puszysty sernik - 3733 przepisów (strona:31/249)

PUSZYSTY SERNIK NA HERBATNIKOWYM SPODZIE 356

Tradycyjny, puszysty i delikatny sernik ze skórką pomarańczową i rodzynkami ... cóż może być smaczniejszego? Składniki: 1kg mielonego twarogu 1 szkl. cukru kilka kropli aromatu cytrynowego lub otarta skórka z 1 cytryny 6 jajek 100g skórki pomarańczowej 50g rodzynek 1 łyżka  budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 100g rozpuszczonego masła Na spód: 2op.herbatników (po 65g każde) 60g roztopionego(...)rozdrobnić tłuczkiem), dodajemy do nich rozpuszczone masło. Masą wyklejamy dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia  (moja miała 22-23cm średnicy). Całe jajka ubijamy z cukrem na  puszystą masę. Następnie dodajemy do masy jajecznej po łyżce twarogu. Na końcu dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło, budyń i skórkę otartą ze sparzonej cytryny. Miksujemy do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie

Walijskie Pichcenie
SERNIK JAPOŃSKI 492

pogranicza biszkoptu i sernika. Delikatny, puszysty (dotykając tego ciasta roznosi się dźwięk pękających pęcherzyków powietrza) i niezbyt słodki wypiek na pewno znajdzie wielu amatorów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). Sklep z sernikami w Japonii

Przepisy Aleksandry
Sernik wiedeński 121

sernik nie potrzebuje długiego wstępu. Jest to zdecydowanie jeden z moich ulubionych serników. Pachnący, puszysty, wilgotny… po prosty wyśmienity! Sposób przygotowania może trochę dziwić, ale uwierzcie mi jeśli raz się skusicie i spróbujecie to gwarantuję Wam, że ten smakołyk zagości na stałe w Waszych domach. Uważajcie tylko na twarogi w wiaderka. Nie chcę tutaj faworyzować, czy reklamować jakieś firmy

PatiGotuje
Charlotte truskawkowa 193

jeden przepis z tymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam.  CHARLOTTE TRUSKAWKOWA     Składniki: (forma 17 cm)  1 opakowanie podłużnych biszkoptów masa z serka: 500 g serka mascarpone(...)łyżeczka żelatyny 250 ml gorącej wody 200 g truskawek Przygotowanie: Galaretkę z żelatyną rozpuszczamy w gorącej wodzie, a następnie studzimy.  Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Do puszystego serka dodajemy 5 łyżek ostudzonej galaretki i mieszamy. Można też dodać kilka pokrojonych truskawek. Truskawki miksujemy na mus i dodajemy do pozostałej rozpuszczonej galaretki. Końcówki biszkoptów z jednej strony odcinamy

Bon appetit mon amie
Serniki z kaszą manną 97

Serniki to ciasta, których nikomu nie trzeba przedstawiać. Puszyste, pyszne(...)delikatne…po prostu pychotka. Poniżej przedstawione są przepisy na pyszny sernik z kaszą manną. Wychodzi on puszysty i równiutki, a dodatek owoców sprawi, że taki sernik jest naprawdę wyjątkowy. Sernik z kaszą manną SKŁADNIKI: – 1 kg sera twarogowego z wiaderka – 1 szkl cukru – 2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią – 8 jajek

Marcepanowa kuchnia
Sernik na zimno z owocami 85

Sernik na zimno czyli pyszne ciasto bez pieczenia z owocami i galaretką. Bazą tego sernikapuszyste biszkopty, odrobinę namoczone w mleku, co sprawia iż są mięciutkie i nie kruszą się. Na biszkoptach znajduje się masa serowa , której podstawą jest biały ser połączony z serkiem kremowym, mlekiem i żelatyną. Ja do przygotowania masy serowej używam mleka, ponieważ sprawia(...)masa jest lżejsza. Zamiast mleka wykorzystać można śmietankę kremówkę, jej dodatek sprawi, iż masa będzie mieć bardziej kremową konsystencję. Po wierzchu sernik na zimno dekoruję owocami i galaretką. Jeśli chodzi o owoce, to najlepsze będą tak zwane miękkie owoce , czyli truskawki, jagody, borówki, maliny, jeżyny, morele czy chociażby porzeczki. Wybór jest duży, zwłaszcza w sezonie letnim, kiedy to śmiało

MeCooks
Sztuka sernika - czyli sernik daktylowy na jesienne wieczory 139

piekarnikowej (lub w innym tego typu naczyniu), którą zalewam wodą - parująca podczas pieczenia woda tworzy idealnie wilgotne powietrze sprzyjające pieczeniu sernika i zapobiegające jego opadnięciu! Dzięki temu zabiegowi sernik jest puszysty, kremowy, delikatny i ma piękny kształt. Warto tutaj również wspomnieć o zabezpieczeniu tortownicy przez przemoknięciem. Moja tortownica posiada na spodzie zaokrąglone i uniesione brzegi, więc jest to moja(...)przypadku konieczne jest owinięcie dolnej części foremki folią aluminiową - zapobiegnie to dostaniu się wody do ciasta. Tak przygotowane ciasto pieczemy w temp. 160 st. przez 60 min. Prawidłowo upieczony sernik powinien być wilgotny, więc test zapałki się nie sprawdzi, ale! powinien także być sprężysty jak gęsta galareta - to znak, że jest gotowy! Po tym czasie, przed spałaszowaniem, dajmy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Sernik śmietankowy z malinami. 160

Dzisiaj zapraszam na sernik śmietankowy z malinami. Sernik jest puszysty i mięciutki. Maliny zatopione w owocowej galaretce nadają mu smaku lekko kwaskowatego.  Składniki: duży jogurt naturalny (mój miał 350 ml) duże opakowanie śmietany 30% (moje miało 330 ml) 100 g cukru 1 czubata łyżeczka cukru z wanilią 4 czubate łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 2 czerwone(...)galaretki (ja kupiłam z serii mocno owocowych galaretek frugo) opakowanie malin POST NIE JEST SPONSOROWANY :) Wykonanie: Małą tortownicę wstawiamy do lodówki.W zimnej sernik będzie szybciej zastygać. Galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy do ostygnięcia. Zimną śmietanę lekko ubijamy mikserem, dodajemy cukier i cukier z wanilią i miksujemy jeszcze przez chwilę. Dolewamy jogurt i miksujemy do połączenia

Smak mojego domu
Sernik wiedeński puszysty 186

Ponieważ jest gorąco to mniej piekę. Dzisiaj jeden z zaległych przepisów na sernik wiedeński puszysty z książki „Kuchnia Polska” Ewy Aszkiewicz.  Wypiek ten do najtańszych nie należy  ale  naprawdę warto go upiec bo jest przepyszny. Składniki: ·          1 kg białego tłustego sera trzykrotnie mielonego(...)Tłuszcz do smarowania tortownicy ·          2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.  Pod koniec ucierania nie przerywając dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Do utartej  masy dodajemy zmielony ser, mąkę, budyń i wszystko dokładnie mieszamy. Z 5 białek ubijamy sztywną

Na słodko lub wytrawnie
Sernik wiedeński 194

Sernik bez spodu, trzeba było sprawdzić jaki będzie w smaku. Sam ser dał zaskakująco dobry efekt, sernik jest puszysty. Ale koniec zachwalania - czas na wypróbowanie! Przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku. Smacznego! Składniki: 1 kg zmielonego tłustego twarogu (najlepiej dwukrotnie w maszynce do mielenia) 10 jajek 250 g masła 300 g drobnego cukru 3 łyżki mąki pszennej kilka(...)kropel aromatu cytrynowego lub pomarańczowego Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzielamy od białek. Miękkie masło ucieramy kilka minut aż będzie puszyste. Ubijając dalej dodajemy stopniowo po łyżce żółtka wymieszane z cukrem. Potem stopniowo dodajemy ser, mąkę i aromat do ciasta. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy je do masy serowej, delikatnie łącząc je z serem

