rolada ciasto - 2697 przepisów (strona:126/180)

Rolada szpinakowa z łososiem 95

wyrównaj. Ciasto szpinakowe pieczemy około 20 minut , powinno się lekko zarumienić. Nie wolno dopuścić do zbytniego przypieczenia ciasta, gdyż może zacząć się  kruszyć ,a w najgorszym przypadku łamać łamać. Wierzch smarujemy serkiem i posypujemy koperkiem. Układamy plastry wędzonego łososia. Zwijamy roladę zaczynając od najdłuższego boku. Całą roladę zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny

Z Kuchni Do Kuchni
Nowy Rok- tort kanapkowy czyli sylwestrowe resztki 154

Lubię również mieszać różne nadzienia…Taki tort to eksplozja smaku! Obok kanapkowego tortu znajdziecie szpinakową roladę z łososiem . Jest przepyszna, mało pracochłonna i co najważniejsze można ją przygotować wcześniej. Na stole znalazła się warzywna sałatka , przekąski z francuskiego ciasta, kanapki z tapenade,zapiekane parówki, grecka sałatka, mini pizzerinki…Każdy z gości znalazł coś dla siebie, a na deser

codojedzenia
Ślimaczki francuskie 143

ciasta francuskiego 100 g żółtego sera 1 łyżka sezamu 3 łyżki ketchupu 1 płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu, posypujemy solą i sezamem. Układamy z jednej strony ser i zwijamy w roladę. Tniemy na 2 cm kawałki. Układamy na blaszce i smarujemy lekko ketchupem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Drożdżowiec z serem białym i szczypiorkiem. 102

myjemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy. Dodajemy do sera i przyprawiamy do smaku solą. 4. Formowanie: Wyrośnięte ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy na prostokąt o wymiarach około 27 cm x 36 cm. Następnie smarujemy serkiem i zwijamy jak roladę. Tak wykonaną roladę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ja swoją roladę uformowałam w podkowę. Następnie nacinamy

Izabelawkuchni
DWUKOLOROWE CIASTECZKA 348

dwie części. Do jednej dodać cukier waniliowy i mielone migdały, do drugiej kakao i cynamon. Dobrze wyrobione ciasta uformować w kule i schłodzić w lodówce 20 minut. Obydwa rozwałkować na takie same prostokąty. Położyć jeden na drugim i zwinąć w roladę. Schłodzić kolejne 30 minut. Roladę pokroić na około centymetrowe plasterki. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia w opałach
Marcepanowe grzebyki 113

morelowy i sok z cytryny. • Ucierać, aż masa stanie się gładka i puszysta. • Prostokąt ciasta francuskiego rozłożyć i posmarować połowę masą marcepanową. • Złożyć na pół, znów posmarować połowę. • Ponownie złożyć jeszcze dwukrotnie, aż powstanie wąski pasek jak rolada. • Kroić w plastry ostrym nożem. Wychodzi 10 grzebyków. • Grzebyki ułożyć na blasze wyłożonej papierem

To co kocham
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM 151

delikatnie odklejamy papier do pieczenia. W średniej miseczce mieszamy serek śmietankowy z chrzanem i rozsmarowujemy na całej powierzchni ciasta szpinakowego. Na serku układamy płaty łososia. Całość zwijamy w rulon, owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce. Przed podaniem ostrym nożem kroimy roladę w 2 cm plastry i układamy na talerzu udekorowanym posiekanym koperkiem i płatkami chili. Podajemy z cząstkami cytryny

cool and minty
ślimaczki z ciasta francuskiego sera i szynki 2304

ciasta francuskiego xxl 200 gram sera żółtego ( w plastrach ) 150 gram szynki babuni ( w plastrach ) kethup Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko kethupem, rozłożyć ser żółty, na niego szynkę, ponownie posmarować kethupem, przykryć serem żółtym. Delikatnie zwinąć w rulon. Powstałą roladę pokroić na 2 - 3 cm plastry ułożyć na blasze delikatnie posmarowanej tłuszczem ( lub na papierze do pieczenia). Piec

