risotto - 2458 przepisów (strona:82/164)

Włochy - Czekoladowy ryż z Mesyny (Riso nero alla messinese) 134

ciepło, na przykład (jak my) na śniadanie.  Składniki (3 porcje): - 325 g mleka roślinnego (my użyliśmy pół na pół owsianego i sojowego) - 175 g ryżu do risotto - 40 g płatków migdałów + odrobina do podania - 1 łyżka kakao - 4 kostki gorzkiej czekolady - 1/4 łyżeczki cynamonu - 2 łyżki cukru   - skórka pomarańczowa (opcjonalnie do podania)  Przygotowanie: 1) Do garnka wlewamy

Roślinożerni urlopowicze
Pomidorowe risotto z krewetkami 187

bazie zupy pomidorowej można stworzyć takie smaczne i lekkie danie obiadowe. Do przygotowania wystarczy 45 minut.… Czytaj dalej Pomidorowe risotto z krewetkami

Pij soki wyciskane
Risotto z krewetkami i fasolką szparagową 123

Jeżeli użyjemy odpowiedniej ilości masła i oliwy z oliwek do smażenia krewetek, otrzymamy gęsty i intensywny sos. Reszty dopełni ryż arborio i warzywa.… Czytaj dalej Risotto z krewetkami i fasolką szparagową

Pij soki wyciskane
Risotto z kukurydzą 90

porcje: 150 g ryżu do risotto 200 ml wody 100 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka konserwowej kukurydzy 1 ząbek czosnku łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta gałki muszkatołowej W rondlu rozgrzewamy olej. Czosnek siekamy, podsmażamy krótko, aby się nie zrumienił. Dodajemy ryż, mieszamy, smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wino

Kucharzyca
Słodko-słone risotto z mango 87

porcje: 150 g ryżu do risotto 300 ml wody sok z 1 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 1 mała puszka kukurydzy, ok. 100 g ok. 200 g mango świeżego lub konserwowego łyżeczka soli pieprz czarny, grubo mielony szczypta gałki muszkatołowej W rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy ryż, mieszamy, smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy sok z cytryny i wodę, dodajemy przyprawy

Kucharzyca
Risotto z dynią i groszkiem 113

Dzień dobry :-) Dziś przepis na pyszne risotto z dynią piżmową i groszkiem. Staramy się ostatnio trochę ograniczać mięso i szukamy czegoś bez. Tym razem padło na to danie. Robi się szybko, smakuje super. My lubimy bardzo. Polecam i miłego piątku życzę :-) Składniki: 1 i 1/2 szklanki ryżu Arborio 1 cebula 3-4 ząbki czosnku około 1 kg dyni piżmowej

kruche babeczki
Aromatyczne kokosowe risotto 117

rabarbarem, truskawkami i ziołami 4 porcje: 200 g ryż arborio (do risotto) 400 ml mleczka kokosowego (puszka) 2-3 łyżki ksylitolu 1 cienka łodyga rabarbaru ok. 300 truskawek 1 gałązka rozmarynu garść bazylii i mięty Rabarbar i truskawki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Kilka łyżek stałej części mleczka kokosowego podgrzewamy w rondelku. Dodajemy ryż, smażymy mieszając. Dokładamy partiami stałą część mleka

Kucharzyca
Kremowe risotto ze szparagami, cukinią i miętą 121

przepyszne danie pochodzi z książki "Moje rzymskie wakacje" Kristin Harmel. Szparagi nadają daniu wykwintności, ryż kremowości, cukinia przyjemnie chrupie pod zębem. Danie idealne, zapraszam do wypróbowania przepisu. Risotto ze szparagami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Risotto marchewkowe 107

wymieszaj, dopraw pieprzem. Gotuj, aż ryż będzie miękki i większość bulionu zostanie wchłonięta. Na koniec dodaj masło i parmezan, wymieszaj delikatnie, przykryj pokrywką i odczekaj minutę lub dwie. Podawaj risotto od razu

Delicious Place
Zielone risotto z cukinią i bobem 149

wchłonięcia płynu, pod koniec gotowania  dodać serek mascarpone i łyżkę startego parmezanu, ugotowany bób, zamieszać aż ser się rozpuści.  Doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Gorące risotto rozłożyć na talerze, posypać reszta parmezanu oraz natką pietruszki. Podawać. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Prosty przepis na zielone szparagi: Risotto szparagowo-pieczarkowe 139

roku właśnie tak miałam. Zachwyciłam się dorodnymi szparagami i kupiłam od razu dwa pęczki, a potem chwilę mi zajęło, […] Artykuł Prosty przepis na zielone szparagi: Risotto szparagowo-pieczarkowe pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Risotto z borowikami 131

wina • 1l gorącego bulionu warzywnego • 150 g startego parmezanu • 1 pęczek pietruszki • 1 łyżeczka tymianku • sól morska • pieprz świeżo mielony • 3 łyżki oliwy z oliwek • 3 łyżki masła Przygotowanie : Risotto przygotowujemy tuż przed podaniem - nie nadaje się do odgrzewania. Grzyby czyścimy i kroimy w paski/plasterki. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z jedną łyżką masła i przesmażamy

KUCHNIA POLSKA
Menu na tydzień: W kolorze groszku 141

Słodko ostry kurczak po żydowsku, pożywna sałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami, spaghetti primavera, risotto, zupa calo verde z młodą kapustą i misa obfitości z pęczakiem i krewetkami. W każdym daniu mnóstwo zielonych warzyw, zwłaszcza groszku, fasolki i szparagów – tak wygląda menu na ten tydzień. Warzywo dla kobiet w ciąży i niemowlaków Młoda fasolka i groszek! Co prawda sezon

Niedzielny kucharz
Risotto -potrawka z ryżem 146

Risotto to raczej chyba nie jest..ale jakaś potrawka z ryżem..A zresztą nazwa nie ważna, ważny efekt końcowy. 250 g ryżu kiełbaska  mieszanka warzyw [ u mnie chińska] 2 kieliszki wina 2-3 szkl. gorącego bulionu  sól, pieprz  masło Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną kiełbaskę i smażyć, następnie dodać mieszankę  warzyw. Po kilku minutach wsypać

Moje domowe kucharzenie
RISOTTO SZPINAKOWE Z ŁOSOSIEM 134

obchodzony – co prawda nie w takim topniu jak i w Irlandii, ale np. w kuchniach można dostrzec dużo więcej zielonych przysmaków! Ja dziś zapraszam Was na pyszne zielone risotto – ze szpinakiem i wędzonym łososiem. Idealne nie tylko w tym dniu! Pyszne! Polecam! SKŁADNIKI: * ryż arborio – 200 g * bulion – 500 ml * szpinak- 300 g * masło

Ostra na Słodko