puszysty sernik - 3733 przepisów (strona:39/249)

Sernik na kakaowym kruchym spodzie 73

Puszysty i lekki sernik na kakaowym kruchym spodzie. Idealny na każdą okazję. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto kruche: 1 szklanka cukru 4 żółtka 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki pszennej 0,5 małej śmietany 0,5 kostki margaryny 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Wszystko zagnieść, 1/2 część ciasta rozwałkować i wyłożyć(...)puszystą masę. Gdy już masa będzie ubita dodać 3 budynie śmietankowe bez cukru i 1 szklankę mleka. Mikserem ubić to do jednolitej konsystencji. Dodać 1 kg zmielonego twarogu i wymieszać. Na koniec dodać ubitą wcześniej pianę z białek i wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na blachę, na wierzch zetrzeć zamrożone wcześniej ciasto. Piec godzinę w 180°. Autor przepisu: Joanna Artykuł Sernik

Wasze Przepisy
Sernik cytrynowy na zimno 167

Propozycja szczególnie dla tych, którzy uwielbiają cytrynowe klimaty - cytrynowy sernik bez pieczenia. Puszysta masa serowa z dodatkiem otartej skórki z cytryny, a pomiędzy masą serową obłędnie pyszny lemon curd, czyli po prostu krem cytrynowy :). Tutaj z niewielkim dodatkiem żelatyny, aby lepiej trzymał formę ;). Całość wieńczy cytrynowa galaretka oraz rozetki z bitej śmietany. Sernik jest lekki i orzeźwiający, według

Opowieści z piekarnika
Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką – sprawdzony przepis 118

cienką warstwę ciasta. Wtedy nie pozostaje nic innego jak włożyć ciasto do piekarnika i poczekać ponad godzinę, aż się upiecze. Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką – sprawdzony przepis Jak przechowywać sernik na kruchym spodzie? Sernik po wyjęciu z piekarnika musi wystygnąć w temperaturze pokojowej, czyli około 20 C. Po ostygnięciu można go jeszcze kilka godzin(...)spokojnie wytrzyma 4-5 dni. Sernik też można zamrozić, jeśli nie zjecie całego od razu. Po odmrożeniu również bardzo dobrze smakuje. Drukuj Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką jest pyszny, puszysty i wilgotny, a jednocześnie dość ciężki

e-PrzepisyKulinarne
Letni sernik na zimno 139

sobą jesień. Dla mnie dzisiejszy poniedziałek to dzień wolny. U nas długi weekend, chociaż bardzo deszczowy jak na złość. Z okazji zakończenia wakacji zrobiłam pyszny,letni deser. Puszysty i lekki sernik na zimno... Artykuł Letni sernik na zimno pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki

Fit Food Brunetki
Sernik a`la pudding drezdeński 187

sernik, trochę z nim pracy jest, ale warto jest poświęcić czas i upiec to ciasto" tak pisze o nim autorka przepisu Iza z bloga mniam...mniam... Sernik jest pyszny, puszysty i rozpływa się w ustach. Przepis cytuję za autorką. Składniki: Ciasto kruche:   2 szkl mąki pszennej   2 jajka   3/4 szkl cukru   3/4 kostki masła(...)masło i utrzeć na puszysta masę. Po łyżce dodać zimny budyń; ucierać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy budyniowej ostrożnie i wolno mieszając już łyżką. Powstanie bardzo pulchna masa. Na ciasto wylewamy najpierw masą serową następnie budyniową. Ciasto pieczemy 1 godz w 180st. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta posypać cukrem pudrem. Trzymać sernik w chłodnym miejscu

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 109

piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa, przepis na włoską bezę jest(...)jajka Wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej Przedstawię wam dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 111

piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa, przepis na włoską bezę jest(...)jajka Wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej Przedstawię wam dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 195

dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser, dodać cukier i utrzeć, tak aby cukier się rozpuścił. Stopniowo

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 367

dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser, dodać cukier i utrzeć, tak aby cukier się rozpuścił. Stopniowo

moj przepis na
#2 Sernik Wiedeński (bez spodu) 195

sernik z przepisu podanego poniżej :) Zapraszam! Składniki (blacha o średnicy 24cm): 1kg dwukrotnie zmielonego twarogu (sernikowy z wiaderka też jest dobry) 250g prawdziwego masła  250g cukru  laska wanilii (mógłby być aromat, ale po co się truć?!) 2 budynie waniliowe (bezglutenowe) 2 łyżki soku z cytryny  4 jajka Sposób przygotowania: Masło z cukrem ucieramy na puszystą masę(...)godziny w temperaturze 180 stopni lub do uzyskania brązowego koloru naszego ciasta. Na spód piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne z niewielką ilością wody. Wtedy nasze ciasto będzie puszyste i delikatne.  Sernik bardzo wyrasta, jednak po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu opada.  Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy dowolną polewą. Ja z reguły używam polewy czekoladowej. Trzymajcie

