roladki w sosie - 1116 przepisów (strona:29/75)

ROLADKI WIEPRZOWE W WINIE 189

kładziemy serek ziolowy i go rozsmarowujemy. 4. Zwijamy i spinamy specjalnymi spinkami do mięsa lub po prostu wykałaczkami. 5. Na patelnie wlewamy troszkę oleju i obsmażamy na nim nasze roladki do momentu aż się zrumienia. 6. Przekładamy je do garnka. 7.Cebule obieramy z łupiny i kroimy w ćwierć talarki po czym szklimy na niedużej ilości oleju. 8. Dodajemy cebule(...)dodajemy wino. 11. Chwile jeszcze gotujemy i sprawdzamy na smak i ewentualnie doprawiamy. Gdy mięso jest miękkie wyłączamy. Nas sos powinien troszkę zgęstnieć dzięki dodanemu do roladek serowi, jeżeli jednak się tak nie dzieje możemy go lekko zagęścić maka. 12. Podajemy z ziemniakami ryżem, chlebem , jak kto lubi. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Roladki schabowe z piekarnika 733

roladki, układać roladki w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę z naczynia, aby roladki ładnie się zarumieniły

Kuchnia Danusi
ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM 206

Soczyste i zgrabne roladki z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką z bułki tartej i parmezanu. Podane na pysznym sosie pomidorowym, z aromatycznym szpinakiem w środku.  Całość pełna smaku, pięknie prezentuje się na stole. Aby lepiej zorganizować i ułatwić sobie pracę można przygotować roladki wieczorem i wstawić do lodówki, a następnego dnia lekko ocieplić w temperaturze pokojowej i usmażyć(...)roladkę, dokładnie podwijając końce. Panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z parmezanem i  czarnym pieprzem. Smażymy na około 0,5 cm warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 2-3 minuty z każdej strony (również boki) lub do uzyskania złocistej panierki. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy w całości lub pokrojone w plastry, z ciepłym sosem pomidorowym

cool and minty
Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach 178

papryki 1/2 czerwonej papryki 1 młoda cukinia 50 g sera cheddar zioła włoskie do smaku czubrica zielona do smaku sól morska do smaku pieprz czarny świeżo zmielony do smaku Sos pomidorowy: 500 g pomidorów w puszce bez skórki 3 łyżki oliwy 4 ząbki czosnku 1 cebula sól do smaku pieprz do smaku świeże oregano Sposób przygotowania Makaron lasagne gotować około(...)smaku, wymieszać. Serek z pomidorami wymieszać z pokrojoną czerwoną papryką doprawić do smaku ziołami włoskimi. Tak przygotowane nadzienie rozsmarowywać na paskach makaronu -na przemian zawijać roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy. Sos pomidorowy:  Czosnek i cebulę obrać posiekać drobno zeszklić w rondelku na oliwie po chwili dodać pomidory w puszce i całość dusić około 10 minut

Wanilia i Kardamon
Roladki ze szpinakiem i pieczarkami podane z sosem czosnkowym 143

nadzieje, ze i Wasze kubki smakowe uda mi się zaspokoić.  Składniki: roladki: placki do tortilli 8 szt, szpinak świeży 400 g, pieczarki 30 dag, oliwki czarne pół małego słoika, cebula 1 szt, czosnek 3 ząbki, sol, pieprz do smaku, olej do smażenia, sos czosnkowy: majonez 3 łyżki, jogurt naturalny 3 łyżki, czosnek 3 ząbki(...)Pieczarki umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na oleju.Na placki tortilli nakładać najpierw szpinak, następnie pieczarki i oliwki. Zwinąć tortille w rulonik. Sos : jogurt wymieszać z majonezem dodać sok z cytryny, wyciśnięty czosnek I przyprawić. Gotowe roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron, następnie kroimy w grube plastry i układamy na talerzu, podajemy z sosem

kulinarne odsłony pati
Roladki schabowe w sosie czosnkowo-ziołowym. 158

przez praskę czosnek, zioła, sól i pieprz, dokładnie ze sobą mieszamy. Sznycle rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy, wykładamy po plastrze polędwicy i sera - zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym - zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. Podajemy z sałatką z kapusty pekińskiej (przepis) i ziemniaczkami. Ziemniaczki: Ziemniaki obieramy i kroimy

Moje-pitraszenie
Zrazy wołowe – roladki śląskie 262

dodać liście laurowe, ziele angielskie lub kawałki suszonych grzybów (tradycyjnie nie zawsze się je stosuje – ja zawsze je dodaję). Roladki śląskie gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny. W połowie czasu gotowania zawsze solę sos – powinno się to robić na samym końcu, jednak wg mnie mięso nie przechodzi wtedy smakiem. Przed podaniem sos możemy(...)moich ulubionych rodzajów mięs. Są de... Makaron z sosem cytrynowym Makaron z sosem cytrynowym to danie z kuchni włoskiej, którą... Papryka faszerowana komosą ryżową Papryka faszerowana komosą ryżową to idealne jarskie danie. ... Tajemnice wołowiny "Panie, moja wołowina jest najświeższa - ta krówka jesz... Post Zrazy wołowe – roladki śląskie pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Crepes (francuskie naleśniki) ze szpinakiem 175

całkowicie należy odparować wodę. Doprawiamy gałką,sola,pieprzem, na koniec dodajemy ricottę. Nagrzewamy piekarnik do 120 stopni, naleśniki smarujemy nadzieniem i zawijamy w roladki. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą, układamy naleśniki, polewamy sosem pomidorowym, posypujemy mozzarellą i zapiekamy 10-15 minut