psgotujemy
Sernik jagodowy z kremem 107

Owocowy sernik z puszystym kremem na kruchym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Jak pewnie zauważyliście, moja strona przeszła małą przemianę. Jak to mówią, kobieta zmienną jest i mam nadzieję, że na razie taki styl tu pozostanie. Zmieniłam go jednak też ze względu na menu, z którym niektóre urządzenia miały kłopoty. Myślę, że aktualny szablon jest o wiele przejrzysty(...)Chętnie poznam Wasze opinie, jak ta zmiana się Wam podoba? Wracając do dzisiejszego przepisu...mam dla Was istną bombę! Nie będzie tym razem nic kokosowego, ale za to serniki też są przez wiele osób uwielbiane z tego, co już zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie

zdrowo i aktywnie
Sernik jagodowy z kremem 125

Owocowy sernik z puszystym kremem na kruchym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Jak pewnie zauważyliście, moja strona przeszła małą przemianę. Jak to mówią, kobieta zmienną jest i mam nadzieję, że na razie taki styl tu pozostanie. Zmieniłam go jednak też ze względu na menu, z którym niektóre urządzenia miały kłopoty. Myślę, że aktualny szablon jest o wiele przejrzysty(...)Chętnie poznam Wasze opinie, jak ta zmiana się Wam podoba? Wracając do dzisiejszego przepisu...mam dla Was istną bombę! Nie będzie tym razem nic kokosowego, ale za to serniki też są przez wiele osób uwielbiane z tego, co już zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Puszysty sernik cytrynowy na chrupkim spodzie ze słodkim akcentem tutti frutti 179

wiaderka. Ileż to razy kupiłam ser, otwarłam go i załamana stwierdziłam, że jest zbyt wilgotny. Stosując ten przepis nie będziecie musieli biec do sklepu po nowy ser. Sernik wychodzi puszysty i naprawdę smaczny. Spróbujcie.  Składniki: 1 kg sera z wiaderka 4 żółtka z jaj klasy M 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny 1 duży cukier waniliowy(...)razu dodajemy do rozdrobnionych ciastek. Mieszamy. Kakaową masą wykładamy spód tortownicy (wcześniej wysmarowanej i oprószonej kaszą). Ugniatamy łyżeczką. Tortownicę z kruchym spodem wkładamy do lodówki na czas przygotowania sernika. Do większej miski wsypujemy 2 łyżki kaszy manny, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Mieszamy. Następnie dodajemy cały ser, miksujemy krótko na najmniejszych obrotach miksera. Do drugiej miski wbijamy 4 żółtka

Słodkie okruszki
Czekoladowy sernik z okary z malinami - przepysznie wegański :) 157

ocenili inni - "rozkosz dla podniebienia" . I choć każdy się zarzekał, że nie będzie jadł czegoś z sojowych "fusów" po spróbowaniu od razu poproszono mnie o porcję :) Sernik ma puszystą i kremową konsystencję, maźnięty czekoladowo-słodkim smakiem, który idealnie wpasował się kwaskowate maliny. Pyszny i już! :) Ponad to nie marnujesz resztek po mleku sojowym, a wyczarowujesz takie smakołyki ;)  Składniki(...)minut, następnie piecz przez jeszcze 5 minut przy uchylonych drzwiczkach. Po upieczeniu wyciągnij po chwili z foremek i postaw na podstawce z dziurkami, aby ciasto mogło odparować.  Sernik jest gotowy do spożycia, kiedy całkowicie wystygnie lub będzie jedynie lekko ciepły.  Więcej o Sojowirówce przeczytacie TUTAJ :)  Mleko sojowe, z którego pozostała okara znajdziecie TUTAJ

Zdrowie na języku :P