Jest gorąco więc nastała pora na serniki na zimno. Mam dla Was kolejny prosty przepis, w którym można wykorzystać dowolne owoce jakie mamy pod ręką. Drobne można dodać w całości a większe lepiej pokroić aby potem sernik lepiej się kroił. U mnie akurat były to truskawki, jagody kamczackie i winogrona różowe. Smaki i kolory galaretek można także wybrać(...)galaretki przezroczyste rozpuścić w 750 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Na wierzchu schłodzonego sernika ułożyć pozostałe owoce, truskawki pokroiłam w plasterki a winogrona przekroiłam na pół. Zalać wystudzoną przezroczystą galaretką, odstawić do stężenia na kilka godzin. Kilka przepisów na pyszne serniki na zimno: Puszysty serniczek z galaretkami Sernik borówkowo-cytrynowy Sernik truskawkowy Sernik malinowy Sernik
Monia miesza i gotujeLubicie serniki wysokie i puszyste? Taki jest właśnie sernik mleczny z dodatkiem mleka w proszku. To przepis na ciasto na dużą blachę, więc świetnie sprawdzi się, gdy gościmy większą ilość osób. Na spód użyłam zwykłych herbatników – smakowo sprawdzają się świetnie, jednak namakają i ciężko ukroić sernik, aby herbatnik nie przywarł do papieru. Na szczęście znalazłam
Poezja smakuwątpliwości rozwiały się kiedy sernik gotowany spróbowałam. Udał się! Odetchnęłam i w końcu bez obaw mogłam się cieszyć smakiem tego nieznanego przeze mnie jak dotąd ciasta. Sernik jest bardzo puszysty i smakuje jak sernik pieczony . Do sernika przygotowałam spód na ciastkach digestive. Można oczywiście wykorzystać inne ciasteczka , granolę , upiec kruchy spód lub biszkopt . Poza tym polałam sernik
codojedzeniaSernik jest delikatny, puszysty...idealny. To najlepszy sernik jaki jadłam (a jadłam sporo różnych, gdyż uwielbiam serniki!). Wypróbujcie przepis na święta. Gwarantuję, że będzie wszystkim smakować. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSernik jest delikatny, puszysty...idealny. To najlepszy sernik jaki jadłam (a jadłam sporo różnych, gdyż uwielbiam serniki!). Wypróbujcie przepis na święta. Gwarantuję, że będzie wszystkim smakować. Czytaj więcej
Ana Mari's worldniczym na biszkopty wylać masę jogurtową i piec w 200C około 45 minut po upieczeniu zostawić ciasto w blaszce do wystudzenia posypać ostudzone ciasto cukrem pudrem jogurtowy sernik jest wilgotny, puszysty i przypomina smakiem sernik z sera.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSernik Wiedeński ! Prosty i pyszny. Składniki: 1 kg zimelonego sera / 1 kg sera w wiaderku 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru kilka kropel aromatu waniliowego (według gustu) 8 jajek 125 g miękkiego (koniecznie) masła bulka tarta do posypania Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy razem z cukarmi aż powstanie nam puszysta biała masa. Następnie(...)staranniej miksować, po upieczeniu nie psuje to smaku ciasta :) ). W osobnej misce ubijamy białka i dodajemy je do serowej masy łącząc delikatnie oba te składniki aby nasz sernik był puszysty. Kiedy napowietrzymy masę białkami. Wylewamy masę na natłuszczona i wysypaną bulką tartą tortownicy i pieczemy w temperaturze 170*C przez 60 minut :) Każdy sernik trochę opada, należy jednak
W Moim Magicznym DomuSernik "Krople Rosy" to jedna z popularniejszych wersji sernika. Delikatny, puszysty ser, jeszcze delikatniejsza i puszystsza pianka a wszystko na klasycznym kruchym spodzie. Sernik "Krople Rosy" - Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 90 g masła, zimnego 1/3 szklanki cukru 1 całe jajko 1 żółtko Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 1 całe jajko
Słodka StronaPrzepis idealny ! ... jak wszystkie z książki Liski :) Sernik wychodzi puszysty, kremowy ... Poezja :) I chociaż jestem utwierdzona w przekonaniu, że nie umiem piec ... sernik wyszedł mi pyszny już za pierwszym podejściem :) Spróbujcie koniecznie! Inspiracja: Słodkie White Plate, str. 168 ( moja jedyna modyfikacja to dodanie spodu i rodzynek ) 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego ( użyłam sera z wiaderka Vitello
