Tortille to bardzo fajna opcja, jeśli zwykłe pieczywo już trochę się nam „przejadło”. Dzięki niej możemy podać kanapki nieco inaczej, czy zrobić przekąski na imprezę w postaci roladek z różnym nadzieniem. Kupujecie czasem gotowe tortille w sklepach? A czy sięgając po kolejną paczkę, odwracacie ją i sprawdzacie z czego zrobione są te placki? Jeśli nie, to zachęcam by zapoznać się
Analiza SmakuTutaj macie spore pole do popisu. Jako dodatek polecam surówkę z marchewki, jabłka i soku z cytryny. I koniecznie sosik czosnkowy 😉 PS. Naleśniki te można też wykorzystać do przygotowania roladek. Można je posmarować serkiem śmietankowym/chrzanowym, dołożyć plasterek wędzonego łososia i rzodkiewkę albo wędzonego kurczaka, paprykę i zielonego ogórka. Zachęcam bawcie się smakami i kolorami jedzenia. Niektóre połączenia mogą
Emskie Smakicebulą oraz przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatałowa i papryka w proszku. Bardzo gorącą masę ziemniaczaną wyłożyć na wafel, poczekać 1-2 minuty (do zmięknięcia wafla) i zrolować. Złączenie roladki powinno znajdować się na spodzie rolady. Po wystygnięciu kroimy w plastry ok. 1 cm i panierujemy to w jajku i bułce tartej. Smażymy je na gorącym oleju na złocisty kolor. Można
Kuchnia w oparachHalfbakedhaervest.com Polecamy przepis na sałatkę z kulkami z kremowego, koziego sera z melonem Sałatka ze smazonym serem w malinowo-pomarańczowym dresingu Składniki: 100 g kremowego koziego sera (w formie roladki) 1 awokado 100 g malin (garść) Duża garść pomidorków truskawkowych lub koktajlowych Opakowanie roszponki lub innej sałaty (2 duże garści) ½ czerwonej cebuli ½ łyżeczki tymianku 6 łyżek oleju do smażenia Sól
Niedzielny kucharzDopóki lato za oknem, dopóki ciepło zajadamy lody, sorbety, rolady lodowe semifredo , co kto lubi. Dziś przedstawię Wam pomysł od Od A do Z gotuj! Dodałam kilka dodatków i pyszne lody gotowe. Dzieci zachwycone a dorośli zauroczeni. Lody kokosowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieFranzbrötchen to słodkie bułeczki cynamonowe z Hamburga.Ciasto półfrancuskie drożdżowe posypane cukrem z cynamonem, zwinięte w roladkę,pokrojone na części .Przez środek każdej bułki wciska np. trzon łyżki drewnianej,ja trochę za słabo wciskałam i nie miały takiego kształtu jak powinny mieć ale mimo to były smaczne. Ciasto: 500 g mąki pszennej 70 g cukru 50 g masła (temperatura pokojowa
Moje domowe kucharzeniezostawiając jedynie nieco szerszy, nieposmarowany pas ciasta przy jednej z dłuższych krawędzi – będzie to miejsce zalepienia ciasta. Następnie rozkładamy swoje ulubione składniki na całej powierzchni ciasta. Zwijamy stromboli w roladę i nacinamy ciasto w kilku miejscach. Umieszczamy stromboli w piekarniku nagrzanym do 220°C i pieczemy ok. 12–15 minut. Przed podaniem rozkrawamy stromboli na mniejsze części, pogłębiając nacięcia, które
Proste-przepisy.ploleju. Na środku rozkładamy niewielką część rukoli, na nią kładziemy 1-2 plasterki szynki parmeńskiej, niewielką ilość sosu majonezowego, suszone pomidory oraz plastry mozzarelli. Zwijamy w roladę, niezbyt ściśle. Roladkę tę musimy umieścić w wydrążonej bagietce, w związku z tym przeciągamy jeden koniec przez środek bułki i wypełniamy nim bagietkę. Teraz pozostaje już tylko ostrożnie zsunąć folię, tak by farsz
Smaki Na TalerzuDrożdżówki z borówkami Kruche z budyniem i malinami Sernik borówkowy Tarta śmietanowa z owocami Rolada z mango i malinami Ciasto kruche ze śliwkami i serem Drożdżówki z jeżynami … Czytaj dalej 7 pomysłów na ciasta z owocami
czarrna od kuchni