Te małe pyszne rogaliki robi się błyskawicznie, są pyszne, kruche i mają kremowe, bajeczne wnętrze. Proponuję aby zrobić większą ilość bo szybko znikną. Z kawą, herbatą
Moje Małe CzarowanieZakręcone kruche rulony to szybki deser z Twoim ulubionym dżemem w środku. U mnie z domowymi powidłami Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej tortowej
Słodki sentymentKremowy serek truskawkowy idealny do naleśników, racuchów, na śniadanie, jak i na deser. Kajzerka, rogal lub chałka a nawet chleb posmarowane serkiem truskawkowym to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Fit wegetariański serek dla osób na diecie i nie tylko. Serek truskawkowy znakomity dla dzieci. Owsiane ciasteczka, gofry, lub placuszki biszkoptowe z serkiem to idealny podwieczorek dla maluchów. Jak zrobić pyszny
Dieta moja pasjaPieczywo szczególnie dla najmłodszych. Delikatnie słodkie, puszyste i z chrupiącą kruszonką. Kiedyś bardzo często kupowaliśmy je w piekarni, więc gdy ostatnio dzieciaki przypomniały mi o tych
Do Garów!Rogaliki tygryski Puszyste, maślane i przepyszne rogaliki drożdżowe z czekoladą. Składniki: 25g świeżych drożdży 1,3kg mąki 250ml mleka 120g masła 3 jajka 7
Blog z Apetytemskładniki: 500 g mąki 250 g masła, schłodzonego 1 i 1/2 łyżki cukru 50 g drożdży 200 ml śmietany 12-18% wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z
Domowy Smak Jedzeniamiędzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni, z włożonym na spodzie naczyniem żaroodpornym wypełnionym wodą. Po piąte zwiń rožek zaczynając od dłuższej strony, rožek ma być prosty, ponieważ to nie rogal😉 Po szóste połóż rožki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko skrop wodą. Wstaw do piekarnika na jakieś 20 minut. Po wyjęciu, ponownie skrop wodą. Rożki będą chrupiące
RafalCookDzisiaj zapraszam Was na pyszną drożdżową, lekko słodką chałkę z kruszonką. Jest puszysta, mięciutka i nie sposób powstrzymać się od smakowania jej jeszcze na ciepło. Jeśli
Do Garów!Święta już za niedługo, działacie? U mnie dzisiaj drożdżowe pierogi z kapustą. Pracuję do środy przed wigilią, więc muszę się sprężyć w weekend aby zdążyć ze
codojedzenianapęcznieje. Dodać skórkę pomarańczową, żurawinę/rodzynki i migdały. Wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkować dość grubo, rozłożyć na nim masę makową i zwinąć w rulon, a następnie zwinąć w rogal. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut. Oprószyć cukrem pudrem. zastawa
królestwo garówprawda okoliczności są obecnie średnio świąteczne, ale nie zmienia to faktu, że możemy uczcić 11 listopada przynajmniej przygotowując coś dobrego. Najbardziej znanym deserem związanym z Dniem Niepodległości jest rogal świętomarciński - co roku kupowałam go na straganach na ul. Świętego Marcina studiując w Poznaniu. Szukając mniej kalorycznej alternatywy postanowiłam przygotować deser z owocami. Mój wybór padł na owoc, który w świadomości
Z notatnika dietetykaBułeczki z parówką to prosty i sycący posiłek smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie zaspokoją głód naszych milusińskich w domu ale sprawdzą się
Do Garów!Mięciutkie i słodkie rogaliki z białym makiem, idealnie wpasują się na podwieczorek lub do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy. Są mięciutkie i po
Gotowanie...to proste !Klementynka-nawet nazwa brzmi słodko. Jednak dobrze skomponowane składniki sprawiają, że bułeczka jest delikatna, niezbyt słodka i wprost idealna na drugie śniadanie czy smakołyk do kawy
Do Garów!Domowe pieczywo- kto go nie uwielbia? Od kiedy zaczęłam piec chlebek, pokusiłam się również o bułki i teraz nie wyobrażam sobie dnia bez samorobnego pieczywa. Dzisiaj
Do Garów!