Taste of imagination
Kawa jak z BAIKA 196

sami sobie piszą,  "Zawsze mamy dla Ciebie aromatyczną kawę w wielu odsłonach - od mocnego espresso przez niebiańskie capuccino, po smakowe latte. Kruche tarty, puszyste szarlotki i serniki z niecierpliwością czekają na swoich właścicieli. W chłodny wieczór rozgrzeje Cię jedna z autorskich herbat, a latem ochłodzi owocowy koktajl lub deser lodowy - przepysznie smakujący w zewnętrznym ogródku." [źródło: www.trojmiasto.pl(...)tarty, serniki, szarlotka, torty . Do tego firmowe pralinki i lody . Ciężko poprzestać wyłącznie na jednej rzeczy przy składaniu zamówienia ;) W ramach poprzedniej, wiosennej edycji festiwalu 14-22 kwietnia 2018r. skusiłam się na obłędnie prezentującą się kawę latte oraz tartę dnia - specjalność lokalu. Tarta okazała się wprost szałowa w smaku! Warstwa jogurtu greckiego słodzonego miodem idealnie kontrastowała z puszystą pierzynką

Grunt to przepis!
Delikatny sernik waniliowy z puszystym czekoladowym kremem 407

Wyśmienity, i aksamitny- dzięki dodatkowi kremówki i mascarpone- waniliowy sernik. Do tego puszysty, delikatny- i kaloryczny, ale ja takie lubię:)- krem czekoladowy (podpatrzony u Marthy Stewart w 'Diabelskim cieście'), z którego można wyczarować ciekawe wzory- u mnie to fikuśne różki :) Oj, jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, przede wszystkim ze względów smakowych, jak i zarówno z nieskomplikowanego przygotowania

Kraina Miodem Płynąca
Sernik z 2 kg Sera i 15 Jaj 803

nasz ulubiony sernik. W taki sposób piekła go moja babcia, mama a teraz kolej na mnie. Pamiętam, jak babcia zawsze powtarzała, że prawdziwy, domowy sernik , to taki z dużą ilością jajek. Domowy sernik z 15 jaj zawsze się udaje. Nie wiem, czy znam łatwiejszy przepis na tego typu wypiek. Sernik jest bardzo puszysty, wilgotny a dodatek

Przepiski.pl
Sernik bez sera na kruchym cieście 114

Sernik bez sera na kruchym cieście z brzoskwiniami to pyszna i lekka alternatywa dla tradycyjnych serników. Jest bardzo delikatny, puszysty jak chmurka, a w smaku obłędny! Można powiedzieć: co to za sernik bez sera? Jednak ciasto smakuje dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym.   Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście(...)ciasto się trochę przestudziło. W tym czasie można przygotować masę jogurtową. Jogurt i jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z pół szklanki cukru na puszystą masę za pomocą robota kuchennego. Następnie cały czas miksując, dodajemy po łyżce jogurtu, potem wlewamy powoli olej i wsypujemy proszki budyniowe. 6 białek ubijamy z resztą cukru na sztywną pianę

e-PrzepisyKulinarne
Wielkanocny sernik cytrynowy z lemon curd 149

Wielkanoc! Upiekłam cytrynowy sernik z lemon curd. Jest pyszny zaraz go podam do kawy… Sernik na święta, puszysty o cytrynowym smaku, polany cytrynowym kremem, udekorowany przyrumienioną bezą. Kiedyś nie lubiłam cytrynowego smaku, ale teraz uwielbiam. Chyba dlatego, że kiedyś, mam na myśli odległą przeszłość, używano cytrynowego kwasku zamiast naturalnego soku z cytryny. Dlatego nigdy nie lubiłam cytrynowych(...)wafelków czy ciastek sandwich przełożonych cytrynowym kremem. Mając takie doświadczenia długo, dłuuuugo nie mogłam się zmusić do cytrynowych wypieków. Teraz je uwielbiam zwłaszcza te według moich autorskich przepisów. Cytrynowy sernik z lemon curd jest wypiekiem, który świetnie pasuje na Wielkanoc. Jest mocno kremowy i słodko kwaśny. Nic dziwnego zużyłam, do niego 4 cytryny. Dodałam otartą skórkę, więc sernik

codojedzenia