Kopystką po garach
Roladki z cukinii faszerowane szpinakiem i serem ricotta 217

wegetariańskie roladki z cukinii nadziewane szpinakiem oraz serem ricotta. Do przygotowania roladek będziemy potrzebować: - 1 cukinię - 1 mały brokuł - ok. 400 g świeżego szpinaku - 100 g sera ricotta - 2 ząbki czosnku - ok. 150 g startego sera mozzarella - sól i pieprz do smaku - olej do smażenia Do przygotowania sosu pomidorowego będziemy potrzebować: - 2 puszki krojonych pomidorów - 1 ząbek czosnku - szczyptę chili(...)rozdrobniony ser ricotta i całość doprawiamy solą oraz pieprzem. 9. Tak przygotowany farsz nakładamy porcjami na plastry cukinii, które zwijamy otrzymując małe roladki. 10. Uformowane roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie dociskając je do sosu. Resztkę farszu układamy na wierzchu. 11. Naczynie żaroodporne pokryte folią aluminiową wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 30 minut

Bez Cebuli
Roladki schabowe z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 182

papierowym delikatnie osuszamy ( mleko z cebulą wylewamy), oprószamy pieprzem do smaku, na każdym kotlecie rozkładamy pokrojone w plasterki gruszki, posypujemy pokruszonym serem pleśniowym-troszkę odkładamy do sosu, oraz rozdrobnionymi orzechami włoskimi, zawijamy ciasno roladki-można końce spiać wykałaczkami, obtaczamy w mące.  W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy z każdej strony roladki na złocisto, zalewamy gorącą wodą, dodajemy kilka

Wanilia i Kardamon
Roladki wieprzowe z piekarnika 190

wykałaczką i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut podlewając co jakiś czas powstałym sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę z naczynia aby roladki ładnie się zarumieniły

Tradycyjna Kuchnia
Roladki z piersi kurczaka w sosie piernikowym 173

całości. Natrzeć olejem i doprawić solą pieprzem i tymiankiem. Na każdej roladce ułożyć suszone morele, śliwki i daktyle, na nich położyć po cienkim plasterku słoniny. Zwinąć jak gołąbki i przekłuć w kilku miejscach wykałaczkami. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Sos piernikowy: Na patelnię wrzucić masło, dodać olej i pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić. Przełożyć(...)momencie sos zacznie gęstnieć, więc trzeba go robić na minimalnym ogniu. Zblendować, dodać rodzynki, sok z cytryny i pomarańczy oraz wszystkie przyprawy. Sos wylać na talerz i ułożyć na nim przekrojone w poprzek roladki. Taki posiłek będzie dopełnieniem smacznych Świąt. Przy okazji życzę Wszystkim Wspaniałych, Rodzinnych i smacznych Świąt Bożego Narodzenia

Gosia gotuje
Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym 92

Smak roladek wołowych jest wyśmienity, mięso rozpływa się w ustach, a ogórek dodaje wyrazistości. Składniki na 8 roladek: • 4 plastry wołowiny zrazowej • sól, pieprz do smaku Farsz • 1 cebula • 4 małe ogórki kiszone • 2 łyżki sosu sojowego • 2 liście laurowe • po kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca • olej do smażenia Wykonanie: • Wołowinę rozbić(...)końcu położyć po kawałku ogórka i cebuli i zwinąć roladki. Spiąć za pomocą wykałaczek lub metalowych szpilek. • Roladki obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, podlać 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy, sos sojowy i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut

To co kocham
Roladki schabowe z papryką w sosie z Ajvarem 156

Dzisiaj na moim blogu propozycja na weekendowy obiad, a mianowicie roladki ze schabu, a w nich salami, papryka i ser. Mięso dusiłam w sosie z dodatkiem Ajvaru i wędzonej papryki w proszku, którą od pewnego czasu dodaję do wielu moich dań. Zapraszam i polecam! Składniki na 10 roladek: 10 grubszych plastrów schabu (ok. 1,5 cm) salami w plastrach

Czerwień i błękit
Sałatka z burakami i kozim serem 212

sałatkę z buraków i sera koziego Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki duży, ugotowany burak 2 garście mixu sałat ser kozi - roladka około 100-150 g 2 łyżki sezamu Sos winegret: 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oleju rzepakowego łyżeczka musztardy szczypta soli dwie szczypty pieprzu Przepis 1 Buraczki kroimy w kostkę. Ser kozi kroimy w plasterki

Kuchnia Bazylii