rogaliki - 2450 przepisów (strona:100/164)

Łatwe i szybkie ciasto z owocami 146

akurat mamy pod ręką. A jeśli szukacie innych przepisów na szybkie ciasta, to polecam Wam zajrzeć na stronę Przepisy.pl mnóstwo pysznych inspiracji. Ja ostatnio zaglądałam tam po przepisy na rogaliki ( zobacz ). I muszę przyznać, że znalazłam kilka godnych wypróbowania. Warto korzystać z takich stron, choćby dla samego zainspirowania się przepisem (ja tak robię ;)). A teraz czas na moje szybkie ciasto

Słodkie okruszki
Bułki drożdżowe na białkach. 138

Zrobiłam eksperyment. Zostały mi 2 białka od budyniu i wykorzystałam  je, do drożdżowych bułeczek. Robiłam kiedyś rogaliki na białkach i były pyszne,  postanowiłam sprawdzić czy bułeczki też będą smaczne. Udało się.  Mogę spokojnie polecić Wam ten przepis. Zrobiłam 10 sporych bułek.  Możecie podzielić ciasto na więcej części i zrobić mniejsze bułeczki.  Składniki: 1 niepełna szklanka

Agusiowe smakołyki
Drożdżówki z serem i suszoną żurawiną 108

podwieczorek, poczęstunek czy piknik polecam pyszne i mięciutkie drożdżówki. Bogato nadziane serem i żurawiną suszoną. Długo zachowują świeżość. Można je upiec w dowolnej formie, rogalików, bułeczek czy kopertek, u mnie w formie takich rożków, ponieważ chciałam, żeby nadzienie było na wierzchu. Bardzo polecam :) Słodkich i udanych wypieków życzę :)     Potrzebujemy:   Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki

Izabelawkuchni
Podkówki z farszem jajecznym z Mieszanki do wypieku chleba baltonowskiego 110

którymi otulamy część z zawiniętym farszem. Powstałe paszteciki zaginamy w podkówki, smarujemy mlekiem.  Można je oczywiście posypać ulubionymi ziarnami  - wykorzystałam mieszankę śniadaniową z Polskich Młynów. Rogaliki wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 40 - 50 stopni, do ponownego podrośnięcia, na około 45 minut. Po tym czasie podwyższamy temperaturę do 180 stopni, i od momentu jej osiągnięcia, pieczemy rogale około

Kronika Piekarnika
Bułeczki jogurtowe 104

Gąska Adrianna – średnia Dodaj do koszyka Deska Gąska Antonina – średnia Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – Chleb na maślance – Focaccia – Rogaliki maślane – Ekspresowe bułki bez wyrastania – Bułki poznańskie – Bułki z pieczarkami – Bułki do hot dogów – Ciabatta – Precle – Bułeczki drożdżowe – brioszki – kajzerki – bagietki – chleb pszenny

nietylkopasta.pl
10 NAJSMACZNIEJSZYCH PRZEPISÓW NA WIELKANOC 119

ZROBIENIA! 2. KRUCHE BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM 3. Czekoladowo - śliwkowa babka wielkanocna 4. cytrynowy sernik z mascarpone 5. Wielkanocny mazurek z migdałami 6. drożdżowa chałka z pomarańczą 7. Rogaliki o smaku lemon curd 8. pasta z tuńczykiem do kanapek   9. pasta jajeczna z łososiem na kanapki 10. t arta z kremem i truskawkam i 11. ORKISZOWA TARTA Z BOCZKIEM

SMYKWKUCHNI
Frittata szparagowa o truflowym smaku z Chorwacji 121

jest znane w innym regionie.  Polenta lub chleb kukurydziany ze smalcem posypany papryką, czy też sery, wędliny i jajka, ale także chleb z dżemem czy też słodkie rogalik i kawa, to wszystko tradycyjne śniadania chorwackie.  Mój wybór padła na region Istrii, którą łączy w sobie świeże lokalne produkty i starożytną tradycję.  Wszechobecne w Istrii trufle i szparagi