Atlas SmakówNiczym, ”Świętego Gralla” wielu szuka przepisu na idealny sernik. Kremowy, puszysty, wilgotny i…róóóówny. W tych poszukiwaniach, u mnie chyba nadszedł kres. Mojego „Gralla” – sernik ”Zebra” - znalazłam u Pauliny , był dosłownie „utkany czekoladą”. Ponieważ nie miałam tortownicy o średnicy 20-22cm, zwiększyłam proporcje o połowę dopasowując do 26cm. Składniki
mojewypiekiinietylkoDzisiaj mam dla was klasyczny sernik. Pyszny, puszysty i prosty do wykonania. Z przepyszną polewą. Mój pierwszy, ale nie ostatni :). Bo uwielbiam serniki i wszystko co serowe. Puki co to mogę śmiało powiedzieć, że jest to najlepszy mój wypiek do tej pory. A nazwanie go bajeczny, jak najbardziej do niego pasuje. Składniki: Ciasto kruche: szklanka mąki 4 łyżki
Moje pyszne gotowaniesię do góry, ale to nie szkodzi. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec z 60 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo, smaczny, puszysty, wilgotny sernik z dodatkiem ugotowanych buraczków i malutkich, okrągłych biszkopcików.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięProste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nigdy nie miałam - dziękuję. Nigdy nie byłam fanką serników, zawsze mi czegoś w nich brakowało, albo spód był za mało chrupiący albo sernik drastycznie opadał po wyjęciu z piekarnika ... Mój świąteczny sernik jest prosty i szybki w przygotowaniu, nie opada a spód pozostaje idealnie chrupiący. Sernik jest puszysty, kremowy i słodko słony. Według moich testerów (rodzina
Wylizany Rondelnigdy nie miałam - dziękuję. Nigdy nie byłam fanką serników, zawsze mi czegoś w nich brakowało, albo spód był za mało chrupiący albo sernik drastycznie opadał po wyjęciu z piekarnika ... Mój świąteczny sernik jest prosty i szybki w przygotowaniu, nie opada a spód pozostaje idealnie chrupiący. Sernik jest puszysty, kremowy i słodko słony. Według moich testerów (rodzina
Wylizany RondelDziękuje Sylwunia za przepis. To jest przepis od mojej synowej. Konsystencja sernika bardzo delikatna i puszysta, inna jak nasze serniki. Możecie dodać biały cukier, jak wolicie. Ja akurat miałam ten ciemniejszy brązowy cukier, dlatego mój sernik jest ciemniejszy. Wykonanie ciasta – w wersji dietetycznej można dodać mniej cukru. Trzy jajka i dwa żółtka ubić z cukrem na puszystą(...)ostygnie. Wykonanie polewy – czekoladę i z odrobiną śmietany roztopić na garnuszku z parującą wodą. Wymieszać i zdjąć z pary jak już czekolada się całkowicie rozpuści. Polać czekoladą zimny sernik
Kuchnia PokoleńSernik bez sera - pyszny, puszysty i delikatny! W ramach treningu przed Wielkanocą w aktualnej edycji Ciasto na Niedzielę pieczemy Świąteczne wypieki . A że sernik już bardzo długo miałam na myśli, postanowiłam w tym słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście(...)sera. W końcu właśnie tę ostatnią opcję wybrałam na weekendowe wypiekanie i prezentuję sernik z wykorzystaniem jogurtów bałkańskich :) Wychodzi bardzo lekki i delikatny w smaku. Puszysty i sprężysty. Mniej kaloryczna wersja typowego sernika. Składniki na blachę o wymiarach 35x25 cm: 3 duże jogurty bałkańskie - kupuję firmy Maluta 340g; UWAGA nie mogą być light! 1 szkl. cukru
Grunt to przepis!zazwyczaj są robione serniki. A ja Wam ten sekret przekażę :) Ogólnie ciasto robi się łatwo i szybko. Składniki: twaróg sernikowy ( u mnie President ) 1 kg jajka 7 szt. budyń śmietankowy 1 szt cukier 1 szklanka cukier waniliowy 15 g Oddzielam żółtka od białek. Żółtka ubijam mikserem z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą jasną masę. Następnie dodaję budyń(...)miksuję do połączenia się budyniu z masą. Do powstałej masy dodaję łyżkami twaróg i miksuję tym razem troszkę dłużej ( zasada jest taka: im dłużej miksujesz tym lepszy sernik, będzie puszysty i delikatny). Na koniec białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodaję do masy twarogowej i mieszam delikatnie ale dokładnie trzepaczką do jajek (równie dobrze można mieszać
Kuchnia Viki