pieczenia, ciasto na boże narodzenie, ciasto z orzechami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta z masa, placki ziemniaczane, jajka na święta, świąteczny makowiec zawijany

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.