Darcia w kuchni
121. Czerwienie na straganach czyli: zawijane drożdzówki z truskawkami i domowym budyniem waniliowym 222

wylewał). Gdy takową otrzymamy zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Piekarnik nastawiamy na 180*C (termoobieg). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 0,5cm. Całą powierzchnię smarujemy ostudzonym budyniem, kolejno ostudzoną masą truskawkową i całość sprawnie zwijamy w roladę("rulon"). Podłużny zawijas tniemy na ok.1,5cm. kawałki (powinny wyjść "ślimaczki") (; Zawinięte bułeczki wykładamy na formę wyścieloną papierem

Symfonia Smaków
Odrywane bułeczki francuskie z pesto , suszonymi pomidorami i mozzarellą 151

suszone pomidory wraz z oliwą , orzeszki Pini , czosnek i parmezan ) miksujemy do uzyskania niezbyt gładkiej , ale kremowej masy.CAŁOŚĆ :Ciasto francuskie kładziemy na blacie.Całość dokładnie smarujemy przyrządzonym wcześniej pesto Rosso.Posypujemy posiekamy drobno suszonymi pomidorami.Przykrywamy plasterkami mozzarelli.Zwijamy delikatnie w roladę.Kroimy plastry o grubości do 2 cm.Tortownicę lub naczynie do zapiekania natłuszczamy.Układamy bułeczki , jedna obok drugiej.Całość smarujemy

Ostra na Słodko
Sticky buns z bananem i masłem orzechowym 165

rodzynek100 g masła orzechowego z kawałkami orzechów1/2 szklanki brązowego cukru2 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie, ja przygotowałem wersję bez)Przygotowanie:Ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 8 mm. Posmarować masłem orzechowym, wysypać cukrem wymieszanym z cynamonem i kawałkami bananów. Zwinąć w roladę. A następnie pokroić na 16 kawałków. Powstałe ślimaczki umieścić w formie na glazurze. Pozostawić do wyrośnięcia

Food Square
Błyskawiczne bułeczki 154

miski, posmarować roztopionym masłem ciasto po wierzchu, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut.Po tym czasie ciasto wyłożyć na posypaną delikatnie mąką stolnicę / blat. Rozpłaszczyć na placek o wysokości około 2 cm.Ostrą szklanką wycinać koła, każde zwijać jak roladę i delikatnie sklejać brzegi. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić do odpoczęcia

Moje domowe kucharzenie
rolada z sera i warzyw 175

składniki: 500 g sera żółtego w kawałku 100 g masła, miękkiego 200 g serka topionego (np. śmietankowego, z szynka) 2 jajka, ugotowane na twardo 1/2 papryki

Domowy Smak Jedzenia
Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i kremowym serkiem 300

Dzisiaj przedstawiam Wam, szybką zdrową przystawkę, która z pewnością zachwyci  nawet najwybredniejszych gości. :) Zapewniam, iż jest ona prosta w przygotowaniu oraz niezwykle efektowna. Kiedy przygotowuję dania imprezowe, ta rolada szpinakowa zawsze znajduje się na ,,obowiązkowej liście do zrobienia''. Jest to też danie, które od razu po podaniu rozchodzi się w mgnieniu oka. :) No, ale dosyć już tego zachwalania(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 15 min. w temp. 190 stopni. Po wystudzeniu ciasta szpinakowego posmarój je serkiem śmietankowym wymieszanym z czosnkiem (lub serkiem ziołowym). Następnie rozłóż plastry wędzonego łososia. Całość zwiń i owij  w folię. Włóż do lodówki. Przed podaniem pokrój roladę w plastry. Smacznego

Smiling Shrimp
Cinnamon Rolls | Cynamonowe bułeczki | Cynamonki 125

ściereczką i odstawić na ok. 1 h w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. 5) Po tym czasie, ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 25 cm x 40 cm. 6) Prostokąt równomiernie wysmarować przygotowanym nadzieniem, ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i podzielić na 8 równych części, które następnie ułożyć w równych odstępach, w formie wyłożonej do pieczenia, przykryć

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania