Bardzo czekoladowa i puszysta masa.Prosta do zrobienia, tu nic się zważy i czas pracy minimalny.Przepis jest na duże ciasto lub tort. Do zrobienia tego rozpływającego się w ustach kremu potrzebujesz:- 1000 g śmietany 30-36 % słodkiej- 1 czekolada gorzka 100 g- 2 czekolady mleczne 100 gŚmietanę doprowadź do wrzenia. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki.Kiedy śmietana zawrze wyłącz
Pasje Jolkidosypując cukier i dodając po jednym żółtku. Krótko zmiksować ze szpinakiem, skórką i sokiem z cytryny. Wsypać przesianą z proszkiem i sodą mąkę, delikatnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany i być puszyste jak biszkopt. Dno tortownicy (22cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do tortownicy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp
Obiad gotowySkładniki: ciasto: 1,5 szkl mąki krupczatki 0,5 kostki masła 3 żółtka 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg sera mielonego 6 jajek 1 szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 2 płaskie(...)łyżki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 1 szkl mrożonych wiśni Przygotowanie: mąkę przesiewamy z proszkiem, siekamy z masłem żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dolewamy do mąki, wyrabiamy na jednolite ciasto. wiśnie odsączamy i wrzucamy do blendera i rozdrabniamy oddzielamy białka od żółtek, z białek ubijamy pianę, żółtka z cukrem ucieramy na puszystą masę, dodajemy
Luźna Kuchniawyrośnięcia w ciepłym miejscu .. Następnie wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski ( oprócz tych które zużyliśmy na rozczyn ) , wlewamy rozczyn i wyrabiamy wszystko na puszystą gładka masę (ja wyrabiam w automacie do chleba) Ciasto powinno być lekko lejące , nie zbite . Tak wyrobione ciasto , przekładamy na blaszkę do pieczenia , wcześniej wytłuszczoną masłem . Składniki na kruszonkę , rozkruszamy palcami i łączymy
Ogrodnik w podróżystudzimy. Krem z solonym karmelem: Do śmietanki kremówki dodajemy cukier, ser twarogowy, solony karmel i ubijamy mikserem najpierw na średnich, następnie na najwyższych obrotach, aż powstanie gładki, puszysty, stabilny krem. Całość: Przygotowane ciasto, wystudzone ciasto przekrawamy na dwa równe blaty. Ja dodatkowo odkroiłem boki, oraz wierzch ciasta, który był mocno zrumieniony. Na pierwszy blat wykładamy 1/2 kremu, równamy i przykrywamy
Kuchnia ŁukaszaPuszyste i pachnące zawijane bułki drożdżowe z dżemem, to doskonała przekąska dla dzieci i dla dorosłych.
Przepisy KulinarnePyszne, puszyste i mocno cytrynowe babeczki z kremem na bazie serka mascarpone i lemon curdu. W środku nadziewane są lemon curdem. Idealny przysmak dla
AleTorcikPyszna, puszysta i delikatna. Do tego bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Idealna do świątecznej (i nie tylko) kawy :) 4 jajka 150 g mąki
Smakołyki AsiPuszysty, miękki sernik z kokosem. Jest szybki i bardzo łatwy w wykonaniu. Zachwyci każdego! Składniki: 1,5 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1
Lena GotujeLekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np
Kuchnia bezglutenowaLekka i puszysta Składniki 400 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 100 g malin 1 słoik jagód w cukrze 1/2 opakowania galaretki 1 cukier waniliowy
czarrna od kuchniPrzepyszna, puszysta i wilgotna. Zawsze się udaje i zawsze znika do ostatniego okruszka. Jest naszym hitem wielkanocnym ale doskonale sprawdza się także jako słodkie do
Pyry na GazCiasto obłędnie migdałowe, wilgotne i puszyste. Do migdałów idealnie wkomponowała się konfitura gruszkowa i masa orzechowa. Wydawałoby się, że smaki do siebie nie będą pasowały a jest wręcz przeciwnie. Tort smakuje wybornie! Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki migdałów w płatkach HELIO 1 szklanka cukru 5 ml olejku migdałowego(...)momentu powstania żółtej gładkiej i puszystej konsystencji). Do żółtek dodajemy mąki z proszkiem, zmielone migdały, olejek migdałowy, likier kokosowy i 5 łyżek ubitych białek. Wszystko miksujemy do połączenia składników. Wyłączamy mikser i dokładamy resztę ubitych białek. Mieszamy silikonowa szpatułką, bardzo delikatnie. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym do 170*C piekarniku
VioletoweKucharzeniecięższe i wilgotne od tradycyjnych puszystych biszkoptów. Ser jest bardzo delikatny, wyczuwalny karmel nadaje całości charakteru, a krem, którym ciasto jest obłożone i czekoladowa polewa na wierzchu dekorują ciasto smakiem i wyglądem. Bardzo Wam polecam. Składniki na ciasto: 115 g masła 340 g cukru kryształu 2 jajka 270 g mąki pszennej 50 g kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)uzyskania puszystego kremu. Ganache: 120 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietany kremówki Śmietanę doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia. Wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty na bok a następnie mieszamy łyżką do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na bok do zgęstnienia. Dodatkowo: karmel w puszce lub mleko schłodzone gotowane 1,5 h Wykonanie: Pierwszy blat ciasta kładziemy na paterze. Smarujemy
Made By Mom And SonUtarłam żółtka i jajka z cukrem na puszystą pianę, dodałam mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Miałam formę 24x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Łyżką na zmianę wykładałam ciasto białe i ciasto ciemne. Piekłam w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Wyciągnęłam po tym czasie z piekarnika i odstawiłam do ostudzenia. Zrobiłam budyń. 1 szklankę mleka zagotowałam z cukrami(...)strużką i energicznie mieszałam. Użyłam do tego rózgi kuchennej. Odstawiłam budyń do całkowitego ostygnięcia. Masło utarłam na puszystą masę i po łyżce dodawałam ugotowany budyń. Galaretkę rozpuściłam i ostudziłam. Biszkopty zanurzałam w schłodzonej, ale nie tężejącej galaretce. Wykładałam biszkopty na tackę. Ciasto przekroiłam w połowie i rozsmarowałam cienko masę. Na to wyłożyłam biszkopty jeden przy drugim. Było mi potrzebne
Pieprzyć z Fantazją