roladki - 9750 przepisów (strona:388/650)

Roladki z tortilli z kurczakiem i warzywami 1362

kukurydzę. Zwinąć ciasno w rulon zaczynając od części z warzywami i kurczakiem. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwinąć z foli a roladki pokroić na mniejsze lub większe kawałki. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody
Przekąski na Sylwestra (Antipasti di Capodanno) 439

buraka (Polpettine con barbabietola e ceci) Pieczone pulpeciki z cukinii i ricotty (Polpettine di zucchine e ricotta al forno) Ziołowe kuleczki z ricotty (Bocconcini di ricotta alle erbe aromatiche) Roladki z bakłażanem, kaszą kuskus i pesto (Involtini di melanzane con cous cous e pesto) Szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami (Le campanelle di spinaci

La grande e la piccola cuoca
Przepisy na Sylwestra 551

mozzarellą 15.  Medaliony warzywne Grönsakskaka z IKEA 16.  Quesadillas z indykiem, suszonym pomidorem, papryką i oliwkami 17.  Tortilla z indykiem, pomidorem, oliwkami i sałatą 18.  Roladki ze szpinakiem i łososiem 19.  sałatka warstwowa kebab - gyros  20.  Quesadillas z kurczakiem i nie tylko ... 21.  Ślimaczki z kurczakiem i pesto z rukoli

kruche babeczki
Drożdżowe ślimaczki cynamonowe 271

czasie wyrabiamy ponownie ciasto, by je odgazować. Na posypanej mące stolnicy rozwałkowujemy ciasto w kształcie prostokąta. Smarujemy ciasto roztopioną margaryną. Posypujemy cukrem i mielonym cynamonem. Zwijamy ciasto w roladę i kroimy ją na około 2-centymetrowe plastry. Kładziemy je na blasze do pieczenia zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Odstawiamy na około 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Ślimaczki cynamonowe pieczemy w piekarniku nagrzanym

Dieta bez mleka
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 209

Serowe ciasteczka wytrawne Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Drożdżowe bułeczki z szynką Serowe słone paluszki z kminkiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Śledzie w sosie

Kulinarne przygody Gatity
paszteciki krucho - drożdżowe z kapustą i grzybami 220

grubości 2 mm. Na rozwałkowane ciasto nakładam 1/4 część farszu pamiętając, by zostawić od brzegu 3 cm czystego ciasta (na zlepienie). Ciasto zawijam (jak roladę), łączeniem do dołu i kroję po skosie na 5 cm paszteciki. Układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch smaruję roztrzepanym białkiem, posypuję kminkiem, sezamem lub siemieniem. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około

babka w formie
Przekąski i potrawy na Sylwestrową Noc 178

mozzarellą      Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym     Grissini     Mini calzone ze szpinakiem, szynką i mozzarellą     Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami     Quesadilla z kurczakiem i warzywami    Tarta z kurkami    Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową

Passions hobbies life
Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami 150

rozwałkuj na prostokąt o dłuższym boku o długości ok. 45 cm i o grubości ok. 3-4 mm. Wierzch ciasta posmaruj masłem i posyp startym serem. Następnie zwiń jak roladę i pokrój ją na plastry o grubości około 1,5 cm. Mogą być również grubsze. Ślimaczki serowe układaj w odstępach na blasze pokrytej papierem do pieczenia (powinny wyjść 2 blachy

Food Square
Drożdżowy wieniec ze słodką kapustą 186

Przekładamy na niego farsz, który rozprowadzamy równomiernie, pozostawiając kilka cm czystego ciasta po jednej str. dłuższego boku. Delikatnie zwijamy ciasto w rulon, zaczynając od dłuższego, wypełnionego farszem boku. Taka roladę przekładamy na blachę od piekarnika (stroną łączenia ciasta do dołu) wyłożoną papierem do pieczenia i podsypaną mąką. Końce ciasta łączymy ze sobą tworząc tzw. wieniec. Co kilka centymetrów ciasto nacinamy

Moniki Smakołyki
Ślimaczki z ciasta francuskiego z boczkiem i serem 1452

załączonych zdjęciach) starty na tarce ser mozzarella, następnie podsmażoną cebulkę z boczkiem, a na koniec oprószyć całość parmezanem. Całość zawinąć (złapać za dłuższy brzeg i zrolować) w roladę. Pokroić na plasterki o szerokości ok. 2-3 cm. Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 st.C i piec

Kulinarne Przeboje
WIENIEC DROŻDŻOWY Z MAKIEM 133

ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Nadzienie: Mak mieszamy z żółtkiem, posiekanymi orzechami laskowymi i olejkiem migdałowym. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, rozsmarowujemy masę, zostawiając 2 cm po bokach. Zwijamy jak roladę, rozcinamy na pół zostawiając kilka centymetrów z jednej strony. Zawijamy w warkocz, formujemy wieniec. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu lukrujemy i dekorujemy żurawiną

słodki bratek
Makowiec 152

prostokąta o bokach ok. 30 x 35 cm. Na jego środek wykładam masę makową z bakaliami (zostawiając odstępy od brzegów), zwijam od góry i dołu, następnie zwijam wzdłuż jak roladę. Drożdżowy makowiec piekę 25 minut w temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wybieram środkową półkę piekarnika. Jest pięknie wyrośnięty! Następnym razem ciasto podzielę

Zasmakuj Kuchni
Przepis #194 🎄 Świąteczny makowiec - bez glutenu 171

lejące dodajemy więcej mąki – tak by powstało zbite ciasto). Następnie rozwałkowujemy ciasto na 2   prostokąty. Układamy na papierze do pieczenia. Na cieście rozsmarowujemy masę makową i zwijamy jak roladę. Smarujemy białkiem.   Pieczemy około 25minut w temperaturze 180 stopni w piekarniku z naczyniem żaroodpornym wypełnionym wodą. Domowa masa makowa Składniki 20 dag mielonego maku  - 1 szklanka mleka

Health-Fit-Life
Śledzie ze śliwkami 170

całkiem wytrawnie, śledzie przygotowałam ze śliwkami. Przepis prosty, składniki są ogólnodostępne, jedynie potrzebny jest czas na "przegryzienie się" smaków, za to efekt bardzo smakowity:) Można filet śledzia zawinąć w roladkę ze śliwką, ale ja poszłam na łatwiznę i pokroiłam filety w kawałki. Pyszne wyszły! Śledzie ze śliwkami Składniki: 4-5 filetów śledziowych a'la matias 2 cebule 100g śliwek kalifornijskich

Obiad gotowy
Gwiazda makowa 175

Jeśli nie chcecie robić rolady makowej czy strucli z makiem to możecie zrobić coś zdecydowanie prostszego, szybszego i coś co wam na pewno wyjdzie i zachwyci gości, bo makowa gwiazda to bożonarodzeniowy hit. To co przygotowujemy ją razem? Niech zagości na naszym świątecznym stole. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik