roladki - 9750 przepisów (strona:389/650)

Kruche Roladki Z Marmoladą I Dżemem - 4 Składniki 166

długości 8-10 cm. 3. Na każdy prostokąt nakładamy marmoladę, zwijamy i układamy na blaszce do pieczenia. Ciastka pieczemy w 180 stop. przez 20-25 minut Upieczone roladki obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pizzerniki z szynką i żurawiną 118

lodówki, rozkładam na blacie. Smaruję równomiernie majonezem, na to nakładam w kilku miejscach łyżeczką żurawinę. Układam żółty ser, na niego plastry szynki. Posypuję przyprawami. Zwijam wzdłuż dłuższego boku w roladę i kroję na około 1 cm plastry. Jeśli chcemy w tym momencie możemy posmarować je rozmąconym jajkiem i posypać np. czarnuszką. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C. Pizzerinki układam

Zasmakuj Kuchni
Krem z mascarpone do tortów i deserów 134

ubijania) Gotowy krem przełóż na ciasto lub wyłóż do deserowych pucharków. Wstaw do lodówki min. na godzinę, by krem nieco bardziej stężał.   Krem idealny do… przełożenia ciast, rolad i tortów, wypełnienia tart, babeczek, rurek i ptysi oraz do podania jako deser (np. w pucharkach z owocami lub musem owocowym

Kulinarne S.O.S.
PYSZNE GOŁĄBKI Z SOSEM POMIDOROWYM 179

mięsa. Dodać ostudzony ryż, jajko  i wymieszać na jednolitą masę. Ewentualnie dosolić do smaku. Z liści wyciąć zgrubiały nerw. Na każdy liść nakładać porcję farszu i zwijać roladki tak jak krokiety.Na dno naczynia żaroodpornego układamy liście kapusty takie albo uszkodzone albo małe itp.:)i na nich układamy gołąbki. Przygotowanie sosu: Na niewielkiej ilości oleju zeszklić pokrojoną cebulę. Wlać bulion

Mała w garnku miesza
Restauracja Pod Kopcem 144

podany z kurkami. Byłam w szoku, że kurki były duszone w słodkim winie. Bardzo dobre połączenie, którego totalnie się nie spodziewałam. Do tego uwielbiane przeze mnie kiełki. Wspaniała kompozycja. Rolada z indyka nadziewana szpinakiem z sosem serowym. Mięsko miękkie i soczyste. Sos serowy bardzo delikatny, aksamitny. Porcje były dosyć spore. Miałam dużą trudność, aby zjeść wszystko pomimo tego, że danie

Karola gotuje
Ekspresowe ślimaczki z makiem 83

kilka łyżek masy makowej z bakaliami HELIO opcjonalnie: cukier trzcinowy do posypania ślimaczków PRZYGOTOWANIE: Na blacie rozkładam ciasto francuskie wyjęte prosto z lodówki, smaruję równomiernie masą makową, zwijam jak roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroję na około 1 cm ślimaczki. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypuję cukrem trzcinowym (opcja). Piekę w temp. 200 st. C przez 20 minut

Zasmakuj Kuchni
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami z mozzarellą 134

ognia do wystudzenia. Na każdym płacie schabu rozłożyć farsz szpinakowy  posypać pokrojonymi na paseczki suszonymi pomidorami oraz tartym na grubych oczkach serem mozzarella, zawinąć  ciasno w roladki. Panierować kolejno w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złocisto. Podawać z gotowanymi ziemniakami i bukietem surówek. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Cynamonowe bułeczki (Cinamonn Rolls) 241

wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę, rozwałkować prostokąt o wymiarach około 30x30cm. Posmarować roztopionym i przestudzonym masłem za pomocą pędzla. Następnie posypać cynamonem wymieszanym z erytrytolem. Zwinąć roladę. Ostrym nożem kroić w plastry w odstępach około 2,5-3cm. Bułeczki ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na około 25 minut do wyrośnięcia. Piec

Fabryka pomysłów
Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko 195

Prosty, uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań: do tortów, tart, rolad, babeczek, eklerków, ptysi lub napoleonek. Krem przygotowuję na gotowym budyniu w proszku, lista składników jest tu krótka i nie w niej nic z "E", a znacznie skraca czas przygotowania. Ważne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASZTECIKI 202

podrośnięcia.  Po tym czasie ciasto chwilkę wyrabiamy i dzielimy na 2 części. Wałkujemy na prostokąt o wym. ok. 40/15 cm. Smarujemy połową farszu mięsnego i zwijamy w roladę. Kroimy na kawałki o wielkości ok. 3-4 cm i wykładamy na blachę z wyposażenia piekarnika. Z drugą połową ciasta i farszu robimy to samo. Paszteciki smarujemy mlekiem i pieczemy

Pani na deser
Odwrócona drożdżowa szarlotka 241

oprószony mąką, rozwałkowujemy na cienki placek, smarujemy konfiturą i posypujemy warstwą cukru trzcinowego. Tak przygotowane ciasto kroimy na pasy o szerokości wysokości Waszej tortownicy. Pasy zwijamy w jedną wielką "roladę" i układamy w tortownicy.  Tak przygotowane ciasto odstawiamy do napuszenia się. Po około 20 minutach wkładamy nasze wyrośnięte ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez

MamaOskarka
PIZZA SEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 304

tych, którzy nie lubią warzywnych „ciast” oraz posmaku łupin babki czy kokosa. Bazę stanowi mega proste ciasto, którego używam w znanej Wam już i bardzo popularnej roladzie serowej z mięsem mielonym bądź z kurczakiem i pieczarkami . Składniki – pizza serowa: Składniki na „ciasto”: 4 jajka 30 g (2 łyżki) majonezu dobrej jakości lub gęstej tłustej śmietany

Ola la LCHF
Rozgrzewająca fit zupa brokułowa – idealna na zimę 147

rozkosznie rozgrzewająca. Smacznego! A na drugie danie polecam… Grillowany łosoś ze szpinakiem i serem feta Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fetą Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania

A to pestka
Mięsny keks z mozarellą 110

obiad i nie chcę spędzać zbyt dużo czasu w kuchni, wtedy na pomoc przychodzi mięso mielone i jakiś ser. Ja bardzo lubię kombinować z mięsem mielonym, robić z niego rolady, placki, wszelkiego rodzaju koszyczki czy łódeczki i nawet „keksy”. Jeśli lubicie potrawy z mięsa mielonego, ale znudziły Wam się kotlety, pulpety i klopsiki, to śmiało możecie korzystać

Smaki Armine