RafalCook
Francuskie z czekoladą 112

średnie kwadraty. Dodajemy po łyżeczce nadzienia. Zwijamy ( rogi mozna delikatnie skleić aby czekolada nie wylała się na zewnątrz. Ciastka wkładamy na blaszkę i pieczemy kilka minut w piekarniku aż rogaliki się zarumienią. .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Francuskie z czekoladą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Galaretki z malinami ulubiony deser dzieci 106

Dzień dobry :-) Ten tydzień będzie na blogu zdecydowanie na słodko. Były już rogaliki, dzisiaj galaretki a w piątek pyszny sernik. Galaretki uwielbiają chyba wszystkie dzieci i nie tylko, bo my również z chęcią zjadamy. U mnie dzieci mogły by jeść na okrągło. Tym razem zrobiliśmy galaretki malinowe z malinami, górna warstwa to galaretka krystaliczna z jogurtem naturalnym. Były pyszne, polecam

kruche babeczki
Francuskie z czekoladą 106

średnie kwadraty. Dodajemy po łyżeczce nadzienia. Zwijamy ( rogi mozna delikatnie skleić aby czekolada nie wylała się na zewnątrz. Ciastka wkładamy na blaszkę i pieczemy kilka minut w piekarniku aż rogaliki się zarumienią. .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Francuskie z czekoladą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Rogaliki półfrancuskie ze śliwką kalifornijską 116

Idealnie puchate i cudnie rozpływające się w ustach ciasto. Przyjemność w robieniu a rozkosz podczas jedzenia. Artykuł Rogaliki półfrancuskie ze śliwką kalifornijską pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Jak wrócić do formy po ciąży? 88

zamiast pełnowartościowych, dobrze zbilansowanych i odżywczych posiłków sięgają po szybkie przekąski, bo przecież jakoś trzeba opanować głód. Najczęściej są to niestety tzw. puste kalorie, czyli sklepowe słodycze, ciasteczka, bułeczki, rogaliki… które w szybkim tempie dadzą o sobie znać w postaci tkanki tłuszczowej. NIEWYSYPIANIE SIĘ Mając małe dzieci bardzo trudno jest zadbać o właściwą higienę snu, czyli 6-8h/dob

Natka Pietruszki
Rogaliki z serem 134

czasie robimy nadzienie: twarożek mieszamy z żółtkiem i cukrem. 3. Ciasto wyrabiamy ponownie, rozwałkowujemy koło, tniemy na 12 trójkątów. Na podstawie trójkąta kładziemy łyżkę farszu, zawijamy rogaliki. Tak robimy z resztą ciasta. Układamy w odstępach na blasze wyłożonej pergaminem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 10 minut. Smarujemy jajkiem i pieczemy ok. 15 - 20 min. w 180 stopniach. Można posmarować

słodki bratek
Chleb żytni razowy na zakwasie 157

zamrozić (pamiętając, żeby rozdzielić kromki). Będziecie mogli wyjąć tylko tyle kawałków, ile potrzebujecie danego dnia. Jeśli szukacie innych pomysłów na domowe pieczywo to zapraszam do wpisów na blogu: Drożdżowe rogaliki Bułeczki pełnoziarniste bez zakwasu i drożdży Bułeczki pełnoziarniste z oliwkami Polecam też przepis na pieczywo… bez pieczywa! Tosty bez chleba sprawdzą się idealnie jako alternatywa dla pieczywa. Chleb pełnoziarnisty

Healthycreations.pl
Croissanty z serem i malinami 110

cukru pudru cukier waniliowy 2 łyżki mąki 1 jajko Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przygotować miseczki żaroodporne. Do sera dodać cukier i cukier waniliowy, mąkę, jajko, maliny, zmiksować. Każdy rogalik przez środek rozciąć ale nie do końca. Rozszerzyć boki a w środek wkładać nadzienie serowe. Układać na blaszce wyłożonej papierem. Podpierać miseczkami żaroodpornymi aby trzymały formę i nie przewracały się

gotuj ze mną